a clouda dlatego ze musisz czy jakies inne uzasadnienie??Cid pisze:Mój ulubiony skład, którym najczęściej gram i prowadzę ostateczne walki to: Cloud, Cid i Vincent. Uzasadniając, dlaczego: Cida ze względu na siłę, całkiem znośną moc magiczną, dobre Limity oraz za fakt, że lubię tą postać. A Vincenta za Limity, siłę i również za to, że go lubię.
Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)
Moderator: Moderatorzy
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
No tak... zapomniałem o Cloudzie. ^^'
Postać fajna, lubię ją (ale nie tak bardzo, jak Cida i Vincenta), ma świetne Limity, dużą siłę i sporą moc magiczną.
Szkoda jednak trochę, że nie można zmieniać lidera drużyny, choćby po to, aby zastosować zupełnie inną taktę, innymi postaciami. Nie będę jednak narzekał, bo Cloud i tak jest fajny, zwłaszcza jego historia: zakręcona, skomplikowana i interesująca.
Postać fajna, lubię ją (ale nie tak bardzo, jak Cida i Vincenta), ma świetne Limity, dużą siłę i sporą moc magiczną.
Szkoda jednak trochę, że nie można zmieniać lidera drużyny, choćby po to, aby zastosować zupełnie inną taktę, innymi postaciami. Nie będę jednak narzekał, bo Cloud i tak jest fajny, zwłaszcza jego historia: zakręcona, skomplikowana i interesująca.
Ostatnio zmieniony czw 03 mar, 2005 14:29 przez Cid, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaką taktykę? Przecież i tak wszystko od materii zależy... A poza tym nic by ci nie dało jakbyś tylko Clouda zmienił. Wymieniłbyś po prostu go na kogoś innego. I co? Nic się nie zmieniło bo i tak ta postać będzie mieć takie same materie jak Cloud. Wyjdzie z tego tylko minus i to taki, że nie będziesz mógł używać Omnislasha.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
no i po co tak mówisz ?? Ja też chciałem kiedyś zmienić postać i sie cieszyłem kiedy Cloud sobie poszedł na wycieczce umysłowej bo bynajmniej mogłem postacie wytrenować i ich limity a nie ciągle w drużynie Cloud i Cloud i Cloud fajnie było mieć team Vincent/Barret/Cid mimo tego że Omnislash to najsilniejszy Limit w grzeIzrail pisze:Jaką taktykę? Przecież i tak wszystko od materii zależy... A poza tym nic by ci nie dało jakbyś tylko Clouda zmienił. Wymieniłbyś po prostu go na kogoś innego. I co? Nic się nie zmieniło bo i tak ta postać będzie mieć takie same materie jak Cloud. Wyjdzie z tego tylko minus i to taki, że nie będziesz mógł używać Omnislasha.
Tak jest! Ten skład do FF8 jest bez wątpienia najlepszy. Szczególnie Irvin wytrenowany na maxa z fast ammo, nie wspominając o Quistis i jej degenerator.
Oczywiście, nie każda głowna postać z Finali ma najsilniejszy limit: jeżeli podepniesz Rinoi (tak to się odmienia?) coś na 255 magic, rzucisz triple i uderzysz meteorem, to raczej nie za bardzo jest co zbierać, i to jest pewniak, a "Nawałnica" tylko czasami zrobi Lionheart.
Oczywiście, nie każda głowna postać z Finali ma najsilniejszy limit: jeżeli podepniesz Rinoi (tak to się odmienia?) coś na 255 magic, rzucisz triple i uderzysz meteorem, to raczej nie za bardzo jest co zbierać, i to jest pewniak, a "Nawałnica" tylko czasami zrobi Lionheart.
a o Rinoi nie masz zdania??Najlepszym składem dla mnie jest ten : Squall (jak inaczej:)) Irvin(ma niezle limity) i Quistis (ona jak sie nauczy to ma extra limity) Selphi mnie drażni samym tym ze jest a Zell..Zell jest spox ale jest dla mnie ciut z cienki z pięściami.. wole splówe Irvina.
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
najlepszy sklad???
dla mnie Squall(weiadomo)
Rinoa(wolę ją niz Quistis czy Selphie , Selphie ma (wdg. mnie) beznadziejny limit, a Quistis jakos nie lubie =])
Irvine(denerwuje mnie limit Zella , nie jestem za dobry w wciskaniu odpowiednich kombinacji =\)
I tak ... :]
kiedys gralem Squall Rinoa Quistis , ale wtedy nie znalem mozliwosci Irvina.. =]
dla mnie Squall(weiadomo)
Rinoa(wolę ją niz Quistis czy Selphie , Selphie ma (wdg. mnie) beznadziejny limit, a Quistis jakos nie lubie =])
Irvine(denerwuje mnie limit Zella , nie jestem za dobry w wciskaniu odpowiednich kombinacji =\)
I tak ... :]
kiedys gralem Squall Rinoa Quistis , ale wtedy nie znalem mozliwosci Irvina.. =]