Dzis widzialem fragment reklamy Pepsi - i lekki szok. Niezle sie firma wykosztowala. Nie dosc, ze wywalili jakies scenerie koloseum co pociaga koszta i to ogromne to jeszcze zatrudnili z tego co zauwazylem Enrike, Britney Spears, ta cala smieszna Pink i Beyonce
Ja ciekawe jaki byl calkowity koszt tego. bedzie to leciec pewnie po 20 razy dziennie kiedy wystartuje olimpiada
najlepsza jest rekalma MarcPol (chyba tak się to pisze). ale reklamy na Polsacie PODARUJ DZIECIOM SŁOŃCE Wymiatają!! "dzięki wam moge znowu biegać, a ja malować rączkami, :D ) nie ma co:) a reklama Marc Polu częst leci na TVP3
[ Dodano: Sob 17 Lip, 2004 ]
albo dobra jest reklama totalizatora sportowego "co to kontuzja ale co to to nasz kibic wbiega zmęczony [przebiegł 20m i już zdycha ]
Kamil ciekawe jak ty byś się czuł gdybyś był kaleką jak te dzieci!!!!
Postaw się w ich sytuacji. A do tego czy było by ci miło jak ktoś wyśmiewa się z tego że jesteś kaleką?
dobra sorry ale moi koledzy uważają że to jest śmieszne
masz osyfiałych kolegówi ...
trzeba się wtapiać w tłum
chyba ci sie cos pomylilo Jestes po prostu kolejnym gosciem, ktory podaza za innymi ... nie masz odwagi, żeby być innym niż wszyscy, którzy cię otaczają ...
Ostatnio zmieniony ndz 18 lip, 2004 19:26 przez coat, łącznie zmieniany 1 raz.
Zanim zaczniesz kogoś wyśmiewać miej chociaż PODSTAWOWE pojęcie o osobach, z których masz się nabijać. Niepełnosprawność jest straszna, zwłaszcza jeśli przez długie lata było się w pełni sprawnym - świadomość, że już nigdy nie będziesz chodzić, czy chociażby machać ręką odbiera ochotę do życia, bo to suma wściekłości(że się nie może samemu) wstydu(że się jest całkowicie lub częściowo od kogoś zależnym) i zmęczenia codzienną walką z przyzwyczajeniem, że jeszcze niedawno to było tak proste do zrobienia. Namiastką takiej niepełnosprawności dla nas jest na przykład powiększenie gardła po zabiegu wycięcia migdałków, kiedy przez kilka godzin nie możesz mówić. Człowieka wtedy ogrania strach, a to tylko kilka godzin - niepełnosprawni muszą często zmagać się z tym bardzo długie lata albo całe życie.
Tymi kolegami to się nie zasłaniaj, bo chyba masz coś takiego jak głowa, mózg i własny rozum, a może koledzy cię ubezwłasnowolnili i myślą za ciebie? Przyznaj się po prostu do błędu zamiast wykręcać się jakimiś kolegami - i tak wiemy, że kłamniesz, bo ci wstyd.
Na koniec zapamietaj, że nie zawsze musisz być 100% sprawny - może jutro albo za 3 lata skoczysz na głowę do wody i złamiesz kręgosłup lub potrąci cię samochód sprawiając, że stracisz ileś % sprawności. Taka groźba jest realna każdego dnia, każdej godziny - gdy nastepnym razem zobaczysz kogoś niepełnosprawnego to miej dla niego zrozumienie, a sam dziękuj losowi, że ty jeszcze jesteś zdrowy.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
w takim razie załóżmy kącik moralno-teologiczny i se podyskutujmy szerzej na ten temat a tak wogle to jest pewien element ironii w tej reklamie nie chodzi o sam fakt tych dzieciaków bo wiem że niepełnosprawność jest czymś strasznym ale chodzi o samą instytucję o cynizm i o wprowadzanie ludzi w błąd.. ułuda w Polsce jest czymś przerażającym i mam nadzieję że Tylko w Polsce... a widząc to co dzieje się wszędzie wokół ludzi te wszestkie kumoterstwa i grabieże nie tylko moralne i duchowe odechciewa się po prostu życia w takim kraju i jeszcze jedno KTO pomaga tym wszystkim ludziom chorym i innym? orgnizacje a czym są te organizacje? instytucjami największych żebraków to skandal że pomoc w Polsce polega na ciągłym żebraniu... zasłanianie się osiągniętymi efektami nie zmieni faktu że wszystko to ma jedno jądro-żebractwo... to PAństwo powinno pomagać to PAństwo powinno dawać pracę a międzyczasie jest zupełnie na odwrót a czym jest PAństwo? zgrają nieudaczników a czym powinno być państwo? narodem Polaków a co dzieje się z narodem bez pracy? zapada się sam w siebie nie potrafi wyrwać się z tej czarnej dziury a pojedyncze jednostki którym się udaje wypłynąć to czysty zbieg okoliczności... jeżeli państwo nie pomaga nie tworzy nic mającego na celu polepszenie warunków bytowania to żadne żebranie w niczym nie pomoże to jest wielka ujma (niestety) dla kraju jednak tego się nie dostrzega bo przecież wiadomo że trzeba pomogać i bardzo dobrze ale skala sama zjawiska powoduje że żebranie staje się czymś naturalnym nie zauważalnym przez jednostki które bezwiednie oddają się wpływowi środkom masowego przekazu a to z kolei tworzy charakterystyczny podział samego zjawiska żebrania:na dobre żebranie-poparte milionami Polaków i przez państwo i przez Kościół i na te drugie żebranie które jest wszędzie na ulicach szczególnie dużych miast a zwykły Polak jak reaguje na te dwa zjawiska? nie ma co się oszukiwać że pójdzie za tym bardziej nagłośnionym...jak ujął to S.King przylepi się do szklanego cycka i tyle a ta drugie żebranie staje się czymś budzącym w swej prostocie odrazę która budzi się w ludziach ogarniętych dziwnym rodzajem wstydu wypływającego z ich środka choć w obecnych czasach tych środków praktycznie nie ma a szczególnie w tych dobrze rozwiniętych krajach... ostatnio był taki komentarz w telewizji zagranicznej:"To wspaniała rzecz że w kraju takim jak Polska organizuje się TAKIE akcje mające na celu POMAGAĆ(właśnie pomagać(!))" a czemu u nich nie robi się takich wielkich i szczytnych celów i zarazem tak głośnych bo rozchodzących się na cały świat? bo tam od takowych spraw jest głównie państwo fakt faktem tam też są takie zbiórki ale jako swoiste wspomaganie a nie UTRZYMANIE no ludzie przecież takie dziwne podejście w Polsce źle świadczy o jakże i tak skonfuzjowanej mentalności społeczeństwa i do tego dochodzą krytyka ze strony Kościoła przeciw Orkiestrze a po drugiej stronie barykady zwolennicy nie mam ochoty komentować tego konfliktu bo to wymaga baardzo obiektywnego spojrzenia a w obecnej sytuacji obiektywizmy nie da się stwierdzić praktycznie nigdzie chyba że mowa o subiektywnym obiektywiźmie co świadczy o cyniźmie bądź hipokryzji ale nie warto wnikać w te pojęciowa niuanse... faktem zostaje że sławetny łudstok jest finansowany ale to lepiej przemilczeć bo aż ciarki przechodzą kiedy się pomyśli o takim obrocie całej (jakże zidealizowanej) akcji pomocy dzieciom a sami dzieci co mają do powiedzenia? nic- Bo powszechnie znaną prawdą jest że dzieci i ryby głosy w jakichkolwiek sprawach nie mają (a te wszystkie parlamenty dzieci to ...dziecinada )
P.S. Garnet występek kamila najlepiej podsymowałaś bo nie oceniałaś ehh zazdroszcze czasem takiego podejścia
P.S.2. sory ale znaki tj. "." "," są mi obce