FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
-
Madtrax
FF6 Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
heh wlasnie zaczalem grac w ff6 i od razu nasunelo mi sie pytanko
no wiec w jaki sposb uzywac techniki blitz?
Mam pojedynek sabina z kims tam na "V" i tam pojawia sie problem. Nie bardzo rozumiem to co mowia. Niby jakies poruszanie w lewo potem w prawo i A ale to nic nie daje
no wiec w jaki sposb uzywac techniki blitz?
Mam pojedynek sabina z kims tam na "V" i tam pojawia sie problem. Nie bardzo rozumiem to co mowia. Niby jakies poruszanie w lewo potem w prawo i A ale to nic nie daje
Ostatnio zmieniony ndz 04 lis, 2007 17:31 przez Madtrax, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Madtrax
-
narwaniec
;/
Gdybyś miał gałke (taka jak na automatach) to by sie sprawa rozwiazala... Pewnie nieposiadasz takiego sprzetu wiec , musisz wyobrazic sobie jak przelozyc ruchy z galki na klawiature. Sprubuj przejechac palcami , tak z umiarkowaną prędkoscia po klawishach w żądanym kierunku... Moze to pomoze... good luck 
-
Madtrax
-
Madtrax
tez gralem w 6 na emulatorze i mialem problem ze skosami, potem przestalem uzywacc innych technik, tylko blitz zostal
troche pozniej wpadl do mnie kumpel i powiedzial, zebym sobie joypada podlaczy (takiego kompowego) ale jako, ze finala juz wtedy mialem skonczonego to nie podlaczalem...jak masz takiego pada to sprobuj podlaczyc 
-
Madtrax
-
Madtrax
-
NeoBoala
Baa bez esperow ff to by nie bylo ff :D
Ja takze w ff6 gralem i gram na emulatorku. Ja osobiscie mam taki dobry sposobik. Jak wchodzisz w ustawienia sterowania, to mozna jeden klawisz na klawiaturce dostosowac do ukosu. Np. klawisz f moze ybc (lewo-dół). Jak skorzystasz z tego sposobu to radzilbym ci przestawic klawisze na tą małąklawiaturkępo prawej tzn. 9-przód 2-dół 6-prawo 4lewo, 3-prawy-dolny rog 1-lewyt dolny rog.
Ps. zdradze ci ze sam nigdy nie potrafilem mimo mojego sposobu uzyc ostatniego blitza sabina, uwierz mi bardzo trudny do wykonania.
Ja takze w ff6 gralem i gram na emulatorku. Ja osobiscie mam taki dobry sposobik. Jak wchodzisz w ustawienia sterowania, to mozna jeden klawisz na klawiaturce dostosowac do ukosu. Np. klawisz f moze ybc (lewo-dół). Jak skorzystasz z tego sposobu to radzilbym ci przestawic klawisze na tą małąklawiaturkępo prawej tzn. 9-przód 2-dół 6-prawo 4lewo, 3-prawy-dolny rog 1-lewyt dolny rog.
Ps. zdradze ci ze sam nigdy nie potrafilem mimo mojego sposobu uzyc ostatniego blitza sabina, uwierz mi bardzo trudny do wykonania.