FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Później - na CD 2, po ostatecznym obronieniu Fort Condor.

Sasuke - warning 2 za notoryczne ignorowanie ortografii i interpunkcji.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

Post autor: Master1599 »

Mam Takie Pytanko ... kiedy pojawia sie ultima weapon ?? pokonałem ją już w mideel i zdobyłem łódź podwodną ?

[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 15:29 ]
A właśnie jeżeli bym zauważył jakieś błędy na strone o FF7 to mam tutaj je zgłaszać ? ?
żywiec
Kupo!
Kupo!

Post autor: żywiec »

Master1599 pisze:A właśnie jeżeli bym zauważył jakieś błędy na strone o FF7 to mam tutaj je zgłaszać ? ?
nie to nie tu, wszelkie błędy zgłaszaj(coś jest źle napisane, albo krypta sie włączyć nie chce )
tu http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... 504#195504

P.S. ta strona dotyczy krypty jak i forum
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majkel222 »

"Pierwsze starcie z Weaponem ma miejsce na CD 2 w Mideel, podczas odwiedzin u chorego Clouda i jest to spotkanie obowiązkowe. Po krótkiej walce Ultimate wycofa się i będzie się swobodnie poruszał po świecie stając się bossem dodatkowym, podobnie do Emeralda i Ruby' ego. Niestety zabicie go jest trudne i pracochłonne, ponieważ zawsze będzie Ci uciekał, więc nie dostaniesz żadnego EXP czy AP, ale zależnie od miejsca bitwy będzie można za każdym razem ukraść mu określony przedmiot. W Mideel będzie to Cursed Ring, w Northern Crater i Fort Condor Circlet, natomiast North Corel i Midgar Reflect Ring. Do ostatecznej rozprawy dojdzie nieopodal Cosmo Canyon. Do tego czasu warto nauczyć Clouda Omnislash (32000 BP) i zdobyć W-Summon (64000 BP), by po pokonaniu Weapona móc przystąpić do Special Battle. Ultimate na odchodne rzuca Enemy Skill: "Shadow Flare" więc jest okazja nauczyć te materie kolejnego ataku. Przygotuj drużynę i wleć w niego Highwindem."

Ps. Wysilił byś sie troche i poszukał. ;)
CorTa

Post autor: CorTa »

bardzo proszę o pomoc,,..
zależy mi na zdobyciu Vincenta ale nie wiem jak otworzyć sejf..
a dokładniej jak zdobyć zwartą cyfrę do kodu... gdzie ona jest??? z góry dzię :cry: ki za pomoc
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

"Z listów jakie od Was dostaję wynika, że otworzenie sejfu to jedna z najtrudniejszych rzeczy w całej grze. Nie jest to jednak trudne, gdy przestrzega się kilku zasad. Oczywiście trzeba znać kombinację: 36 w prawo, 10 w lewo, 59 w prawo i 97 w prawo. Liczby w niej podane są liczbami, które należy ustawić na wyświetlaczu - nic więcej nie kombinujemy. Podczas ustawiania kolejnych pozycji należy pamiętać o właściwym kierunku. Jeśli zdarzy się, że przekręcimy za mocno i miniemy żądaną liczbę, nie możemy się "cofnąć" i poprawić. Zatem jedyną trudnością jest czułość i prędkość przewijania licznika."

Dziwni z was ludzie ;)
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

koleżanka(xD, sprawdziłem więc edit) ma na myśli list w którym są liczby, a nie konkretne rozwiązanie... ostatnia czyli która? jakie masz już? podejrzewam że chodzi ci o 4hint, gdy masz wybór o podpowiedź jest 4ta, niewidzialna opcja, po prostu zjedź na dół i zaznacz a uzyskasz ostatnią kombinację, chyba tak, dawno nie grałem.
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

Majkel wysiliłem się i już to przeczytałem ale juz mam zdrowego clouda mam lodke mam highwinda a weapona ani śladu a latałem już sporo po świecie [robiąc kolorowe chocobo]
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Weapon pojawi się tuz przed desantem na Midgar - rusz się w fabule... Bedzie czekał w kraterze niedaleko Junon.
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

Master1599, Musisz szukać Go w tych miejscach co są w opisie i w każdym stoczyć walke, nie martw sie tym że Weapon będize uciekał gdyż za każdym razem dostaniesz od niego mały "prezęcik" a do ostatecznej walki dojedze niedaeko Cosmo Canyon

PS Weapon lata po śwecie w tych miejsach i nie zawsze polokeji.
Ostatnio zmieniony czw 21 lut, 2008 22:40 przez Majkel222, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

No tak myślałem że ma być w tym kraterze : ) Ale go nie ma :mrgreen:
No dobra to najwyżej poczekam na niego... ; )

[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 22:39 ]
A i taka mała informacja dla wszystkich przeszedłem już Finalka kiedyś i nie musicie mi wszystkiego dokładnie tłumaczyć : ) Ale dzieki za pomoc : )

[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 22:42 ]
A i jeszcze małe pytanko bo jak walczyłem z nią w mideel to ukradlem cos od niej [chyba ten pierscień , nie jestem pewien bo mam polska wersje] i chyba nawet jej nie zraniłem i uciekła :mrgreen: i chodzi o to czy warto kraść od niej te wszystkie rzeczy czy odrazu z omnislasha ??
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

To juz zależy od Ciebie czy dany przedmiot Ci sie przyda czy też nie, zobacz sobie w opisie przedmiotów co do czego słóży i sam stwierdź czy porzebujesz tego albo nie.

Ps mi sie przydawało a zawsze przecież można sprzedać :wink:
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

No to będzie trzeba sie pobawić materia stealth tak ? czy potrzebna ta lepsza ??
Ona ucieka kiedy sie ją zrani czy po jakimś czasie ? bo w mideel ledwo co ją tknąłem [chyba tylko okradłem ] i już uciekła
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

To zależy od twojich statystyk itp, najlepiej odrazu ją okradnij.

PS Stealth CI wystarczy
Awatar użytkownika
Master1599
Kupo!
Kupo!

Ok dzieki za pomoc : ) lece kombinować z chocobosami bo zielony nie chce mi sie zrobić &*%$#

[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 23:05 ]
Ach jednak musze jeszcze nie chwilke tu wrócić Jak wytrenować mocnego złotego chocobo ??
Bo tak złapałem wonderfulla i great [z rocket] dałem im 10-20 sykisow troszke innych i wonderfulowi jeszcze 200 tych po 100 gil
wonder mial 117 i a great ze 100 [kiedy dawalem zierenka to juz rosła tylko stamina która zawsze jest max 999[chyba]]
Kiedy zrobił sie z nich niebieski miał szybkośc max 106 i nie rosła... ;/
I boje sie że złoty może być niezbyt... a chciałem sobie takiego wypasowego chocoboska zrobić ^^
Prosiłbym o jakieś drobne porady... : )

[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 23:09 ]
A i tak wogule to zapoznałem sie już z treścią z krypty... ; ) Ale jednak wole zapytać o to ekspertów ^^

[ Dodano: Czw 21 Lut, 2008 23:12 ]
A i jeszcze jedno zawsze doprowadzam je do klasy S
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”