Tanat pisze:nie tylko dlatego, że postacie ruszają się ja muchy w smole(nawet, kiedy rzucamy czar Przyśpieszenie), ale i z powodu długiego obracanie się naszych jednostek. Z tego powodu pewne sekwencje przedłużają się do 15 sekund.
Ustaw w opjach gry szybkość walki na maksimum... znacząco przyspiesza wszytkie akcje i nie można już wtedy narzekać

Mi osobiście podoba się charakterystyczna 'powolość' jednostek w czasie walki, albo się przyzwyczaiłem, albo... pasuje to raczej do niespiesznego tempa samej gry. Mimo około 1000 godzin przegranych w HOMM III nigdy nie przyspieszyłem walki
Tanat pisze:Zgadam się też z resztą, że Gelu umie wzmacniać armię werbując strzelców z łuczników i elfów.
Prawdziwe wunderwaffe - jego misje przechodziłem mając pod komendą około trzy - czasem cztery - oddziay strzelców wzmocnione kilkoma silnymi oddziałami jednostek wysokiego poziomu. Praktycznie roznosił wszystkich na strzępy zanim doszli do postaci. Jedyne co w dodatku naprawdę drażni, to późniejsza zmiana uprzednio dobranych umiejetności bohaterów na te, które wybiera komputer -_-" Strasznie drażniące, zwałszcza jeżeli się dobiera optymalne drogi rozwoju dla bohaterów.
Tanat pisze:grafika(szczególnie efekty zaklęć)
Była niezła... ale IMO zupełnie nie pasująca do Heroes. Ta seria powinna po wieki pozostać w 2D. Ewentualnie to 3D powinno być odpowiednio wystylizowane, bo projekty jednostek, bohaterów, zamków itp. w V są zupełnie nietrafione.