Śmieszne, głupie, nudne i wszystkie inne momenty w FF

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Lady Luck pisze:Ale...ehm... on chciał zwiać, kiedy tylko zaczęli biec w stronę brzegu , dopiero potem zauważył zmiany u Yuny (ślepy, czy co?? To pewnie ta woda...)
Najpierw szok, bo Brother (z zazdrości o Yunę) chciał zrobić z niego keczup Celsiusem.
Potem szok, bo Yuna prawie go udusiła.
Potem szok, bo miał nadzieję, ze więcej nie zobaczy Wakki.
Na końcu szok, bo zobaczył pierwszy raz nogi (i nie tylko) Yuny i zapewne zaczał się zastanawiać, kiedy będą sam na sam w chatce. :>
Lady Luck

Post autor: Lady Luck »

Go-Go-Yubari pisze:Najpierw szok, bo Brother (z zazdrości o Yunę) chciał zrobić z niego keczup Celsiusem.
Potem szok, bo Yuna prawie go udusiła.
Potem szok, bo miał nadzieję, ze więcej nie zobaczy Wakki.
Na końcu szok, bo zobaczył pierwszy raz nogi (i nie tylko) Yuny i zapewne zaczał się zastanawiać, kiedy będą sam na sam w chatce.
Musiało boleć :smile:
Znaczy szok ;)
Xellos

Post autor: Xellos »

Niezły był moment w VI w którym trzeba było powstrzymać Ultrosa przed zrzuceniem 4 tonowego czegoś (nie pamiętam co to byłó), to było mistrzostwo świata, żęby tyle czasu prubować to odciąć :grin:
Darios

Post autor: Darios »

To był pewnie odważnik, i ważył chyba 5t.

Przypomniała mi się sytuacja w Balamb podczas okupacji. Gdy wszyscy weszli do pokoju Zella, Irvine zobaczył kolekcję broni po dziadku. Ale się napalił :)
I ten text, "he must do that..." :lol:

[ Dodano: Sob 26 Lut, 2005 ]
Moment kiedy Blank (to chyba był on) zrobił w bambuko Steinera :lol:
"I'm struck Captain!"
"GRRRRRRR"
"Hehehehhe. he bought it"
sea_swallow

Post autor: sea_swallow »

dobry też był motyw z listem Eiko do Zidane'a. Fajna historia wyszła...
Gildor Laavel

Post autor: Gildor Laavel »

Barret w budynku Shinry, widząc Jenovę: "Where's its $#&*&@ head? This whole thing's stupid. Let's keep goin'.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Steiner jak biega :> Te odgłosy =^.^=
Vivi jak biega ;)

I
"Frog that goes squish, you'll make a fine dish!"
Zorn & Thorn, Final Fantasy IX

Ci dwaj rlz. ;)

I
"I hope you get kicked by a horse."
Gatz do Zidana, Final Fantasy IX
Gildor Laavel

Wielu mówi, że najbardziej wzruszającym momentem w FF7 jest scena śmierci Aeris, zgadzam się z tym ,ale tylko jeżeli oglądana pierwszy raz. Za to scena z Redem i Seto- zawsze sprawiała, że dreszcze po kręgosłupie przechodził...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

K#%%1# chcesz wzruszający moment? >.< SPOILERY się oznacza. Dzizas.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

DO JASNEJ ANIELKI, ZAZNACZAJCIE SPOILERY :!::!::!::!::!::!::!::!::!: TU SĄ LUDZIE, KTÓRZY NIE GRALI W FF7 :!::!::!::!::!: :evil::evil::evil:

Zedytowałam już post.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gildor Laavel

:oops: To pierwsze się zgodzę, ale nie wydaje mi się, żeby to drugie było spoilerem...
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Lady Luck pisze:pytanie do Squalla co sądzi o makiecie pociągów i jedną z możliwych odpowiedzi "Better than Rinoa's", czy jakoś tak to szło
Nom, to było boskie, podobnie zresztą jak niemal wszystkie przepychanki słowne między Squallem i Rinoą. :)

Heh, i pamiętam jeszcze, że jak miałam te szesnaście lat i zaczynałam przygodę z FF8, moimi ulubionymi momentami były te, w których Squall zgrywał 'bohatera mimo woli'. :D Scena w D-Prison, kiedy dosłownie spada na strażnika i ratuje Zella. Scena w Timber, kiedy ratuje jakieś dziecko spod (ort?) kół pędzącego pociągu (ktoś poza mną to w ogóle pamięta? :D). Scena w Balamb Garden, kiedy ratuje (powtarzam się, wiem) jakąś dziewczynę i dziecko przed T-Rexem. Scena na dachu pociągu, kiedy ratu-- err, stop, chciałam napisać: wisi na jednej ręce i wklepuje kod, który rozłączy wagony...

...i tak dalej, i tak dalej. :lol:

A, i jeszcze jedno! Tego momentu też jakoś nie mogę wyrzucić ze swojej głowy:

Squall: We couldn't protect her. I'm...I'm sorry.
Zone: YOU SON OF A BITCH!!! What did I say!!!? What did I say, HUH!!!? I told you to take care of her!!! That nothin' better happen to her!!! Scumbag! You pathetic, lyin' scumbag!!!

Ładne to, sama nie wiem czemu. :)
Garnet pisze:taa...'ooo...soft'
Polecam tego linka:

http://quad9dyne.com/waat/actionfigures.htm

I tego ('the playset that didn't make it'):

http://quad9dyne.com/waat/ooosoftset.htm

:D
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Lucrecia pisze:YOU SON OF A BITCH
och co za mocne słowa :lol:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Eiko pisze:och co za mocne słowa
Eiko, to mi spamem trąci. :twisted:

No, ale jak już zaczęłaś, to wiedz, że nie ja wymyśliłam sobie tego caps locka; tak było w oryginale. ;) Btw, do dziś pamiętam 'niewycenzurowane' przekleństwa z FF8 (bardzo lubiłam te momenty, kiedy jakiemuś bohaterowi puszczały newy :D). Z tego, co kojarzę, były cztery takie sceny. Wkurzony Watts, to raz. Wkurzony Cid, wyzywający NORGa (wybaczcie język, cytuję) od 'chciwych sukinsynów', to dwa. Był jeszcze Zell, nazywający burmistrza Fishermen's Horizon 'starym prykiem'. [Geeez... ja to naprawdę z pamięci.... :shock:] A czwartego chwilowo nie mogę skojarzyć, ktoś podpowie...? :wink:
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Lucrecia pisze:Eiko, to mi spamem trąci.
tylko tak powiedziałam już więcej się nie będe odzywać :D
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”