Dark Knight - Knight (Master - chyba), Black Mage (Master), Samurai, Lancer, Geomncer, Ninja (wszyscy na 8 Lvlu)
Ładnie co?

Onion Knight - Squire Lv 6 i Chemist Lv 6.
No tu już raczej nic szczególnego. Zdolnosci tez pewnie jakieś specjalnie dobre nie będą

W sumie mógłbym sprawdzić co oni takiego potrafią, ale ze PSP leży gdzieś nieopodal mnie to moze kiedyś będę mógł to zobaczyć na własne oczy ^^
[ Dodano: Sob 06 Paź, 2007 20:47 ]
btw... chyba wczoraj FFT miało premierę w Europie

[ Dodano: Pią 02 Lis, 2007 16:13 ]
Final Fantasy Tactics: The War of the Lions, czyli stary dobry FFT z PSX’a w odswieżonym wydaniu na PSP. Jaco już sie w niego od 2 tygodni zagrywa ^^
Zmiany, zmiany, zmiany... SE postanowiła przetłumaczyć tą grę od początku, więc ci, co grali w wersję z PSXa nie doznają aż takiego efektu deja vu. Mało tego... pogubią się w tym wszystkim, bo nie tylko pozmieniali dialogi, ale dosłownie wszystko: imiona, nazwy jobów, czarów, miast.... Parę przykładów:
Hokuten/Nanten - Order of the Northern/Southern Sky
Igros Castle – Eagrase Castle
Algus – Argath
Guts – Mettle
Oracle – Mystic
Sama gra stała się trochę trudniejsza w odbiorze, gdyż dużo używa się tam staroangielskiego (podobnie jest chyba w FFXII, jak dobrze słyszałem), wiec nawet jak macie bdb w szkole z anola to możecie mieć spore problemy ze zrozumieniem gry

Pojawiło się parę dodatkowych walk. Nie będę tu pisał jakich, gdzie, z kim, bo to była dla mnie duża niespodzianka i spojlery popsuły by wszystko ^^' Również zobaczymy parę dodatkowych scenek, które wyjaśnią nieco więcej wątków, niż to miało miejsce w poprzedniej wersji.
Ilość jednostek się powiększyła. Juz nie mamy marnej 16-stki wolnych miejsc, tylko całkiem przyzwoite 24. Doszły 2 dodatkowe postacie, o których już chyba słyszeliście: Balthier z FFXII i Luso z FF:TA2.
W tawernach możemy teraz oprócz czytania plotek i wykonywania różnych prac społecznych zagrać z innym posiadaczem PSP i tejże gry, w pojedynku vs. lub wykonać misje dla 2 graczy (czekam aż kumpel wróci z UK w grudniu to dopiero wtedy przetestuję sobie te tryby :] ).
2 nowe joby... Onion Knight to biedak straszny. Nie możemy mu ustawić kompletnie żadnych umiejętności (prawie jak Mimic), ale za to moze on ekwipować każda broń i zbroję (z tego co już zdążyłem wyczytać, to podczas misji wspólnych mozemy dostać dla niego odpowiednie uzbrojenie i dopiero wtedy staje się on używalny). Dark Knight... jeszcze go na oczy nie wiedziałem _^_ Jak pomyśle o masterowaniu Black Mage’a (już nie Wizard

Na razie jestem po pokonaniu pewnego pana, który nosi zbroję Genji, wiec moze jeszcze coś nowego się trafi. Aha.... owemu panu NIE DA się już wykraść ekwipunku!

Poziom trudności chyba nie uległ jakimś zmianom. Rzekłbym, że pozostał ten sam, ale pewnie coś pozmieniali

Minusy? Jeden – gra się tnie gorzej niż za czasów PSX’a, przy przywoływaniu czarów. Przy większości dźwięk nie współgra z tym co widzimy na ekranie naszej małej konsolki....
btw.
jak obiecałem, tak robieJaco pisze:Jakbym się kiedyś dorwał do wersji na PSP to z wdzięczności wtedy bym go sobie popakował :]