Potwory w FF - najsilniejsze, najdziwniejsze i reszta

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Kurizu

Post autor: Kurizu »

A są jakieś inne sposoby na pokonanie ozmy niż te już podane ??
White SeeD

Post autor: White SeeD »

A u mnie było tak:
Zidane, Freya, Vivi (atakujący), Garnet (na wszelki wypadek)... no i of coz wszyscy Auto-Haste, Auto-Regen, ATB na active i przy odrobinie szczęścia (jeśli Meteor nie wytłukł trzódki) Ozma padła... 3 razy :)
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

To może i ja dorzucę swoją taktykę :D .
Zidane- leczył i zdejmował Remedy statusy, ewentualnie nawalał podczas trance
Freya- non-stop Dragon's Crest za ok.9000
Amarant- No Mercy(też ok.9000), czasami leczył
Eiko- leczyła i nawalała Holy
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

U mnie Zidane okradał Ozmę, następnie atakował fizycznie i używał Elixirów, Remedy, Gyshal Greens, Phoenix Down. Quina nakładała Mighty Guard, korzystała z Angel's Snack (gdy Ozma użyła Curse) oraz atakowała przy pomocy Frog Drop, Eiko czekała w pogotowiu aby użyć Curagi lub Full-Life. Natomiast Steiner zastosował na początku walki kilkakrotnie Magic Break, a później atakował przy pomocy techniki Shock.
Kurizu

No dobrze a jaki poziom tyhc bohaterów jest potrzebny żeby mieć takie większe szanse żeby wygrać z Ozmą ??
Flaming Amarant

Post autor: Flaming Amarant »

Cloud_th pisze:No dobrze a jaki poziom tyhc bohaterów jest potrzebny żeby mieć takie większe szanse żeby wygrać z Ozmą ??
U mnie były koło 80lv wszyscy.
Kurizu

Jakoś jak to czytam to sie wydaję że ozma jest łatwa ale przeszedłem ja tylko raz przypadkiem a część Ludzi mówi że ejst trudna. Dlaczego ??
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Jak juz wcześniej powiedziałem to wszystko zależy od szczęścia i tego jakich ataków uzyje (zwłaszcza najgorszy jest Meteor - tu właśnie obrażenia zależą od szcześcia) . Posiadanie Steinera jest bardzo przydatne ponieważ jego Magic Break moze zmniejszyć siłe zaklęć Ozmy (zawórno ofensywnych (w tym Meteoru) jak i Curagi).
White SeeD

Cloud_th, zadaję sobie to samo pytanie- może chodzi o wytrenowanie i umiejętności (sic!), ale np. o Omedze nikt nie powie że była banalna, a z Ozmą... różnie bywa. Przede wszystkim Ozma ma za mało HP jak na weapon'a :]
Kurizu

A mógłbyś opisać tą Omege ??
White SeeD

Uh, chodziło mi o Omegę z FF8 ;)
(Taki mech ze skrzydełkami i paszczą w brzuchu :])
Kurizu

nie przeszedłem Omegi więc nie wiem :??
White SeeD

Ah... no to proszę:
Obrazek
Na Krypcie możesz o niej poczytać :]
Elektrodek

Post autor: Elektrodek »

Potwór najtrudnijszy wedłóg mnie to Great Malboro! Ale niewiem czy mam racje nobo jestem nowy tutaj na forum i niedawno zaczełem gre! jakieś półtora miesiąca temu i jestem dopiero przy sin-ie! W Great Malboro denerwuje mnie że daje Bad Breat . I że ma "Ambusched" w Omega Dungeon! Tylko tam jest trudny
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Elektrodek pisze:Potwór najtrudnijszy wedłóg mnie to Great Malboro!
No to żeś nie walczył z Nemezisem.
Elektrodek pisze:Ale niewiem czy mam racje nobo jestem nowy tutaj na forum i niedawno zaczełem gre!
Przekonasz się z tą swoją racją jak dojdziesz do końca Monster Areny.
Elektrodek pisze:W Great Malboro denerwuje mnie że daje Bad Breat
Odpowiedni ekwipunek i GM może Ci nadmuchać ;)

PS: Radzę zadbać o pisownię, bo to zbrodnia tak kaleczyć ojczystą mowę.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”