FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Boras1991 pisze:i nigdzie w poblizu niema tego statku!!!
Wytłumacz mi JAK chcesz odzyskać Huge materię, a co za tym idzie odszukać "zatopioną" łódź, skoro nie zatopiłeś wrogiej łodzi w mini-gierce? Ona przepadła i tyle...

Skąd wiem? Twoja submarine jest czerwona - a tą można zdobyć TYLKO, gdy nie udało nam się przejść minigry w Junon...

EDIT:
Na przyszłość - zatopiona łódź powinna być:
Obrazek
Boras1991

Post autor: Boras1991 »

Czyli co ta huge materia przepada i musze zaczac od nowa czy znajde ja w innym miejscu??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Boras1991 pisze:Czyli co ta huge materia przepada i musze zaczac od nowa czy znajde ja w innym miejscu??
Ja ciut wyżej... pisze:Ona przepadła i tyle...
:D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Quit, Load przed minigrą
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Bahamut
Kupo!
Kupo!

Post autor: Bahamut »

A co daje czerwona łódź podwodna ?? jest lepsza od tej zwykłej ??
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Boże _^_'. Czerwona łódź jest lepsza - ma ładny czerwony kolor i to wszystko :lol:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Bahamut
Kupo!
Kupo!

Post autor: Bahamut »

No co tak się tylko pytam :P. Kto pyta nie błądzi więc pytam zresztą ten dział od tego jest.
Januszeko

Post autor: Januszeko »

A może ktoś wie gdzie/czy można znaleść gdzieś Marlene na 3 CD?
Adix9512

Post autor: Adix9512 »

O ile się nie myle Marlene jest w Midgar, a żeby się tam dostać trzeba w Bone Village kazać archeologom szukać normal treasure. Jeśli ci się uda zdobędziesz klucz do Midgar.

P.S. Czy przypadkiem 3CD nie zaczyna się w Nothern Crater???

EDIT:
A zresztą tak wogóle to po kij ci Marlene?

[ Dodano: Nie 26 Sie, 2007 12:16 ]
Sam mam problem.

Mam czarnego Chocobo (class "s", rodzice i dziadkowie na "s") oraz żółtego Chocobo (class "s", wonderfull, złapany w okolicach Icicle). Mają wymaksowane statystyki, bo wszystkim dałem po 95 Sylkis Greens (tych po 5tys.), oczywiście nie kupiłem tylko wyprodukowałem za pomocą W - Item. Daję im Zeio Nut i nigdy nie chce mi wyjść złoty.

Próbowałem wiele razy i nic. Niezmiernie potrzebny jest mi złoty kurczak, a nie mogę go wychodować!
Ma ktoś może jakąś złotą radę na złotego Chocobo??!!
(może trzeba je jakoś specjalnie odżywiać?)
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Nie znajdziesz tego statku- zpaliłeś misję przegrywając w "submarine game", bio jasno widac, że masz czerwoną łódź podwodną- czyli kiszka z huge materii niestety :/

eee dobra usuńcie to, wczoraj impreza była, przeoczyłęm parę postów fakt, że jest nowa streona:D
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Januszeko

Jeśli chodzi o Marlene - chcę się dowiedzieć czy można ją znaleść bo jeśli tak to może przeoczyłem część fabuły :P mam klucz do Midgar, patrzyłem w domu Aeris, patrzyłem w kościele, patrzyłem nawet w Kalm... i nie znalazłem

P.S. Tak 3 CD zaczyna sie w Northern Cratern ale i tak można chodzić po mapie, jeśli to robi różnice to: Czy można znaleść gdzieś Marlene na 2 CD?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Januszeko pisze:A może ktoś wie gdzie/czy można znaleść gdzieś Marlene na 3 CD?
Nie można.
Adix9512 pisze:P.S. Czy przypadkiem 3CD nie zaczyna się w Nothern Crater???
A to nie problem, przecież na 3CD zwiedza się cały świat i załatwia resztę quest'ów.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Januszeko

Adix- też tak miałem do póki sie nie skapnąłem że może by zmienić kolejność... tzn. spróbuj raz zacząć krzyżować od samca a raz od samicy i zobaczysz czy to coś da...
King of Clowns

Post autor: King of Clowns »

Możliwe, że ktoś mnie teraz wyklnie, ale cóż... muszę się poradzić w sprawie Chocobosów ;d
Otóż za cholerę nie mogę wyhodować niebieskiego kurczaka. I tu pojawia się pytanie: jakie konkretne Chocobosy są do tego potrzebne (płeć, rasa i miejsce pochodzenia)?
Na pewnej stronce wyczytałem, że praktycznie 100% szans na Rivera dają: Good Female z Gold Saucer oraz Great Male z Mideel. Problem polega na tym, że nie mogę złapać Good'a (który ma się pojawiać wyłącznie z potworami o nazwie Spencer - a że nie atakują mnie żadne Spencery, nie ma i kurczaka). Próbowałem też różnych kombinacji Great'ów, ale nic z tego nie wyszło... i nie wiem co dalej :/
Januszeko

Mi sie udało zrobić i river i mountain z great chocobo z okolic Mideel, najczęściej wychodzą zielone kurczaczki ale za którymś savem sie uda xD (próbuj też jak ciągle ci wychodzą zielone: posłać chocobo na wyścigi, powalcz sobie... i jak ci nie wyjdzie to wczytaj save i do skutku :P)

P.S.
Chocobo to sie chyba łapie na śladach a nie gdzie występują jakieś potworki... chyba że Ci chodziło o to że na śladach nie możesz złapać tego chocobo... najlepiej chodź po tych śladach i jak już złapiesz tam z 4 chocoby to wracaj na farme i sprawdź jak Ci poszło :D
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”