Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Od poziomu 50 postaci dobrze pakuje się w The Ancient City/Castle Of Giruvegan - Behemothy, Malboro i Impy nieźle nabiajają doświadczenie - dwa, trzy dni pakowania w tej lokacji potrafią zaowocować wzrostem poziomu z 50 na 99. Oczywiście nie jest to najprostsze dla słabych postaci, ale jeżeli dotarłeś w fabule do tego momentu, to powinieneś sobie już tam jakoś radzić.
Ostatnio zmieniony sob 13 gru, 2008 11:46 przez Gveir, łącznie zmieniany 1 raz.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

leny205 pisze:witam czy da sie jakos szybko podbic level zawodnika
szybko nabić Levele to raczej się nie da, ale możesz sobie wygodnie nabić poziom do max w 2-3 dni (zaleznie ile bedziesz miał włączoną konsole) metodą ubijania wezwanych istot przez Negalmuur (rare game). Nie bende ci podawał linku do opisu metody by nie łamać regulaminu forum, lecz myśle że jak poszukasz hasło "Negalmuur Auto-Leveling" na youtubie to ci to wystarczy. Dodam jeszcze by postacie nie zgineły podczas automatycznej walceki z Negalmuur muszą mieć odpowiedni poziom i uzbrojnie, no ale to wszystko, co i jak, zobaczysz na niekórych filmikach na youtubie, koncepcja metody jest prosta, ustawiasz odpowiednio gambity a postacie automatycznie ubijają bez końca wzywane istoty przez Negalmuura.
Awatar użytkownika
leny205
Kupo!
Kupo!

Post autor: leny205 »

witam dzieki za podpowiedzi ale jak zdobyc druga czesc henne mines
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=16
Najpierw musisz wykonać wszystkie cztery Hunty zlecone Ci przez Garifów (Enkelados, Ixtab, Mindflayer i Catoblepas), oraz zdobyć co najmniej 10 Esperów. Potem porozmawiaj z Geomancerem w Jahara. Przejście do ukrytej części Henne Mines znajdziesz w miejscu, gdzie walczyłeś/łaś z Tiamatem. (...) Pamiętaj, że nie ma tam żadnych Save Crystali - jeżeli zginiesz, nawet podczas drogi powrotnej, trzeba będzie zaczynać od początku.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
leny205
Kupo!
Kupo!

a jak otworzyc drzwi do hell wyrma w sochen cave palace chodze od w schodu i nic moze cos dokladniej z ktorej strony...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... ht=#197510 opcja "Szukaj" naprawdę nie gryzie...
Awatar użytkownika
leny205
Kupo!
Kupo!

jeszcze jaedo,moje postacie maja 99 level ale EXP dalej rosnie ma to jakis znaczacy wplyw na dalsza gre...
Awatar użytkownika
AUDION
Cactuar
Cactuar

Post autor: AUDION »

Z tego co wiem to nie.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

leny205 pisze:ma to jakis znaczacy wplyw na dalsza gre...
Żadnego - Exp. będzie przyrastał, ale więcej poziomów nie ma.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
leny205
Kupo!
Kupo!

witam,wie ktos moze jak sie dostac do gareat crystal utknalem w lokacji gate of fire
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

Podejdź do krawędzi na środku, pojawi się magiczny most.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Awatar użytkownika
leny205
Kupo!
Kupo!

spoko,a jak wyjsc z krysztalu po pokonaniu ultimy "wrocilem do Stahaana Sagittarius" i nic krece sie w tym samym miejscu
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

leny205 pisze:spoko,a jak wyjsc z krysztalu po pokonaniu ultimy "wrocilem do Stahaana Sagittarius" i nic krece sie w tym samym miejscu
Musisz się dostać do way stone VIII (ten którym wszedłeś), lub do way stone I jak tam jeszcze nie byłeś, też miałem problem z przechodzeniem The Great Crystal, musiałem sobie zrobić krok po kroku mapkę by się połapać co gdzie jest, może tobie też pomoże.

Obrazek
Awatar użytkownika
leny205
Kupo!
Kupo!

wielkie dzieki kolego za bezcenne wskazowki moze sie jakos polapie pozdro

[ Dodano: Czw 18 Gru, 2008 20:20 ]
moze wie ktos jaki trzeba zdobyc loot aby kupic na bazarze Genji Gloves do masamune
ttczkk

Post autor: ttczkk »

mam pytanie: mam marka do zrobienia w giza plains, ale w czasie opadów... kiedy te pory sie zmieniają, bo za każdym razem jak tam wpadam to jest pora sucha? gre już prawie całą przeszedłem i klepie teraz wszystkie poboczne wątki. mam tez problem z Orthrosem - mark z Garamsythe Waterway. Podobno można go spotkać tylko pod pewnymi warunkami. na koniec nie moge znaleść Marilitha w Zertinan Caverns. zwierz podobno jest gdzieś przy wejściu od strony Dalmasca Westersand ale przebijam sie przez całą lokacje i cholery znaleść nie moge... jak ktoś wie to bardzo prosze o pomoc z tymi markami. pzdr
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”