Blitzball

Pierwsza część na nową (w ówczesnych czasach) konsolę Sony - PS2, która doczekała się bezpośredniej kontynuacji przygód bohaterów.

Moderator: Moderatorzy

FF-maniak

Post autor: FF-maniak »

Ja nie pamiętam na którym lvl ma tidusa ale jest na pomocy, odbiera piłke i byle jaki shot i jest bramka
Mati-San

Post autor: Mati-San »

Tidus mi nigdy na pomocy nie pasował. Za mało AT, BL i PA jak na pomocnika. No cóż ale każdy ma śwój skład
laki

Post autor: laki »

w pomocy wymiata BROTHER :lol: 8)
Madtrax

Post autor: Madtrax »

U mnie Tidus jest zawsze w skladzie - jest najbardziej wszechstronnym zawodnikiem co czyni go po prostu najlepszym. Gra na prawej stronie w ataku 8)
Mozliwosc Jecht Shot i Jecht Shot 2 juz w ogole powoduja, ze wymiata :]
Mati-San

No i do tego może się nauczyć wszyskich technik.
W ataku jest jeszcze dobra Shaami. Ma dużo SH, EN troche słabiej z PA i BL ale za to bardzo dużo jak na napastnika ATK - u mnie przy 21 lv ma 18 ATK!!!!
Teraz sobie zrobiłem RESET DATA i mój nowy skład wygląda tak:
LF:Tidus
RF:Shaami
MF:Tatts
LD:Naida
RD:Ropp
GK:Miyu

Miyu jest naprawde świetnym bramkarzem :D
Madtrax

Post autor: Madtrax »

18 atak - smiesznie to brzmi. U mnie w teamie maja po 30 i w gore :D :D :D
Mati-San

No ale porównaj sobie twoje levele z moimi. Zobacze ile będzie miała tak gdzieś na 60 lv
laki

Post autor: laki »

ja mam borthera w pomocy i ma dwa razy wiekszy levele niz reszta druzyny, bardzo mu sie szybko zwieksza, co musze zrobic zeby miec jecht shoty ? w turnieju jakims wygrac ?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

co musze zrobic zeby miec jecht shoty ? w turnieju jakims wygrac ?
Do wygrania jest na statku płynacym do Luca,to taka mini gierka,gdzie Tidusem trzeba szybko wybierac kierunku kursorem,aktywuje sie go przez podesjscie do piłki na pokładzie
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
HWDPIS
Kupo!
Kupo!

Post autor: HWDPIS »

Najgorsze jest to że już nigdy nie możesz zdobyć Jecht Shot'a czyli trzeba załadowaćwcześniejszego save'a lub zacząć grę od nowa
Awatar użytkownika
coat
Kupo!
Kupo!

Post autor: coat »

Najgorsze jest to że już nigdy nie możesz zdobyć Jecht Shot'a czyli trzeba załadowaćwcześniejszego save'a lub zacząć grę od nowa
:shock: Dziwne, bo ja go nie zdobyłem za pierwszym razem, ale dopiero po zdobyciu airshipa ...
Zell Dincht

Post autor: Zell Dincht »

taaa pozniej sie mozna wrocic
Mati-San

No ale Jecht Shot to i tak spore ułatwienie wygrania meczu na turnieju w Luca.
Chociaż nauczyłem się Jecht Shota to i tak przegrałem :oops:
acid_sliver

Post autor: acid_sliver »

LOL :) bez jecht shota bylo ciezko, ale z jechtem bez problemu. mozna wtedy bez wnikacza wcisnac dwie bramencje (pierwsza w pierwszej polowa,. a druga na poczatku drugiej, poki nie bedzie zmiany), i jeszcze wakka da sie dobic trzecia, w porywach do czterech. ja kiedys wygralem ten mecz 4:1 :)
a warto zaladowac save'a w przypadku przegranej, bo na tym poziomie +2 strenght sphere (badz hp sphere, nie pamietam dokladnie ;) ) to nie w kij pierdzial :D
Mati-San

Wtedy ja się dopiero uczyłem grać w Blitzballa, nawet 3 razy próbowałem ale nic. Co prawda troche nie rozumiałem zasad w Blitzballu no ale teraz już wszystko wiem.

Przypomniała mi się gra z prawie identycznym systemem co Blitzball. To była gra Capitan Tsubasa na SNESA. Bardzo podobna też były super techniki, zatrzymywanie się akcji przed wykonywaniem jakiegoś ruchu np. dryblingu, podania lub strzału.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy X i X-2”