Najlepszy Final !!!

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Najlepsza część FF TWOIM zdaniem

FF IV (SNES/DS)
0
Brak głosów
FF V (SNES/PSX)
2
3%
FF VI (SNES/PSX)
6
8%
FF VII (PC/PSX)
23
32%
FF VIII (PC/PSX)
11
15%
FF IX
12
17%
FF X
9
13%
FF X-2
2
3%
FF XII
3
4%
Inne FFy (FF I,FF II, FF III, FFT, FFTA, FF CC, FF DoC)
4
6%

Liczba głosów: 72

Darios

Post autor: Darios »

Thompson pisze:To styl Go-Go - nawet nic nie pisz bo i tak z nią nie wygrasz
Nawet nie mam zamiaru walczyć ;) :lol:

Z tych co przeszedłem tj. 7,8,TA to najbardziej 8, niewiele słabsze jest 7, a na końcu Ta. Za niedługo (jeśli nie będzie komplikacji z emulatorem) do swej kolekcji dorzucę ff 9 :D
Dyzio

Post autor: Dyzio »

mi najbardziej podobała sie FF8 z części w które grałem to FF1 daaaaaaaawno temu, FF3 połowe, FF4 trochę, FF6 też trochę, FF5, FF7 i FF8 w sumie FF8 i FF7 stawiam na równo ale coś mi nie pasuje w FF7 nie wiem dokładnie co dlatego oddałem głos jednak na FF8 i w ogule był mój to pierwszy Final
a czemu nie pograsz w starsze Finale :P np: FF2 albo FF6
Darios

Post autor: Darios »

FF6 jestem w Wieży Kefki, nie chce mi się narazie grać. A ff 1,2 i 3 nie wytrzymałbym długo.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Darios2 pisze: A ff 1,2 i 3 nie wytrzymałbym długo.
"Dawn of souls" na GBA polecam 1 i 2 część FF w pakiecie- grafika przypomina trochę FF5-6, tylko muzyka skopana...
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Przechodzenie 1 i 2 to nie to samo na GBA , nie ta sama satysfakcja. Podobno ta wersja jest łatwiejsza. Ja jeszcze nie przeszłam ich, ale chyba się skuszę na NES'a.
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

faris pisze:Podobno ta wersja jest łatwiejsza.
Tak "Dawn of Souls" jest łatwiejsze. Pomomo podniesienia poziomu HP bossów, to postacie o wiele szybciej awansują na wyższe levele i nie trzeba zbytnio trenować.
peter

Post autor: peter »

FINAL FANTASY 7 RULLEEZZ

[ Dodano: Pią 18 Mar, 2005 ]
A zaraz po siódemce ff9 i ff6
(najlepsze 3 trzy gry w jakie grałem)
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

dwie pierwsze sie zgadzaja :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

a ja właśnie zagłosowałam na FF9 ...i się dziwię że tylko 10 % na nią głosowało....

zaraz po FF9 jest u mnie FF7.....i to na razie tyle ....w 8 i 10 nie grałam, ale słyszałam już o tym tyle że czuję sie jakbym je przeszła....nie mówiąc o tym ze w FF8 totalnie nie chce mi sie grać :/
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Ireth pisze:ale słyszałam już o tym tyle że czuję sie jakbym je przeszła....nie mówiąc o tym ze w FF8 totalnie nie chce mi sie grać
Duży błąd wyrabiać sobie zdanie o czym, o czym nie masz kompletnego pojęcia. Pamiętaj, że opinie innych są subiektywne, a własne zdanie możesz sobie wyrobić grając.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

mi po prostu ludzie to w kółko opowiadali, i to w wielu wersjach ....o FF8 słyszałam już tyle, że nie chce mi się w nią grać. :/...naoglądałam się animacji, fabułę znam....nic mnie w tej grze nie pociąga ....nie wypowiadam się na tematu o których nie mam pojecia ...dlatego nie pisze nic w watkach o FF10, mimo że znam jej podsawy dość dobnrze ..a animacje widziałm wszystkie....

...dzieki koleżance i jej PS2, kiedy siedziałyśmy na dywanie dręczac jej kota :wink:
One

Post autor: One »

wiecie zauważyłem jedną prawidłowość:najbardziej sie podoba ta część którą pierwszą sobie kupiliśmy.może nie u wszystkich ale tak przeważnie jest moge to potwierdzić na swoim i swoich znajomych przykładzie.moim typem jest ffVIII.w VII-ce zauważyłem troche za dużo elementów science-fiction(tak mi się przynajmniej wydaje) i troche mnie udeżyło to że cloud jest troche walnienty psychicznie i wmawia sobie ze jest super bochaterem. z kolei w IX cholernie mi przeszkadzalo ze łazimy jakimiś potworkami, a nie ludzmi.no wiecie ale to tez kwestia gustu...niemniej każda gierka staje na wysokości wymagań gracza i jest godna polecenia kazdemu dobremy maniakowi jrpg.w swoim gatunku są poprostu rewolucyjne.dobrze jest napisane na tej stronie ze ósemke albo sie pokocha albo znienawidzi(albo jakoś tak:))
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

ja najpierw grałąm w FF7, dopiero potem w FF9, i to ta ostatnia jest moją ulubioną, więc niekoniecznie pierwsze jest najlepsze :wink:
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Ireth pisze:ja najpierw grałąm w FF7, dopiero potem w FF9, i to ta ostatnia jest moją ulubioną, więc niekoniecznie pierwsze jest najlepsze Wink
Ja tak samo :wink: A już wogóle pierwszym finalem w jakiego grałem było FF5 :D
sea_swallow

Post autor: sea_swallow »

Dla mnie najlepsza część to FFIX. Była to chyba moja trzecia część w którą grałem i najbardziej mi odpowiada system. W FFVIII troche mnie drażnią te czary na sztuki, a w FFVII materie, gdyż nie można mieć zbyt dużo czarów itp. podpiętych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”