Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

MMPET

Post autor: MMPET »

Mam problem ze znalezieniem Kaiser Wolfa. Zabiłem Lindbur Wolfa, przeczesałem kilka razy Corridor of Sand, próbowałem też w czasie burzy piaskowej i nic. Czy musze zrobić coś jeszcze aby się pojawił?
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

MMPET pisze:Mam problem ze znalezieniem Kaiser Wolfa. Zabiłem Lindbur Wolfa, przeczesałem kilka razy Corridor of Sand, próbowałem też w czasie burzy piaskowej i nic. Czy musze zrobić coś jeszcze aby się pojawił?
Nie, warunkiem pojawienia się Kaiser Wolfa jest pokonanie Lindbur Wolfa, u mnie zaraz po pokonaniu Lindbur Wolfa pojawiał się w Dalmasca Weatersand / Corridor of Sand, w północnej części lokacji niedaleko wejścia do lokajci Wyrm Nast, gdzie jest takie przejście w ślepą uliczkę, o ile dobrze pamietam.
MMPET

7 razy powtórzyłem operację ułóż łańcuch z wolfów/ zabij Lindbura/ skocz do zaułka w Corridor of Sand, ale ciągle nie znalazłem Kaiser Wolfa. Może pojawia się on dopiero po skończeniu jakiegoś hunta lub ruszeniu fabuły dalej niż jestem?
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

od zabicia lindbura nic nie zabijałeś? jeżeli zabiłeś to nie pojawi się.
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

a zaczales quest Hunt Club na Phon Coast??dostepny po przejsciu Draklor Laboratories
MMPET

Ja? Nie, jestem dopiero w Mosphoran Highwaste.
Shimon
Cactuar
Cactuar

to nie spotkasz 31 Rare Game dopoki nie aktywujesz Hunt Clubu.jednym z tych 31 jest wlasnie Kaiser Wolf
MMPET

Thx. Nawet nie wiesz jak mi pomogłeś, zaoszczędzi mi to sporo czasu.

A tak przy okazji mam jeszcze jedno pytanie: czy po zakończeniu wątku fabularnego można grać dalej, zrobić niedokończone hunty i subquesty?
Shimon
Cactuar
Cactuar

tylko zanim wejdziesz na Bahamuta.po wejsciu juz sie nie cofniesz
matiu222
Kupo!
Kupo!

Post autor: matiu222 »

Pilnie potrzebuję Barheim Key. Niestety sprzedałem Great Serpentskin. Czy bez tego też mogę tam wejść, gdyż jest tam mark ?
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

matiu222 pisze:Pilnie potrzebuję Barheim Key. Niestety sprzedałem Great Serpentskin. Czy bez tego też mogę tam wejść, gdyż jest tam mark ?
By zdobyć klucz trzeba wykonać Dantro's Wife Quest.
nie kojarze by Great Serpentskin miał coś do czynienia z dostępem do Barheim Passage.
jest tam więcej niz tylko mark :)
MMPET

Great Serpentskin nie jest potrzebny do zdobycia klucza, jeśli się go jednak odda żonie Dantego, dostanie się jakiś dodatkowy item (nie pamiętam już jaki).
Rusty
Cactuar
Cactuar

Post autor: Rusty »

oddając 5 seclam shells, 2 nebralim, 3 valeblossom dews + g. serpentskin dostajemy golden amulet. Oddając po 1 składniku bez g. serpentskin dostaniemy balance mote a jak nazbieramy troche złomu ale nie w takich ilościach jakich podałem, to dostaniemy od lasencji magick gloves

edit: tak, daje osoba którą uleczyła żona dantego, ktoś cie w błąd wprowadził!
Ostatnio zmieniony pn 31 gru, 2007 16:46 przez Rusty, łącznie zmieniany 1 raz.
matiu222
Kupo!
Kupo!

Post autor: matiu222 »

Jak pokonać Omega Mark XII ? Chodzi mi o sposób, żeby to było szybko i efektywnie. Decoy jest beznadziejne i nic nie pomaga. Zasada jest taka. Dwa uderzenia laserem zabija jedną postać. Ja zdążę ożywić jedną postać, a on zabije dwie. Jaki macie na niego najlepszy sposób ? Speed mam maksymalnie zwiększony. Niestety nie mogę użyć pierścieni haste, bo życie spadnie o połowę.
Zapasowy skład nie ćwiczony i na nic się nie przyda.
Shimon
Cactuar
Cactuar

kazdy ma gambity ally:any-arise i foe-attack.dwie postacie wspomagajace maja zalozone Indigo Pendanty,a minimum jedna musi miec.jedna z tych postaci ma jeszcze np.Vaan-Decoy,a druga Vaan-Reverse.w wolnych chwilach rzucaja na siebie Bubble.i to w zupelnosci wystarczylo mi juz 3 razy do pokonania Omegi.no i wiadomo najsilniejsze bronie,zbroje etc.dzieki Indigo Pendantom Reverse i Decoy nie bedzie pudlowac.powodzenia
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”