I ja też.Sephir pisze:Zgadzam się z CePeNem.
A wiecie co jest ciekawe? Że kaczorki zapowiedzieli wielotysięczne odszkodowania czy zadośćuczynienia dla rodzin poszkodowanych _^_' Szkoda że to nie był autobus rządowy...
Moderator: Moderatorzy
Coś słyszałem w radiu że z koncertu Rolling Stones'ów mają zostać podarowane jakieś kwoty dla rodzin poszkodowanych (Da im Caritas, odszkodowania + jakaś kwota z tego koncertu -_-" pathetic)kilmindaro pisze:A wiecie co jest ciekawe? Że kaczorki zapowiedzieli wielotysięczne odszkodowania czy zadośćuczynienia dla rodzin poszkodowanych
Buahahaha xD Przecież "Śmierć" to NAJLEPSZY temat do robienia sensacji! Przebija sexafery i przestępstwa na całej linii :D Czy to dobre? Oczywiście, że nie - ale tylko z moralnego punktu widzenia... Tak naprawdę nadawcy nie maja większego wyboru i muszą ciągle puszczać info odnośnie takiej katastrofy/wypadku/śmierci itd. Co by było gdyby np. Fakty nie poinformowały dziś o losach ofiar? Widzowie poczuliby się niepoinformowani o - ich zdaniem - najważniejszym temacie i oglądalność oraz zaufanie spadłyby na łeb na szyję. Oczywiście ów "najważniejszy temat" dla widza to tylko wrażenie - wywarte poprzez natłoczenie informacji o pojedynczym wydarzeniu przez wszystkie inne media. To taki medialny "owczy pęd".Cierń pisze:A media używają to jako pożywki wyolbrzymiając i robiąc sensację... śmierć nie jest tematem do robienia sensacji
Dlatego właśnie nie mam zamiaru włączać telewizora przez jakieś dwa tygodnie... ta sprawa opanowała nawet portale internetowe na całej linii i tam wiadomości też czytać nie będękwazi pisze:Także chcąc niechcąc - jeszcze przez jakiś czas w mediach będzie dość głośno o tragicznej katastrofie autokaru z pielgrzymami... Jeśli was drażni ten cały szum - pamiętajcie, że to WY trzymacie pilota w ręku
kwazi pisze:Co by było gdyby np. Fakty nie poinformowały dziś o losach ofiar? Widzowie poczuliby się niepoinformowani o - ich zdaniem - najważniejszym temacie i oglądalność oraz zaufanie spadłyby na łeb na szyję.
Mi telewizor służy tylko do odbioru sygnału z playa i komputera a w telewizji faktycznie nic nie leci ciekawego albo leci coś co już puszczano setki razy.Cierń pisze:W sumie to telewizji i tak nie oglądam... (poza niektórymi programami publicystycznymi) I wiadomości (niestety teraz nie ma po co)
Jasne że będzie długo o tym mowa bo Polacy nie mają umiaru - jak już zaczną w mediach o czymś mówić to tak przez dwa tygodnie i tak jest ze wszystkim - sportem, wypadkami, seksaferami aż się nie dobrze robi bo rozumiem że pomówią o tym przez 2 dni i się uspokoją, ale ONI wolą wkoło powtarzać jedno i to samo.kwazi pisze:Także chcąc niechcąc - jeszcze przez jakiś czas w mediach będzie dość głośno o tragicznej katastrofie autokaru z pielgrzymami... Jeśli was drażni ten cały szum - pamiętajcie, że to WY trzymacie pilota w ręku
Okazuje się, że między krwistymi japońskimi mangami, a pełnymi fantastycznych bohaterów kreskówkami amerykańskimi, dzieci chcą oglądać ładne, urocze, czyste i szlachetne bajki o polskim misiu.