Co do fabuły (DALEJ SPOJLERY)to spora częsć została ujawniona, w sumie wszystko wydaje się naciągane bo to w końcu prequel ale i tak wygląda interesująco. Okazuje się że Dante ma brata, w intrze pokazane jest jak z nim walczył i przegrał, jednak dalej żyje. Owy brat wraz z jakimś gościem który chce spowrotem otworzyć wrota do świata demonów (które Sparda zamknoł). Lecz z tego co widać to bratu Dantego zależy jedynie na walce z nim oraz na jego wisiorku z kryształem(podobno ma wielkąmoc z której Dante sobie nie zdaje sprawy). I jeszcze jakaś tajemnicza laska(ajakże) która chce zgłębić legende Spardy i jego synów. To by było na tyle.
System rozwoju bohatera z poprzednich części trudno było nawet nazwać typem action-rpg, wygląda na to że nic sienie zmieniło. Z tego co wlukałem z "okrzakowanej" wersji to możemy wybrać nasz "styl walki", czy chcemy gunslinger, swordmaster i cos jeszcze innego(coś z unikami

Co do grafy to powiem że jest genijalna! żaden owłosiony filmik mpeg czy avi nie odda tego piękna

Jednak najbardziej wyróżniającą się żeczą w DMC3 jest jej efekciarstwo. Co powiecie na animacje gdy Dante przewraca stół bilardowy, następuje zwolnienie, kule lecą w powietrzu. Dante wystrzela kule która udeża bile która dalej odbija kule które powalają potwory :D akich akcji jest pełno. Idąc dalej, czy mieliście taką sytuację że oglądajac film czy grajac w jakąś gre, przy jakimś interesujacym momencie ktoś w pobliżu zaczoł dawać jakieś błupkowate komentarze? JEśli tak to wiedzcie że gnojek Dante robi to praktycznie cały czas :D Wyskakuje mu wielki bos a'la Cerber który mówi różne żeczy w stylu"no mortals are aloud here, I shal not let you pass" a on do niego "whoa , what a nice dogie you are" albo "come on fido, lets go for a walk" :D Ogólnie mówiąc gra jest genijalna choć brakuje mi troche zamiany w demona, ale i tak na nią czekam

PS: to ktoswkońcu wie jak sięnazywa ta muzyczka z trailera???? :D