Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Mati-San

Post autor: Mati-San »

Armstrong, Havoc i cała 'świta' Mustanga też są niczego sobie (przez cały ep 37. turlałam się po podłodze ze śmiechu )
Hehe dzisiaj widziałem ten odcinek - narazie najśmieszniejszy jaki widziałem z FMA :lol: :lol: :lol:
Mugen

Post autor: Mugen »

Ze swojej strony mogę polecić anime Samurai Champloo, świetne anime twórców Bepopa. Koniecznie musicie obejrzeć!
Mugen

OneWingedAngel pisze:Zależy gdzie leci? Na Asrer? chyba nie. :cry:
Nie wiem gdzie leci, wiem za to, skąd można ściągnąć :) : http://www.animeforever.org/archive.php
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kairi-chan »

A wiecie może gdzie można ściągnąć FF Unlimited i Evangeliona??
Mugen

Kairi-chan pisze:A wiecie może gdzie można ściągnąć FF Unlimited i Evangeliona??
Evangeliona znalazłem: http://www.evangelion.tv/Multi/videos.html
Finala postaram się znaleźć po weekendzie, kiedy już odzyskam kompa (teraz pisze z laptopa ojca, a on nie pozwala mi zainstalować gg) to się skontaktuje z pewną osobą ;).
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

Jak to ściągnąć? bo mi sie coś nie zgadza. Całe 26 odcinków "ściągneło" mi się w kilka sekund i zajmuje jakieś 128kb mimo iż na stronie pisze ze będzie zajmować 6gb. Poza tym nie mogę tego niczym odtworzyć :647:
Mugen

Kairi-chan pisze:Jak to ściągnąć? bo mi sie coś nie zgadza. Całe 26 odcinków "ściągneło" mi się w kilka sekund i zajmuje jakieś 128kb mimo iż na stronie pisze ze będzie zajmować 6gb. Poza tym nie mogę tego niczym odtworzyć :647:
Najpierw musisz ściągnąc BitTorrenta: http://bittorrent.com/download.html :)
Awatar użytkownika
Kairi-chan
Cactuar
Cactuar

No jusz sciagnełam i co dalej?? Nadal nie kumam. Wyskakuje mi jakiś błąd : problem connecting to tracker - <urlopen error (10061, 'Connection refused')>
Mugen

Nie mam pojęcia... u mnie po ściągnięciu wszystko było ok. Może to kwestia strony?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ja się Wolf's Rain'em zachwycam, dawno nie miałam takiej świetnej serii! Oczywiście nie mówię o oglądaniu jednego odc co 2 tygodnie na Canal +, bo to kpina. Od czego są płytki po 4 odc na jednej :) Po seriach takich jak DNA2 człowiek cieszy się jak dziecko, kiedy sie wreszcie trafi coś porządnego! Polecam, choć pewnie większość już wilczy deszcz oglądała. No i manga jest świetna, po prostu lektura obowiązkowa!

A teraz Mega wiadomośc: Anime w polskich gazetach! W jakimś kobiecym szmatławcu wydano Pokemony :) Co za żenada...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ja jestem przy 11 odcinku i dla mnie bomba. Boję się tych czterech powtórkowych odcinków, ale ten serial po prostu nie może mi się przestać podobać.
Ranma (anime) czeka u mnie w kolejce, a mangi nie czytałam...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Powiem coś o Last Exilu, który właśnie leci na Hyperze. Jest to jedno z najlepszych anime jakie widziałem. Może ma niemrawy początek (jak za pierwszym razem oglądałem to po angielsku, to po pierwszych dwóch odcinkach myślałem że zasnę. Następne dwa już mogły być, a potem się w tym anime wprost zakochałem. To jest cudowne, genialne, wspaniała oprawa muzyczna. I to wszystko w polskiej wersji teraz leci. No właśnie, polski lektor jest dobijający, także tłumaczenie jest jak narazie kiepskie. Może się poprawi. Osobiście bardziej cieszyłbym się z polskich napisów i japońskich głosów.
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Obejrzałem ostatnio Animatrixa- mmm, to jest to co tygryski lubią najbardziej. Jak to jest- filmy (z wyłączeniem części pierwszej) nie podobały mi się wcale (płycizna i tani patos), za to od anime nie mogłem się wręcz oderwać :]
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ale nie sądzisz, że anime zostało LEKKO zamerykanizowane? Może i ładnie to wygląda, ale czuć McDonald'sem na kilometr!
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Ale nie sądzisz, że anime zostało LEKKO zamerykanizowane? Może i ładnie to wygląda, ale czuć McDonald'sem na kilometr!
Hmm... zależy który odcinek. O ile do "The Final Flight Of The Osiris" rzeczywiście można mieć pewne wątpliwości, tak "Program" i "Beyond" to już prawdziwa, japońska sztuka. Przynajmniej w moim odczuciu, nie zauważyłem tam żadnych naleciałości obrzydliwej amerykańskiej... "kultury"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”