FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

dymacz350 pisze:bez przesady....ale ja tak właśnie robiłem i żadna cyfra mi nie przeskoczyła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale dzięki za info...
Po osiągnięciu danej liczby należy wdusić przycisk "OK" <kółko na padzie PSX> i dopiero wtedy "jechać" do następnej....
Awatar użytkownika
Tiglatpilesar
Kupo!
Kupo!

Post autor: Tiglatpilesar »

Chatka znajduję się na takim małym cyplu, na południe od rzeki, która przepływa przez środek kontynentu. To jest, zdaje się, na północny zachód od Gongaga. Taki samotny domek. A po pustyni nie ma co chodzić, bo nigdzie się nie trafi i w końcu zostaniesz ewakuowany przez handlarza z wozem zaprzężonym w chocobo.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

Aramil pisze:I tu włąśnie jest ten problem bo zabardzo nie pamiętam gdzie jest ta chatka. Czy to chodzi o jakiś budynek w Corel Prision?
Nie,
zajzyj tutaj: http://www.k-ff.com/Final7/Obrazy/mapa_swiata_ff7.png
południowo-wschodni róg środkowego kontynentu
zobacz na mapce, opisany jako "Weapon Seller"
Aramil

Post autor: Aramil »

Ok. Mam teraz orginał pożyczony od kumpla. To z niego miałem obrazy płyt. Zainstalowałem grę i wstawiłem swoje stare save'y i ponownie pojawił mie się ten problem że po filmiku z latającymi meteorytami gdy obraz przełancza się na grę to wszyscy stoją i nic nie robią, a dziadek wisi z podniesionymi rękoma. A przy okazji mam pytanie czy cena FFVII na pc w waszym sklepie dalej wynosi 179 zł?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Zmień tryb graficzny na software i spróbuj raz jeszcze... Generalnie - wypróbuj każdy z dostępnych w Configu.
Aramil

Cały problem polega na tym że u mnie gre da się odpalić tylko w software. Na hardware nie moge nawet ustawić, bo jedyny tryb do wyboru to software. Na ekranie konfuguracji pisze że 8-bit Paletted Textures Fail a reszta Pass. Próbowałem przekopiować filmy na dysk ale wtedy to mi grę zawiesiło już podczas animacjii windy.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Aramil pisze:Na ekranie konfuguracji pisze że 8-bit Paletted Textures Fail a reszta Pass.
Standard - wróć do podstawowych sterowników z win XP - powinno pomóc...
Aramil

Czyli mam odinstalować najnowsze sterowniki do grafiki i działać na starszych? Ok sprawdze to. Jeśłi nie zadziała to znowu napisze. Dzieki za pomoc. :D
Siwyeoe

Post autor: Siwyeoe »

Witam.Jestem nowym czytelnikiem Waszej strony i musze powiedziec ze jest swietna.
Ale znalazlem pewien blad odnosnie wlasnie czesci 7 .Otoz chodzi o hodowanie chocobo.Z Waszego opisu wynika ze mozna z tych samych dwoch zoltych ptakow(wonderfull z icycle i Great z Rocekt town)uzyskac zarowno zielonego i niebieskiego dzioba.A jest to niemozliwe gdyz zielony wymaga innego zestawienia( nie pamietam dokladnie ale chyba great i good).Poza tym musza byc zawsze w klasie S, klasa A nic nie da.
Aha i jeszcze taka ciekawostka.Trzymajac podczas wyscigu wcisniete R1 i R2 spowodujemy ze stamina nawet na najszybszym sprincie bedzie rosla a nie spadala.Leciec w dol bedzie tylko na wcisnietym koleczku;)ale tez duzo wolniej.
Pozdrawiam redakcje i wszystkich milosnikow najlepszej gry swiata:)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Siwyeoe pisze:Ale znalazlem pewien blad odnosnie wlasnie czesci 7 .Otoz chodzi o hodowanie chocobo.Z Waszego opisu wynika ze mozna z tych samych dwoch zoltych ptakow(wonderfull z icycle i Great z Rocekt town)uzyskac zarowno zielonego i niebieskiego dzioba.A jest to niemozliwe gdyz zielony wymaga innego zestawienia( nie pamietam dokladnie ale chyba great i good).Poza tym musza byc zawsze w klasie S, klasa A nic nie da.
Bzdura - to było 15 razy wałkowane. Z Wonderfull i Rocket Town DA się wyhodować River i Mountain. Przez 8 dni jak opis powstawał, krzyżowałam dosłownie wszystkie rodzaje na każdy sposób. Efekty były, jakie są opisane i nie tylko ja takie uzyskałam (choćby kwazi potwierdzi).

Wystarczyło użyć opcji szukania.
Siwyeoe pisze:Aha i jeszcze taka ciekawostka.Trzymajac podczas wyscigu wcisniete R1 i R2 spowodujemy ze stamina nawet na najszybszym sprincie bedzie rosla a nie spadala
Ten bug jest powszechnie uważany za cheat. Krypta cheatowania nie popiera.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Siwyeoe

Post autor: Siwyeoe »

Hehe spokojnie nie unoś się;)
Poprostu z tego zestawienia za pierwszym razem wychodzi niebieskibadz zielony ptak, a pozniej kiedy juz sie powalczy i ptaki sa ponownie gotowe do rozrodu trzeba Bog wie ile godzin zeby urodzilo sie cokolwiek poza zółtym chocobo, o ile jest to w ogole mozliwe.Ja skorzystalem z innego zestawienia poprostu.Odnosnie zielonego ptaka Chocobo Sage tlumaczy jak go wychodowac:)Ale ok pochopnie napisalem ze sie nie da, nie mam pewnosci:)
Przepraszam.

A i mam jeszcze takie jedno pytanie.Otoz kiedy zlapie sie ptaszka i karmi go zieleniną to czemu speed rosnie tylko raz?moj great ptaszek z rocket po pierwszym karmieniu uzyskal max speed 88(żal:/)wiec dostal jeszcze dwa zestawy po 99 syliks greems i jedyne co wzratsalo to stamina:/ WHY?

Aha i najlepszy sposob na latwa kase to opchniecie materii All na poziomie master:)nie wiem czy juz ktos o tym wspominal ale jest warta 1400000G;)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Sephiria pisze:(choćby kwazi potwierdzi).
:twisted:
Siwyeoe pisze:Poprostu z tego zestawienia za pierwszym razem wychodzi niebieskibadz zielony ptak, a pozniej kiedy juz sie powalczy i ptaki sa ponownie gotowe do rozrodu trzeba Bog wie ile godzin zeby urodzilo sie cokolwiek poza zółtym chocobo, o ile jest to w ogole mozliwe
Przy tej metodzie:

Po 1.
Nie "o ile jest to w ogole mozliwe" bo jest - jeszcze NIGDY grając w tę grę nie skorzystałem z innej metody (klasycznej Chocobo Sage'a) .

Po 2.
1. parzenie -> kolorowy, 2. parzenie -> kolorowy i koniec - prawdą jest natomiast, że uzyskanie pożądanego osobnika przy 2. parzeniu jest BARDZO uciążliwe, ale jak najbardziej możliwe.

Po 3.
W tej metodzie chodzi o oszczędność czasu/pieniędzy (czasu w sensie licznika gry - nie naszego), gdyż potrzebujemy jednego Chocobo mniej do rozrodu, a co za tym idzie - do szkolenia. Ponadto kolorowy będzie miał lepsze staty niż analogiczny osobnik wyhodowany z Good i Great...
Siwyeoe pisze:A i mam jeszcze takie jedno pytanie.Otoz kiedy zlapie sie ptaszka i karmi go zieleniną to czemu speed rosnie tylko raz?moj great ptaszek z rocket po pierwszym karmieniu uzyskal max speed 88(żal:/)wiec dostal jeszcze dwa zestawy po 99 syliks greems i jedyne co wzratsalo to stamina:/ WHY?
Ponieważ Speed łatwiej namaksować niż Staminę :D
Aha i najlepszy sposob na latwa kase to opchniecie materii All na poziomie master:)nie wiem czy juz ktos o tym wspominal ale jest warta 1400000G;)
Wiemy od dawna ^__^'
marcinar

Post autor: marcinar »

Wracając do lapania kurczaczków. Ja zawsze krzyżowaem great (Mideel) z good (okolice Gold Sauser).Wybiegane do klasy A zawsze wykluwal się zielony albo niebieski kurczaczek.
Nie ma innej możliwości. Potem to już szlo z górki. Zielony + niebieski= czarny. Czarny+Wonderful= gold :wink:
Dodam,że good zawsze wyskakuje z potworkami:
2 x Spencers
great :
2 X Spirals
wanderful
2 Jumping.
ppawlo4
Kupo!
Kupo!

Post autor: ppawlo4 »

Mam pytanie:
Gdzie jest Forgotten City ? bo na mapce jest niezaznaczone.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

ppawlo4 pisze:Gdzie jest Forgotten City ? bo na mapce jest niezaznaczone.
Za Bone Village i Sleeping Forest (1 CD). Po zdobyciu Higwinda można tam wejść bezpośrednio, lądując przez tą lokacją. ->

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”