FF VII HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
A jak odchodziłeś od maszyny, to zadzwonił do ciebie Cait Sith i ukazał się filmik z wielkim działem zamontowanym na Midgar? Jeśli nie, to właź jeszcze raz do maszyny i pooglądaj scenki. Jeśli tak, to po prostu wczytaj wcześniejszego save'a i spróbuj przejść ten moment jeszcze raz.pawel12345 pisze:Wszystko jest uruchomione. Rozmawiałem z dziadkiem kryształ uruchomiony wracam lewą odnogą wsiadam do statku i nic się nie dzieje. Potwór się nie pojawia. Bardzo proszę o pomoc. Dziadek czeka i nic się nie dzieje.
Hajże-ho!
Specjalnie odszukałem save i sprawdziłem po kolei co powinno być.pawel12345 pisze:Wszystko jest uruchomione. Rozmawiałem z dziadkiem kryształ uruchomiony wracam lewą odnogą wsiadam do statku i nic się nie dzieje. Potwór się nie pojawia. Bardzo proszę o pomoc. Dziadek czeka i nic się nie dzieje.
Poszedłem z Bugenhagenem lewą odnogą do kryształu w forgotten capital. Po krótkiej rozmowie, Bugenhagen wziął od Clouda „KEY TO ANCIENT” (zakładam, że to miałeś) i umieścił w „music boxie”. Maszyna odegrała swoją melodię, a ze szczeliny w suficie polała się woda. Następnie krótka rozmowa o Aeris i white materii. Przy próbie opuszczenia tego miejsca Cloud dostaje telefon odnośnie małego przemeblowania w Midgar. Po tym telefonie przy krysztale nie ma już Bugenhagena. Dalej do samolotu itd.
Jeśli wszystko miałeś tak samo i nie możesz ruszyć dalej, to prawdopodobnie pojawił się błąd i trzeba by sięgnąć do wcześniejszego zapisu.
A wie ktoś może dlaczego nie mogę wstawić Chocobo do stajni
Złapałem 4 sztuki, wynająłem 6 boksów i jak rozmawiam z Choco Billy'm (chłopiec w stajni) i wybieram opcję moving chocobo to nic się nie dzieje
Pojawia mi się ekran wyboru chocobo i jak wybieram to nie ma w boksie żadnego kuraka
Help
PS. Gram na PSX

PS. Gram na PSX
Sprawdź to co napisałem trzy posty wyżej.Venom pisze:A wie ktoś może dlaczego nie mogę wstawić Chocobo do stajniZłapałem 4 sztuki, wynająłem 6 boksów i jak rozmawiam z Choco Billy'm (chłopiec w stajni) i wybieram opcję moving chocobo to nic się nie dzieje
Pojawia mi się ekran wyboru chocobo i jak wybieram to nie ma w boksie żadnego kuraka
Help
PS. Gram na PSX
Witam.
Mam parę pytań:
1)Żeby polepszyć klasę Chocobo, trzeba nim wygrywać wyścigi, a żeby wygrać wyścig, trzeba mu podnieść statystyki, zapewne za pomocą Greens'ów. Zauważyłem, że Tantal podnosi wszystkie 3, to zacząłem nim karmić Chocobosa i tutaj pytanie:
Czy karmienie po jednym da ten sam efekt, to podanie od kopa 99? Niby usłyszę ten dźwięk [99 razy] ale komunikat, że polepszyła się jakaś statystyka zobaczę raz, tak samo jak przy podaniu 1, 10 czy 20 Greens'ów.
2)Na stronie jest napisane, że Wonderful znajduje się w okolicach Icicle Village, razem z gorszym gatunkiem Weak. Problem w tym, że ja tam nie mogę złapać żadnego Chocobo.
Chodzę po tym skrawku trawy. O co może chodzić? Materia Chocobo Lure musi być jakoś wymaxowana?
3)Troszkę nie na temat, ale jeśli już pytam. Do kogo mam się zgłosić w sprawie zapomnianego hasła. Napisałem do Sephiri'y jakieś 2 dni temu, ale zero odpowiedzi.
Mam parę pytań:
1)Żeby polepszyć klasę Chocobo, trzeba nim wygrywać wyścigi, a żeby wygrać wyścig, trzeba mu podnieść statystyki, zapewne za pomocą Greens'ów. Zauważyłem, że Tantal podnosi wszystkie 3, to zacząłem nim karmić Chocobosa i tutaj pytanie:
Czy karmienie po jednym da ten sam efekt, to podanie od kopa 99? Niby usłyszę ten dźwięk [99 razy] ale komunikat, że polepszyła się jakaś statystyka zobaczę raz, tak samo jak przy podaniu 1, 10 czy 20 Greens'ów.
2)Na stronie jest napisane, że Wonderful znajduje się w okolicach Icicle Village, razem z gorszym gatunkiem Weak. Problem w tym, że ja tam nie mogę złapać żadnego Chocobo.
Chodzę po tym skrawku trawy. O co może chodzić? Materia Chocobo Lure musi być jakoś wymaxowana?
3)Troszkę nie na temat, ale jeśli już pytam. Do kogo mam się zgłosić w sprawie zapomnianego hasła. Napisałem do Sephiri'y jakieś 2 dni temu, ale zero odpowiedzi.
1) Karm go Greensami od Chocobo Serge'a (tak jak w poradniku)Konsola2 pisze:1)Żeby polepszyć klasę Chocobo, trzeba nim wygrywać wyścigi, a żeby wygrać wyścig, trzeba mu podnieść statystyki, zapewne za pomocą Greens'ów. Zauważyłem, że Tantal podnosi wszystkie 3, to zacząłem nim karmić Chocobosa i tutaj pytanie:
2) Podasz mu 99 sztuk czegoś

Materia musi być na wyposażeniu jakiejś postaci - nie musi być MASTER. Chodź po śladach i czekaj na walkę do skutku... I nie po żadnym "skrawku trawy" tylko koło Icicle Village są śladyKonsola2 pisze:2)Na stronie jest napisane, że Wonderful znajduje się w okolicach Icicle Village, razem z gorszym gatunkiem Weak. Problem w tym, że ja tam nie mogę złapać żadnego Chocobo.

Cierpliwości - nie samą Kryptą kobieta żyje! Jest jeszcze Słoneczko, ZUS, studia... SłoneczkoKonsola2 pisze:3)Troszkę nie na temat, ale jeśli już pytam. Do kogo mam się zgłosić w sprawie zapomnianego hasła. Napisałem do Sephiri'y jakieś 2 dni temu, ale zero odpowiedzi.

Nakarmiłem Chocobosa tak jak radziłeś, 30x Reagan i Tantal. Idę na wyścigi i w statystykach widzę, że mój Chocobos ma 999 Staminy, ale 40 Top Speeda.
Myślę, że chodzi o to, że ten Chocobos jest złapany z okolic Chocobo Ranch = ma chyba rangę Weak i nie można mu wymaksować lepszego Top Speed.
Wziąłem się za łapanie Wonderful z okolic Icicle Village, na zachód od wioski są ślady na śniegu, tak jakby 2 spoty, przed chwilą minęła chyba setna walka i ani razu nie pojawił mi się Chocobos.
Wiadomo o co chodzi? W okolicach Chocobo Ranch, w momencie wejścia na ślady kurczaka pojawia się walka gdzie w 10/10 przypadkach jest Chocobos.
Myślę, że chodzi o to, że ten Chocobos jest złapany z okolic Chocobo Ranch = ma chyba rangę Weak i nie można mu wymaksować lepszego Top Speed.
Wziąłem się za łapanie Wonderful z okolic Icicle Village, na zachód od wioski są ślady na śniegu, tak jakby 2 spoty, przed chwilą minęła chyba setna walka i ani razu nie pojawił mi się Chocobos.
Wiadomo o co chodzi? W okolicach Chocobo Ranch, w momencie wejścia na ślady kurczaka pojawia się walka gdzie w 10/10 przypadkach jest Chocobos.
Źle. Reagan i Sylkis Greens po ok. 30 sztuk. Właśnie te są "najdroższe".Nakarmiłem Chocobosa tak jak radziłeś, 30x Reagan i Tantal.
Po co ci taki zdechlak? wypuść go i złap Good/Great Chocobo tak jak w poradniku na stronie...Konsola2 pisze:Myślę, że chodzi o to, że ten Chocobos jest złapany z okolic Chocobo Ranch = ma chyba rangę Weak i nie można mu wymaksować lepszego Top Speed.
Pech - próbuj do skutku i upewnij się że masz założoną Chocobo Lure.Konsola2 pisze:Wziąłem się za łapanie Wonderful z okolic Icicle Village, na zachód od wioski są ślady na śniegu, tak jakby 2 spoty, przed chwilą minęła chyba setna walka i ani razu nie pojawił mi się Chocobos.
Wiadomo o co chodzi?
Właśnie rozkminiłem po co mi taki zdechlak i zacząłem szukać Wonderful.
Tak, to chyba kwestia pecha, pamiętam jak było w FFXII z szukaniem itemów, które leciały z takich koni z Deadlands.
Mam też pytanie odnośnie Ribbon'a.
EDIT:
Która lokacja, to ścieżka z jeziorami?
Tak, to chyba kwestia pecha, pamiętam jak było w FFXII z szukaniem itemów, które leciały z takich koni z Deadlands.
Mam też pytanie odnośnie Ribbon'a.
EDIT:
Która lokacja, to ścieżka z jeziorami?
Ostatnio zmieniony ndz 28 wrz, 2008 17:43 przez Konsola2, łącznie zmieniany 1 raz.