Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Aby odblokować dwie kolejne lokacje, będziesz potrzebował specjalnej wędki - Matamune Rod.
Jeśli już porozbijałeś butelki, dysponujesz takim zlepkiem słów:
River...unde...o
Forest...rgro...w
Ash...ridg...e
Darkness...eton..e
Fire...undb...h
Wyłania się z tego m.in. napis: underground bridge. Skocz do Barheim Passage, w miejsce, w którym walczyłeś z Gilgameshem (jeśli jeszcze go nie pokonałeś, to i tak musisz to zrobić, żeby zdobyć tę wędkę). Konkretnie - chodzi o ten długi most z północy na południe (Zeviah Span) - przechodzisz nim aż do West Annex i zawracasz z powtrotem na taki mały cypelek w Zeviah Span. Tam znajdziesz krótką cutscenkę + wędkę.
Z Matamune Rod wracasz nad rzekę i łowisz dalej - najpierw parę perfectów w Upstreamie, żeby odblokować Hidden Shoals, a na końcu samo Den of the River Lord.
River...unde...o
Forest...rgro...w
Ash...ridg...e
Darkness...eton..e
Fire...undb...h
Wyłania się z tego m.in. napis: underground bridge. Skocz do Barheim Passage, w miejsce, w którym walczyłeś z Gilgameshem (jeśli jeszcze go nie pokonałeś, to i tak musisz to zrobić, żeby zdobyć tę wędkę). Konkretnie - chodzi o ten długi most z północy na południe (Zeviah Span) - przechodzisz nim aż do West Annex i zawracasz z powtrotem na taki mały cypelek w Zeviah Span. Tam znajdziesz krótką cutscenkę + wędkę.
Z Matamune Rod wracasz nad rzekę i łowisz dalej - najpierw parę perfectów w Upstreamie, żeby odblokować Hidden Shoals, a na końcu samo Den of the River Lord.

1 w jakiej konkretnie lokacji w Pharos znajduje sie Ixion ? (nie chodzi mi tylko o lv ale o nazwe obszaru)
2. co oprocz walkiz Pheonixem jest do zabicia/zrobienia w Subterra ?
3. w jakiej lokacji znajduje sie Seer i co trzeba zrobic zeby sie pojawil ? (uzylem opcji "szukaj" z zaznaczona opcja wynikow jako posty, wyswietlilo mi ponad 5000 postow...)
2. co oprocz walkiz Pheonixem jest do zabicia/zrobienia w Subterra ?
3. w jakiej lokacji znajduje sie Seer i co trzeba zrobic zeby sie pojawil ? (uzylem opcji "szukaj" z zaznaczona opcja wynikow jako posty, wyswietlilo mi ponad 5000 postow...)
Podobno jest z tym różnie, mnie zawsze wyskakiwał obok windy, w Penumbrze.kontrat pisze:w jakiej konkretnie lokacji w Pharos znajduje sie Ixion ? (nie chodzi mi tylko o lv ale o nazwe obszaru)
Seer znajduje się na samym dnie Subterra. Aby się do niego dostać musisz za pomocą Black Orbów zapalić światło we wszystkich komnatach, na wszystkich trzech poziomach.kontrat pisze:2. co oprocz walkiz Pheonixem jest do zabicia/zrobienia w Subterra ?
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Jest w Penumbrze, Umbrze i Abyssal. Podobno im niższe piętro, tym więcej Ixion będzie miał HP ale nie wiem, czy to prawda.dark_raven pisze:kontrat napisał/a:
w jakiej konkretnie lokacji w Pharos znajduje sie Ixion ? (nie chodzi mi tylko o lv ale o nazwe obszaru)
Podobno jest z tym różnie, mnie zawsze wyskakiwał obok windy, w Penumbrze.
- chyba ze to nazwy poziomow subterry.. mam racje ?w Penumbrze, Umbrze i Abyssal ? te obszary po wydarzeniach zmieniaja nazwy ? wczesniej byly 3 ascenty.....
1. 1 orb wystarczy an kazdy oltarz by rozswietlic caly poziom (czy chodzi o rozswietlenie poziomow tylko z subterry) ?
2. na kazdym poziomie jest tylko jeden oltarz ?
3. ktos ma linka do mapy subterry ?
masz.kontrat pisze: chyba ze to nazwy poziomow subterry.. mam racje ?
kontrat pisze:1. 1 orb wystarczy an kazdy oltarz by rozswietlic caly poziom (czy chodzi o rozswietlenie poziomow tylko z subterry ?
internety pisze:| +---------------+------------------------------------+---------------+ |
| | Floor | Rooms : # of Orbs | Total | |
| +---------------+------------------------------------+---------------+ |
| | Penumbra | NW : 09, NE : 18, SW : 06, SE : 03 | 36 | |
| | Umbra | NW : 09, NE : 15, SW : 18, SE : 15 | 57 | |
| | Abyssal | NW : 21, NE : 15, SW : 12, SE : 27 | 75 | |
są 4, po jednym w każdej komnaciekontrat pisze:2. na kazdym poziomie jest tylko jeden oltarz ?
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Na każdy ołtarz potrzeba czasem nawet kilkanaście orbów, każdy ołtarz ma 3 stopnie oświetlania.kontrat pisze:1. 1 orb wystarczy an kazdy oltarz by rozswietlic caly poziom (czy chodzi o rozswietlenie poziomow tylko z subterry) ?
A czy my zabroniliśmy ci sprawdzić? Na każdym poziomie są 4.kontrat pisze:2. na kazdym poziomie jest tylko jeden oltarz ?
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/45695kontrat pisze:3. ktos ma linka do mapy subterry ?
Co jest punktem orientacyjnym dal kierunków ? raczej nie moge sie kierowac literka N na mapie bo caly czas sie trzesie...czy moge kierowac sie tymi wspolrzednymi patrzac na mape koytra mi daliscie ? a moze N to winda ? pomocy bo zaraz przekrocze 99 orbow a chcialbym isc dalej juzFloor | Rooms : # of Orbs | Total | |
| | Penumbra | NW : 09, NE : 18, SW : 06, SE : 03 | 36 | |
| | Umbra | NW : 09, NE : 15, SW : 18, SE : 15 | 57 | |
| | Abyssal | NW : 21, NE : 15, SW : 12, SE : 27 | 75 | |
| +---------------+------------------------------------+-------
Tzn wędkę już zdobyłem i nadal jak łowię nie mogę odblokować tych wyższych poziomów...Lenneth pisze:Aby odblokować dwie kolejne lokacje, będziesz potrzebował specjalnej wędki - Matamune Rod.
River...unde...o
Forest...rgro...w
Ash...ridg...e
Darkness...eton..e
Fire...undb...h
Czy jest jakaś konkretna droga po wędkę czy jest obojętne jak tam pójdę

Poza tym z Gilgameshem walczyłem w Lhusu Mines a nie w Barheim Passage...
Poza tym wszystko się zgadza.
Aha i jeszcze tyle że szedłem po wędkę od Garamsyte Waterway.