Final Fantasy XI

Dział dla online-owej części FF

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Krzysiek2099 pisze: Tak poza tym to jestem jak tygrys a nie wilk
Jak dla mnie to jak wściekły pies. Tygrys...buahaha. Dobre sobie :lol: Koniec OT.
Krzysiek2099 pisze:nielubię jak ktoś wypowiada się o grze bo coś gdzieś usłyszał albo mu się źródło niepodoba.
Ok, możesz nie lubić (też tego nie lubię), ale nie zabraniaj. Każdy ma prawo do wygłoszenia własnej opinii i nie ważne na czym ją opiera. Wiedzy z gazet, telewizji czy własnej. Więcej wyrozumiałości Krzysiu. Jakby nie było "to tylko gra", nie ma co się zbytnio ekscytować. O.

Widziałam "flashe" o FF11 ;) Całkiem ładne te postacie były. Hahaha elf. Lol. Gdyby tylko nie jeden aspekt 11... Nie, nie to, ze jest online. Ciągłe opłaty. Wystarczy mi, że "normalne" rachunki muszę co miesiąc opłacać. ;)
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Post autor: Krzysiek2099 »

:?: :?: :?: A gdzie ja zabroniłem komuś się o grze wypowiadać :?: :?: :?:
Grę można lubić lub nie ale jak się ją ocenia to trzeba coś na jej temat wiedzieć. A co to za wiedza jak się wie tylko, że ktoś coś gdzieś tam. Ja np. nielubię FF8 (zagrałem w nią godzinę i więcej jej nie ruszyłem) ale nie twierdzę, że jest beznadziejna. Gra niemoże być beznadziejna jeżeli grało w nią setki tysięcy ludzi. To samo tyczy się FF11 - gra w nią setki tysięcy ludzi na całym świecie i stwierdzenie (zwłaszcza przez kogoś kto widział grę na obrazku lub coś usłyszał), że gra jest słaba jest nie na miejscu. Gra jest naprawdę dobra ale niektórym nieodpowiada jej OnLineowy klimat. Rozumiem doskonale. Jest to pierwsza gra OnLine w jaką gram ale nie ciągnie mnie do innych. Ale czy to powód, żeby stwierdzać o słabości gry? Tego nierozumiem.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Leathercraft 7, Goldsmithing 11, Smithing 2, Fishing 15
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Widać komuś takie stwierdzenie po zobaczeniu artykułu w gazecie wystarczy. Ja bym bardzo chętnie zagrała, ale gdybym mogła raz zapłacić i nie denerwować się "opłaciłam miesiąc gry, a grałam tylko 3 dni, bo to, bo tamto" Dla mnie to bez sensu. Gra jest ładna graficznie i ciekawa pod wzgledem świata, to wiem. Co nie zmienia faktu, ze w nią nie zagram. O. 8)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Jezu wy znowu o tym O_o? Hm mam wrażenie, że słucham radia w paśmie "Powtórka z rozrywki".
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ja już swoje napisałam. O. ;)
Jezu wy znowu o tym O_o? Hm mam wrażenie, że słucham radia w paśmie "Powtórka z rozrywki".
No teraz się nie sprzeczamy, teraz dyskutujemy 8)
Dobra fast topic changing.

http://pobladores.lycos.es/data/poblado ... asy_xi.jpg - co to jest? Ni to zebra ni dinozaur?
http://image.com.com/gamespot/images/20 ... een027.jpg - Chocobo są jakieś zmutowane. Kocham te pyszczki w FFX i X-2, ale te jakoś do mnie nie przemawiają. O.
http://www.dreamstation.cc/ffxi/images/ ... 3_2003.jpg -jak opierzony, żółty velociraptor wygląda Oo' :?
http://www.hardgamers.org/s0106/img05/f ... -xi281.jpg -przystojniak :>
http://image.com.com/gamespot/images/20 ... een003.jpg -troglodyta! Waiii. ^^

Ogólnie fajnie to wygląda, ale jakieś to szaro-brązowe... Nie mówię, że brakuje mi kolorków z FFX-2, ale tak troche życia by się przydało jak na mój gust. Ale co ja tam wiem.
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Go-Go -> ten kto robił te screeny to grał w najniższej możliwej konfiguracji.
Screeny by Go-Go:
Zdjęcie 1 - jeszcze nie miałem okazji spotkać tego mobka
Zdjęcie 2 - Akurat od dołu to kurczaki rzeczywiście źle się prezentują. Z tyły jak się jedzie jest dużo lepiej.
Zdjęcie 4 - Hm wygląda jak Dread Dragon (patrz mój screen) ale niema tego czubka na głowie. Możliwe, że to smok z tej samej misji ale z innej lokacji (biłem smoka tylko dla jednego miasta, więc niewiem jak wyglądają w innych). Dread Dragon jest bossem misji na Rank#3 (można mieć max rank#10 - potem można zmienić miasto) ale łatwiej go ubić nż dojść do niego (chyba, że ma się party 6 osób po minimum 30 level każdy).
Zdjęcie 5 - Boggue Farmer. Obecnie na 30 levelu niemam z nim szans. Mocno bije.

Screeny by Krzysiek:
Dread Dragon zabity

Narazie tylko jedno bo niewiem co się z resztą stało. Ale jak je znajdę to dorzucę.
"FFXI": RAMUH: Krzysiek SAM75/ THF50/ WAR46/ NIN44/ PLD,BLM,RNG20/ DRK19/ MNK16/ RDM,WHM10
Wojas

Post autor: Wojas »

Dzieki ludzie za fotki more more more!!. Czy w FF11 mozna walczyc z graczami. Moze jakies wojny klanów lub cos w tym stylu?
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Wojas pisze:Dzieki ludzie za fotki more more more!!. Czy w FF11 mozna walczyc z graczami. Moze jakies wojny klanów lub cos w tym stylu?
Można. Jest jakby liga miedzymiastowa. Nazywa się Ballista.
Mamy 3 miasta które można wybrać od początku gry jako macieżyste: Bastok, Sandoria i Windurst. Jest też jakby stolica - Jeuno. Ballista to pojedynki graczy z pierwszych 3 miast. W region info można się dowiedzieć kiedy i gdzie jest kolejna Ballista. Wchodząc na teren gdzie ma się odbyć Ballista co jakiś czas pojawia się komunikat które miasta będą walczyć. Gdzieś w miastach zapewne też jest osoba informująca o tym i warpująca do miejsca bitwy ale ja jeszcze takowej niespotkałem. Na terenie Ballisty wystarczy podejść i zagadać ze specjalnym NPC i zostaniemy przeniesieni w miejsce bitwy. Dalej jak to wygląda to niewiem gdyż jeszcze w czymś takim nie uczestniczyłem.
Wojas

A czy da sie spotkanego na drodze gracze wyzwac na pojedynek? I mozesz wymienic jakie sa stworki ile ich jest i czy sa tylko jakies potwory, czy jacys stakli bywalcy RPG-ów typu orki itp.itd?
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Niestety z walkami z żywym przeciwnikiem niema tak łatwo - tylko Ballista wchodzi w rachubę. Każde miasto leży na innym terenie. Bastok na skalistym, gdzie wątkowym przeciwnikiem są Quadavy (stojące żółwie). Windurst leży na terenie przypominającym sawanne - główny przeciwnik to Yagudo (chodzące czarne ptaki). Sandoria leży na terenie leśnym - główny przeciwnik to Orclishe (czyli Orki). W całym Vana'diel można spotkać Gobliny - od najprostszych Thugów po najtrudniejsze... hm jeszcze niespotkałem najgorszego, więc niewiem jak się nazywa. Potworków jet ogromna ilość i wszystkich nieda się wymienić. Przeciwnika możemy też złowić na wędkę.

Pare nowych screenów:

Shiva - okazuje się, że Shiva jest Elfem
Leviathan - lekko zasłonięty ale sądzę, że jest ok
Mithra w stanie surowym, czyli Mithra in da club
Obiekt westchnień męskiej części w Vana'diel - nazywa się Lion
Ja i ponętna pupka Lion

Go-Go pokazała zdjęcie smoka podobnego do Dread Dragona z misji Emmisary kończącej się w Sandorii. Jest to Black Dragon - boss kończący misję Emmisary w Windurst
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Boze Yubari skad ty tego pierwszego screena wytrzasnelas O.o
Toz to z pierwszych faz produkcji gry... tej zbroi nawet nie ma :D
Ale potwor jest - poprostu zwykly Velociraptor ;)
A te screeny z choco to strasznie nieudane.

Tak malo zwiazane z tematem i niepotrzebne, ale jak to moj znajomy mowil zawsze sie czepiam szczegolow. Krzysiek przynaleznosc panstwowa mozna zmienic w kazdej chwili - nie trzeba miec do tego rank 10.

Btw. Ok rozumiem, ze kogos nie stac aby placic co miesiac, ale to nie jest powod by odrazu mowic zle o grze - tym bardziej, ze wtedy wlasnie nic sie o niej nie wie. Odrazu bylo powiedziane, ze bedzie to gra online, wiec odrazu bylo wiadomo, ze bedzie platna - nie wiem skad sie brala wielka nadzieja (szczegolnie oczywiscie u Polakow), ze bedzie mozna grac za darmo(a jak slyszle co troche pytania o "priv servery" to krew we mnie buzuje). Gra jest skierowana do troche wezszego grona odbiorcow(nie liczac japonczykow bo oni takich problemow nie maja) i trzeba sie z tym pogodzic. Kogos nie stac? Niech o grze zapomni i da spokoj tym co graja i maja swoje racje w obronie gry i wychwalaniu jej.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Wojas

Wiem ze to pytanie nie na miejscu,ale cóż. Poszukuje obiektywnej odpowiedzi. Ktos kto lubi FF11 i WoW nich mi powie która gra jest tak naprawde leprza pod różnymi względami:grafika, dzwiek, grywalnosc, itp,itd.
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Gokulo pisze:...Krzysiek przynaleznosc panstwowa mozna zmienic w kazdej chwili - nie trzeba miec do tego rank 10...
lol nawet niewiedziałem. Ale przecież niebędę teraz zmieniał przynależności.

Gok popraw mnie jak znajdziesz niedomówienie we wcześniejszych postach o Balliście. Niechce nowego wątku na naszym forum zakładać.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

1. Nie chce mi sie tego czytac.
2. Sam sie w balliste tez nie bawilem to az tyle o niej nie wiem ^^;
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Krzysiek2099
Cactuar
Cactuar

Gokulo pisze:1. Nie chce mi sie tego czytac.
2. Sam sie w balliste tez nie bawilem to az tyle o niej nie wiem ^^;
1. Leniu :D
2. A na EF byś sie przeszedł? ^^
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XI - Online”