1. Obiło mi się o uszy, że na pustyni pod Gold Saucer można natknąć się na jakiegoś małego zielonego stworka, za pokonanie którego dostaje się całe 1.000.000 Gil. I tu pojawiają się pytania:
c) I jak w ogóle się nazywa? (Żeby go nie przeoczyć przypadkiem ;d)
10.000 Gil - więc nie jest zbyt cenny Ten potwór to Cactuar - czyli kaktus i nie sposób go przeoczyć .
z tym, że Cactuara nie spotkasz na pustyni wokół Gold Saucer (ja przynajmniej nigdy go tam nie spotkałem). za to cały czas spotyka się je na Cactus Island (na południowy zachód od Cosmo Canyon, nie jest zaznaczona na mapie).
kwazi pisze:
King of Clowns pisze:b) Jaki jest najlepszy i najszybszy sposób na jego pokonanie? (Bo słyszałem też, że stworek ten często i chętnie daje drapaka.)
Czy ja wiem? Po prostu trzeba go ubić - a to nie jest za trudne...
no, raczej jest. przynajmniej na niższych poziomach i z niskimi statystykami. Cactuar potrafi uniknąć całego Omnislasha, więc wyobraź sobie.
Sogetsu pisze:z tym, że Cactuara nie spotkasz na pustyni wokół Gold Saucer (ja przynajmniej nigdy go tam nie spotkałem). za to cały czas spotyka się je na Cactus Island (na południowy zachód od Cosmo Canyon, nie jest zaznaczona na mapie).
Mylisz się - Cactuar jest na pustyni (w Corell Prison) i faktycznie - nie ma go na pustyni wokół GS na mapie świata. Na wyspie o której mówisz jest Cactuer - inny przeciwnik o podobnym wyglądzie
Sogetsu pisze:no, raczej jest. przynajmniej na niższych poziomach i z niskimi statystykami. Cactuar potrafi uniknąć całego Omnislasha, więc wyobraź sobie.
Cactuer to potrafi... o ile pamiętam Cactuar jest słabszy w unikach.
tak mnie naszlo zeby przejsc jeszcze raz ff7 i mam problem z limitem tify... gralam wiele razy na pianinie i zawsze 1 gil - czy on wyskakuje wtedy jak jest zle czy moze wtedy jak bylo blisko? i czy jak gram dalej caly czas to cos moze wyskoczyc czy lepiej wczytac gre? bo jak robie to pierwsze to dalej juz nic mi nie wypada chociazby nie wiem jakie kombinacje robie.
co ciekawe nutka Do jest na dwa sposoby w instrukcji obslugi pianina. Czytajac jeszcze posty w tym temacie zauwazylam cos takiego
R1 lub L1 przedstawiacie jako gora lub dol (pg up lub pg down)
jaka jest wiec pewna kombinacja wykonania tego "Do Re Mi Ti La Do Re Mi So Fa Do Re Do"??
Limit jest do zdobycia dopiero na 2 CD po powrocie Clouda do drużyny... Jak jesteś wczeniej rusz się w fabule. Kilka stron wcześniej w tym Topicu wałkowaliśmy cały temat "pianina" ...
Frankly my dear...I don't give a damn (because you haven't brushed your pubic hair for months) !
ja jestem tuz przed atakiem weapona na midgar, a najabardziej mi pomogl opis
kwazi pisze:Na PSX "Ti" to było to R1 + "trójkąt" jak grasz na PC to będzie: wduś <klawisz, którym obracasz kamerę na mapie świata w prawo> + <klawisz, którym wchodzisz do Menu>.
-__-' I jeszcze się dziwisz? Musisz zapytać go w czasie rozmowy o imię - jak ci je bedzie podawał wyskoczy znajomy ekran z "nazywaniem" postaci - to znak że się udało - jak bedziesz wychodził to się przyłączy...
RunAmok pisze:Pewnie byla o tym juz mowa ale ciezko przeszukac 20 stron postow z ktorych jest cos wspomniane o vincencie.
Opcja "Szukaj" nie gryzie... <+ zaznaczenie opcji "pokaż wyniki jako posty">
Ok następny problem : " ...Idź dalej na wschód, aż w jednej z lokacji znajdziesz jaskinię, wewnątrz której spotkasz kobietę. Po kilku zdaniach czeka was walka..."
Chodzi o to że gadam z nią ,a ona zamiast walczyć odpowiada " Please, that is enought"
Wybaczcie te pytania ale nie potrafie sie sama z nimi uporac.
Aha i jeszcze jedno.
Gdzie dokłądnie jest materia Added Cut w Great Glacier.
A ja mam jeszcze 2 pytanka a propos Great Glacier:
1. Jak należy się kierować w lokacji z tyczkami (wychodząc z domu Holzoffa), aby znaleźć materię All? (Podobno jest to gdzieś pośrodku tej lokacji, ale za cholerę nie mogę tam trafić.)
2. Właśnie wyczytałem na stronie (w dziale Akcesoria) że na GG można znaleźć Ribbona O_o Gdzież on jest? Na stronie pisze, że w jakiejś jaskini pod soplami, ale teraz nie mogę sobie tego miejsca przypomnieć - jaka jest najbliższa charakterystyczna lokacja do tej jaskini?
kwazi pisze:To niezupełnie na GG - to jest na zboczu Gaea - pierwszy kompleks jaskiń za chatką Hozolofa.
Czyli że autor działu musiał się walnąć... ale to może i lepiej, przynajmniej nie będę musiał błądzić ;d
EDIT:
Czy istnieje jakiś sposób na łatwiejsze zdobycie 5000 pkt na Speed Square? Np. jakiś bajer w stylu wolniejszego opadania paska mocy (jak na wyścigach Chocobo)? Bo już mnie męczy ta minigra niemiłosiernie ;d