Final Fantasy XII
Moderator: Moderatorzy
mnie osobiscie martwi kwestia ktora bardzo podkresla square enix-
1)mozliwosc manipulowania kamera, tak ze bedzei mozliwe obejrzenie sufitu; boje sie ze zrobia z tego cos w stylu action rpg(kingdom), albo jeszcez gorzej- bedzie to rpg z elementami szukaniowymi ala tomb raider.
2)to ma byc kompletnie nowy final; gracze maja byc zaskoczeni i nie poznac tej gierki. nie wiem jak wy, ale ja lubie ta liniowa fabule, ratowanie swiata(bohater wyszedl tylko do sklepu), watek milosny etc. niby wszystko bedzie, lecz jezeli nie zmienia tego, to co?!?!
1)mozliwosc manipulowania kamera, tak ze bedzei mozliwe obejrzenie sufitu; boje sie ze zrobia z tego cos w stylu action rpg(kingdom), albo jeszcez gorzej- bedzie to rpg z elementami szukaniowymi ala tomb raider.
2)to ma byc kompletnie nowy final; gracze maja byc zaskoczeni i nie poznac tej gierki. nie wiem jak wy, ale ja lubie ta liniowa fabule, ratowanie swiata(bohater wyszedl tylko do sklepu), watek milosny etc. niby wszystko bedzie, lecz jezeli nie zmienia tego, to co?!?!
Naaah... nie grales Malkav nigdy w Vagrant Story? Polecam Ci gierkie, jest zajefajna...Malkav pisze:mozliwosc manipulowania kamera, tak ze bedzei mozliwe obejrzenie sufitu; boje sie ze zrobia z tego cos w stylu action rpg(kingdom), albo jeszcez gorzej- bedzie to rpg z elementami szukaniowymi ala tomb raider.
Ogladalem trailery z E3 i moge Cie zapewnic, ze obracanie kamerka naprawde genialnie jest zrobione. Nawet jesli bedzie cos takiego jak mozliosc 'skakania' to wprowadzi znow cos ciekawego (w Xenogears fajne to bylo). I nie bedzie to ActionRpg...
no tak bedzie mnostwo nowych rzeczy, walka wyglada inaczej (np. sa new summony).Malkav pisze:to ma byc kompletnie nowy final; gracze maja byc zaskoczeni i nie poznac tej gierki. nie wiem jak wy, ale ja lubie ta liniowa fabule, ratowanie swiata(bohater wyszedl tylko do sklepu), watek milosny etc. niby wszystko bedzie, lecz jezeli nie zmienia tego, to co?!?!
ponoc maja byc bitwy airshipami, kilka nowych ras (nie tylko Bangaa, Viera, No Mou...) naprawde ja mysle ze to bedzie dobry, nowy, inny Final Fantasy...
jakby tego nie dali...ee..u nich to jest niemozliwe...watek milosny

chyba wffx-2 idzie skakac-nie wiem bo nie gralam i narazie nie mam zamiaruNawet jesli bedzie cos takiego jak mozliosc 'skakania' to wprowadzi znow cos ciekawego
http://www.the-magicbox.com/0405/game051904e.shtml
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
soundkail wwo :DJak to w jakiejś piosence słyszałem :" Nie bój się zmiany na lepsze!!!"
wiem, nie mniej jednak nie wiem jak ty, ja lubie te stare, oklepane klimaty. i nie za bardzo urzadza mnie to, ze SE chce nagle wszystko zmienic. moje zdanie. zobaczymy po premierze.I nie bedzie to ActionRpg...
racja po raz pierwszy'modyfikacja gry, aby trafiła w gusta większej ilości graczy' nie wróży nic dobrego
racja po raz drugiJak dla mnie dno osiągnęli już przy FFX i FFX-2, więc ciekaw jestem, co wyjdzie
=========
edit- dno to ffx-2. moim zdaniem of course.
Ooo, nareszcie ktos kto sie wypowiedzial pozytywnie w kierunku do nowego FF'a...
Z tym marudzeniem to naprawde przesadzacie...
Z tym marudzeniem to naprawde przesadzacie...
Jest, ale co to za mozliwosci, nie mozna upasc, zabic sie, itp. Trzymasz 'kolko' i Yuna Ci sama skacze...chyba wffx-2 idzie skakac-nie wiem bo nie gralam i narazie nie mam zamiaru
hehe i kto to mowi/pisze...Jeżeli oceniasz grę po screenach, to wyjdź
widzie ze wy tylko i wylacznie screeny widzieliscie, eeeh...
link do... generalnie wszystkiego, tylko ze... po niemiecku

link2 niezla witryna, jedna z lepszych sieci traktujaca o FF, takze po niemiecku... aktualnie sa nowe i ciekawe screeny w newsie...
Heh ja widzialem trailer jeden co mial dwie i pol minuty jakos - w budzie na pracowni sobie sciagnalem :] Swietny byl.
Poza tym jak chcesz Koki ocenic ta gre jak nie po screenach(czyli grafice). Opisy nowych zmian niewiele powiedza Ci jak jest z nimi w praktyce..., a te w ff12 zapowiadaja sie ciekawie i tyle. Dlatego uwazam giere za warta czekania.
Poza tym jak chcesz Koki ocenic ta gre jak nie po screenach(czyli grafice). Opisy nowych zmian niewiele powiedza Ci jak jest z nimi w praktyce..., a te w ff12 zapowiadaja sie ciekawie i tyle. Dlatego uwazam giere za warta czekania.