Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Venom pisze:Tzn wędkę już zdobyłem i nadal jak łowię nie mogę odblokować tych wyższych poziomów...
Czy jest jakaś konkretna droga po wędkę czy jest obojętne jak tam pójdę :?:
Poza tym z Gilgameshem walczyłem w Lhusu Mines a nie w Barheim Passage...
Poza tym wszystko się zgadza.
Aha i jeszcze tyle że szedłem po wędkę od Garamsyte Waterway.
Dojście nie ma znaczenia - jeśli była cutscenka z Gilgameshem + wędka, wszystko jest ok.
A swoją drogą, zrobiłeś już quest z rodziną kaktusów? To też jest wymagane.
kontrat

Post autor: kontrat »

zaakceptowalem hunt z Yiazmatem, gdzie go znajde i czy musze kombinowac zeby sie pojawil ?
papaj000
Kupo!
Kupo!

Post autor: papaj000 »

to pytanie bylo zadawane duzo razy nie mozesz po prostu poszukac
znajdziesz go w koloseum na ridorana cataract
najpierw musisz pokonac hell wyrma
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

Post autor: Venom »

Lenneth pisze:Dojście nie ma znaczenia - jeśli była cutscenka z Gilgameshem + wędka, wszystko jest ok.
A swoją drogą, zrobiłeś już quest z rodziną kaktusów? To też jest wymagane.
Wędkę mam cutscenka była. Quest z rodziną kaktusów to ten co musisz wyciągnąć kaktusa zza domku żony Dantro w South Bank Village :?:
Jeśli tak to też mam już zaliczone :)
No i nadal nic :?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Venom pisze:Wędkę mam cutscenka była. Quest z rodziną kaktusów to ten co musisz wyciągnąć kaktusa zza domku żony Dantro w South Bank Village :?:
Jeśli tak to też mam już zaliczone :)
No i nadal nic :?
Tak, odstawić kaktusa na drugi brzeg do matki/rodzeństwa, a potem dokończyć resztę questów w wiosce, łącznie z odwiedzeniem Dantro i zdobyciem klucza do Barheim Passage, ale to już przecież zrobiłeś.
Bah, w takim razie nic mi już nie przychodzi do głowy. :/ Próbuj cierpliwie, a po ok. 10-ciu perfektach (nie muszą być pod rząd) powinna się odblokować kolejna lokacja...
kontrat

1) walczac z Yiazmatem lepiej uzywac Orochi czy Tournesola ? (wiem ze najlepiej Yagyu ale jedna postac juz je ma) Tournesol ma wysoki atk ale jest wolniejszy. Co sie bardziej oplaca ? (tak zeby walka trwala krocej)

2) ile razy mozna save'owac w trakcie walki z Yiazmatem ?

3) co jeszcze trzeba zrobic (oprocz wszystkich huntow, calego bestairy, sky pirate's den, odkrytych map) zeby zdobyc wyrmhero blade i gdzie ta bron jest ? Duzo jest ukrytych obszarow (tak jak np te 2 obszary z wedka - przeczytalem kilka postow wyzej) ktore tez wliczaja sie do odkrywania map ?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

kontrat pisze:1) walczac z Yiazmatem lepiej uzywac Orochi czy Tournesola ? (wiem ze najlepiej Yagyu ale jedna postac juz je ma) Tournesol ma wysoki atk ale jest wolniejszy. Co sie bardziej oplaca ? (tak zeby walka trwala krocej)
Popatrz przez moment sam, jak schodzi Yiazmatowi HP przy jednej i przy drugiej broni, a potem porównaj, co Ci się bardziej podoba. _^_
kontrat pisze:2) ile razy mozna save'owac w trakcie walki z Yiazmatem ?
Nieskończoną ilość razy.
kontrat pisze:3) co jeszcze trzeba zrobic (oprocz wszystkich huntow, calego bestairy, sky pirate's den, odkrytych map) zeby zdobyc wyrmhero blade i gdzie ta bron jest ? Duzo jest ukrytych obszarow (tak jak np te 2 obszary z wedka - przeczytalem kilka postow wyzej) ktore tez wliczaja sie do odkrywania map ?
Wyrmhero Blade (beznadziejnie wolna i bezużyteczna broń...) -> sprzedajesz na bazarze:
- Omega Badge (dostajesz po pokonaniu Omegi)
- Godslayer's Badge (po pokonaniu Yiazmata)
- Lu Shang's Badge (po przejściu minigierki z łowieniem ryb, tzn. kiedy złowisz króla Nebry)

Obszary z wędką nie wliczają się do okrywania map. ;)
kontrat

dmg jest pownywalny -roznica wynoiksi jakies 2-3 k dmg ale chodzi mi o czas, kotra bronia bedzie szybcej ?

mozesz dac mi namiary na solucje do lowienia ryb ?
kontrat

zostala mu jedna kropka i pol paska, jutro go skoncze, ostro reza :D caly czas arise leci :D

[ Dodano: Pią 31 Sie, 2007 23:31 ]
wedkowanie
Ta minigra staje się dostępna po dotarciu przez fabułę do portu Balfonheim. Warunkiem jednak jest ukończenie side questa: „Tylna Furtka”.

- co to za quest i jak go wykonac :?:
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

kontrat pisze:Cytat:
Ta minigra staje się dostępna po dotarciu przez fabułę do portu Balfonheim. Warunkiem jednak jest ukończenie side questa: „Tylna Furtka”.

- co to za quest i jak go wykonac :?:
Zdobycie klucza do Barheim Passage. Główne wejście masz zawalone a jest drugie takie z boczku ale zamknięte. Musisz wykonać quest z żoną Dantro a dostaniesz klucz. Cały quest jest na http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=62 ... 360&PAGE=1
kontrat

juz w polowie gry zrobilem ten quest, dobra ide wedkowac

[ Dodano: Pon 03 Wrz, 2007 17:56 ]
Kim jest narysowana postac trzymajaca dziecko na rekach ? (prawie pod sam koniec napisow)
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

kontrat pisze:Kim jest narysowana postac trzymajaca dziecko na rekach ? (prawie pod sam koniec napisow)
A może trochę jaśniej :?: W którym momencie :?:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Sądząc po rysach twarzy i okularach, jest to Cidolfus trzymający Ffamrana. _^_
Awatar użytkownika
Venom
Kupo!
Kupo!

Lenneth pisze:Sądząc po rysach twarzy i okularach, jest to Cidolfus trzymający Ffamrana. _^_

Może to głupie pytanie ale o co tu chodzi :?: :D
Bo ja nie kojarzę żadnych scenek żeby ktoś kogoś na rękach trzymał :D
No może oprócz Zalery :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”