Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

Mati-San

Post autor: Mati-San »

jakby nie mogl sie nauczyc jej, a to przeciez jego key-tech! nie wiecie moze, o co chodzi?
Mi się wydaje że to chodzi o level gracza. Im ma wyższy level tym więcej technik może się nauczyć.
Inna możliwość to to że danom technikę możesz nauczyć się tylko wygrywając turniej lub ligę, np. Hi-Risk, Gamble
acid_sliver

Post autor: acid_sliver »

Mi się wydaje że to chodzi o level gracza. Im ma wyższy level tym więcej technik może się nauczyć.
Inna możliwość to to że danom technikę możesz nauczyć się tylko wygrywając turniej lub ligę, np. Hi-Risk, Gamble
niezupelnie...
po pierwsze, to te techniki nie sa key-techami u wiekszosci zawodnikow (nie wiem, czy nawet u wszystkich to nie sa key-techy).
p drugie, co do levelu, to tez nie ma znaczenia przy "podswietlaniu", tylko w meczu, jak to okreslil slusznie azu. masz w meczu procentowa szanse nauczenia sie techa w nastepujacy sposob:
-jesli level twojego zawodnika jest nizszy, masz 25% szans na nauczenie sie techa;
-jesli levele sa rowne, to szansa wynosi 50%
-jesli level twego zawodnika jest wyzszy, to szansa wynosi 75% (albo 100%, nie pamietam juz dokladnie :? ).
po trzecie, co do kolejnosci, to czesto jest tak, ze mam nauczona druga i trzecia key-tech, a pierwszej nie...
ale dalej nie wiemy, czemu sie nie podswietla key-tech...

//do madtraxa: patrz, juz nauczylem sie cytowac :D w koncu 8)
Madtrax

Post autor: Madtrax »

acid_sliver pisze: niezupelnie...
po pierwsze, to te techniki nie sa key-techami u wiekszosci zawodnikow (nie wiem, czy nawet u wszystkich to nie sa key-techy).
U Miyu key technikami sa m.in. Gambler i Hi-Risk :wink:
-jesli level twego zawodnika jest wyzszy, to szansa wynosi 75% (albo 100%, nie pamietam juz dokladnie :? ).
Raczej 100% bo rzadko trafiam na to, ze nie moge sie nauczyc techniki :P - z rownymi levelami tez bym sie klocil - jakos tez czesto sie uczylem bez problemow :]
po trzecie, co do kolejnosci, to czesto jest tak, ze mam nauczona druga i trzecia key-tech, a pierwszej nie...
Najgorsze sa do nauczenia wszystkie anti-poison, anti-wither, anti-sleep - nie dosc, ze trzeba przyatakowac odpowiednim atakiem to jeszcze bardzo krotko sie to wyswietla i nie mozna wcisnac za szybko bo sie sparotli robote - wiadomo, ze im cos rzadsze do trafienia tym bardziej chcesz i spartolisz sprawe :D
Do tego na wyzszych levelach jak Twoja druzyna wymiata w ataku to jest jeszze gorzej, ale to juz za duzo pisania :P
//do madtraxa: patrz, juz nauczylem sie cytowac :D w koncu 8)
Lomatko, ales Ty bystry :lol: - ja nie wiem za co wam tam placa. Ciagle siedzi taki na forum i jeszcze w domu zlopie czeskie piwko :D
Mati-San

U Miyu key technikami sa m.in. Gambler i Hi-Risk
Właśnie z dlatego dałem ten przykład, Hi-Risk można się nauczyć tylko gdy wygra się tę technikę w turnieju/lidze
niezupelnie...
To była tylko moja hipoteza :D
atakiem to jeszcze bardzo krotko sie to wyswietla i nie mozna wcisnac za szybko bo sie sparotli robote
Popieram, dość trudno wyczuć odpowiedni moment jak pierwszy raz się tę technike kopjuje.
Najgorsze jest to że przeciwnik nigdy nie wstawia do slotów Anti-Drain (przynajmniej u mnie jeszcze nigdy nie zdarzyło)
To samo Drain Tackle - też krótko się wyświetla napis. O wiele krócej niż u innych Tackle'i
acid_sliver

Post autor: acid_sliver »

bo w normalnych nie ma problemu, pare razy mignie, i pyk!
w sphere shocie, to trzeba wyczekac do ostatniego wyswietlenia sie na zolto, mi zawsze nerwy puszczaja, i za wczesnie wciskam:)
a wtych krotkich... coz, za pierwszym razem nikomu nie wyszlo (nawet neo w matrixie nie skoczyl :D ), ale pozniej... nalezy wiedziec, ktore techniki sa "krotkie", i wcisnac sekunde po wyswietleniu "copy tech!". jak sie nauczylem, to nigdy nie zawiodlo:)
Mati-San

Sphere Shot był chyba za 9 mignięciem a Invincible Shot za 12.
Mati-San

Jecht Shot zdobywasz na statku płynącym do Luca, musisz podejść do piłki i rozpocznie się minigierka. Będziesz musiał dusić np. jeżeli po lewej stronie ekranu jest napis to wciskasz lewo+x
Jecht Shot 2 zdobędziesz w turnieju lub lidze. Musisz posiadać wszystkie key-tech Tidusa by się go nauczyć ;)

Heh no sam muszę przyznać że Blitzball też mi się już znudził
GreG

Post autor: GreG »

dla mnie sie oplaca miec jak najwiecej albed w druzynie. ja mam taka dobra druzyne ze moj rekord byl 14:1 dla mnie :D :shock: niezle nie? :D

[ Dodano: Sob 31 Lip, 2004 ]
ale niewiem jak sie gra w blizbal w FF10-2!!! ludzie pomocy!!! ja nawet tak niesteruje! czy ktos wie jak sie robi zeby grac w blizball w ff10-2?! prosze odpiszcie! :( :!: :!:
Auron

Post autor: Auron »

Na stronie narazie nic nie ma o Blitzu, wiec masz faq'a.
http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file ... tzball.txt (wytnij adres i wklej).
A jak chcesz cos po polsku, to wyslij mi prywatna wiadomosc. Podam Ci wtedy linka.
GreG

Auron: mozesz daj jakis inny link bo mi pokazuje sie jakis blad.... bym byl wdzieczny bo jestem wkurzony ze niewiem jak grac w blizball w ff10-2. w ff10 ja mam takich ludzi ze cykam ich z zamknietymi oczami a ff10-2 to oni mnie cykaja bez galek ocznychj :evil: i to mnie wkurza
Auron

Post autor: Auron »

Eeee.... a co ja napisalem:
Ja pisze:wytnij adres i wklej
Linki bezposrednie do tekstow faq'a nie dzialaja. Musisz je wyciac i wkleic w miejscu wpisywania adresu. Understood?
GreG

dzienki juz dziala :D

[ Dodano: Nie 01 Sie, 2004 ]
a mozesz mi dac takie cos tylko po polsku? jak niemasz podreka to niemusisz szukac, pomecze sie troche ze slownikiem :smile:
Awatar użytkownika
HWDPIS
Kupo!
Kupo!

Post autor: HWDPIS »

Ja szukałem czegoś o Blitzball'u w "Polskich źródłach informacji" i ekhm........ znalezionych zero :D
Madtrax

Post autor: Madtrax »

Jakby tak nie bylo to nie moglby sie nauczyc zadnej z technik przeciez.
Mati-San

Ja zaczołem z takim składem:
LF:Tidus
RF:Shaami
MF:Tatts
LD:Naida
RD:Ropp
GK:Miyu

Potem Tattsa zastąpił Berrik, Naide zastępiła Judda a Miyu Nimrook :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”