FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Po prostu tłucz wrogów ile wlezie - w końcu wyskoczy. Najlepiej wykańczaj ich atakami fizycznymi. Mam uzasadnione podejrzenia, że ilość wrogów potrzebne do zdobycia kolejnych poziomów limitów są czasem wyższe niż wskazania orientacyjne i zapewne losowo zależne od algorytmów/skryptów gry. Czyli - lej dalej i czekaj aż wyskoczy, bo to niezależne od momenty fabularnego ;]
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
DamiTurk

Post autor: DamiTurk »

nie mam pirata, a co do małej ilości poprzenich limitów to napewno nie to ponieważ uzyskanie pierwszego limitu każdego poziomu jest uzaleznione tylko od pokonania ok. 80 stworków...
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majkel222 »

To jeżeli niemasz pirata to jest wszystko wporządku i tak jak powiedział Gveir musisz tłuc ich dotąd asz uzyskasz Limit ;)
DamiTurk

Post autor: DamiTurk »

ehh... no to zapowiada się dłuuuuga noc :P ale co so ataków fizycznych to nie jestem pewna :/ w przypadku Aeris zdobyłam limit 3-ciego poziomu tłukąc wszystkich summonami...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Nieważne jak - masz zabić daną postacią :D Można recznie/Limitem/Summonem/Magią itd... :P
bilus615

Post autor: bilus615 »

Dobra...może przesadziłem że sie nie da wyjść... :P A jeżeli moge zadać 2 pytania...jeżeli moge??

[ Dodano: Sob 21 Lip, 2007 20:57 ]
Jaka to materia Ko(t)R??Gdzie jest jaskinia Coral Vallay oraz podwodny reaktor Junon?? Bo nie moge znależć...help
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majkel222 »

Ko(t)r to Knight Of The Round
bilus615

Thx...A na tamą odp moge poczelać nawet 2 dni bo musze wyexpic na all materie...thx
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

bilus615 pisze:Jaka to materia Ko(t)R
Po niemiecku - Ritter der Runde.... o ile mnie pamięć nie myli... Tak czy siek - zaczyna się słowem "Ritter".
bilus615 pisze:Coral Vallay
Za Bone Village - zobacz gdzie to na mapie jest, a potem przejdź z tamtej lokacji przez las i już będziesz w Corall Valley.... <dostałeś już linka nie zraz wiec nie marudź: "a dzie to jezd?? :( :( :( bo nie umiem bo mam wersjem niemieckom?? :( >
bilus615 pisze: podwodny reaktor Junon??
jw. tylko w Junon - tam gdzie schodziłeś w środku 2 CD ....
bilus615

Thx...za pomoc...

[ Dodano: Nie 22 Lip, 2007 17:32 ]
A Mime jak jest po niemiecku?? Nachahmen?? Dzięki za wszystkie pomoce...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

bilus615 pisze:A Mime jak jest po niemiecku?? Nachahmen??
Tak
King of Clowns

Post autor: King of Clowns »

Witam.
Jak na razie nie mam żadnych problemów z przechodzeniem FF7, mam jednak kilka pytań, wynikłych raczej z ciekawości, niż z potrzeby - tak, żeby wiedzieć na przyszłość ;]

1. Obiło mi się o uszy, że na pustyni pod Gold Saucer można natknąć się na jakiegoś małego zielonego stworka, za pokonanie którego dostaje się całe 1.000.000 Gil. I tu pojawiają się pytania:
a) Czy istnieje sposób na łatwiejsze jego spotkanie, czy trzeba błądzić po pustyni i cierpliwie na niego czekać?
b) Jaki jest najlepszy i najszybszy sposób na jego pokonanie? (Bo słyszałem też, że stworek ten często i chętnie daje drapaka.)
c) I jak w ogóle się nazywa? (Żeby go nie przeoczyć przypadkiem ;d)
A skoro już jesteśmy przy pustyni, to czy istnieje też sposób na łatwiejsze spotkanie z wywożącym nas stamtąd powozem?

2. Jaka jest przybliżona liczba przeciwników koniecznych do pokonania, aby Limity Vincenta i Cait Sitha zyskały kolejny poziom? (Bo podejrzewam, że właśnie taki jest warunek, choć pewności nie mam.)

Z góry dzięki ;]
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

1. Obiło mi się o uszy, że na pustyni pod Gold Saucer można natknąć się na jakiegoś małego zielonego stworka, za pokonanie którego dostaje się całe 1.000.000 Gil. I tu pojawiają się pytania:

c) I jak w ogóle się nazywa? (Żeby go nie przeoczyć przypadkiem ;d)
10.000 Gil - więc nie jest zbyt cenny ;) Ten potwór to Cactuar - czyli kaktus i nie sposób go przeoczyć ;).
King of Clowns pisze:a) Czy istnieje sposób na łatwiejsze jego spotkanie, czy trzeba błądzić po pustyni i cierpliwie na niego czekać?

A skoro już jesteśmy przy pustyni, to czy istnieje też sposób na łatwiejsze spotkanie z wywożącym nas stamtąd powozem?
Nie - w obu wypadkach decyduje fart.
King of Clowns pisze:b) Jaki jest najlepszy i najszybszy sposób na jego pokonanie? (Bo słyszałem też, że stworek ten często i chętnie daje drapaka.)
Czy ja wiem? Po prostu trzeba go ubić - a to nie jest za trudne...
King of Clowns pisze:2. Jaka jest przybliżona liczba przeciwników koniecznych do pokonania, aby Limity Vincenta i Cait Sitha zyskały kolejny poziom? (Bo podejrzewam, że właśnie taki jest warunek, choć pewności nie mam.)
Vincent - Limit 2 = 140 zabitych Limit 3 = 96 zabitych po osiągnięciu Limitu 2 (czyli 236 w sumie).
Cait Sith - Limit 2 = 130 zabitych.
King of Clowns

Post autor: King of Clowns »

kwazi pisze:10.000 Gil - więc nie jest zbyt cenny ;)
Hmm, no to mnie oszukano... albo coś źle zapamiętałem ;d A miałem nadzieję na łatwy zarobek... trudno, będę musiał sprzedać jednego MaxAll'a ;d
kwazi pisze:Vincent - Limit 2 = 140 zabitych Limit 3 = 96 zabitych po osiągnięciu Limitu 2 (czyli 236 w sumie).
Cait Sith - Limit 2 = 130 zabitych.
Wielkie dzięki, niech Ci to bozia w dzieciach wynagrodzi ;]

EDIT:
Właśnie przyszło mi do głowy kolejne pytanie, odnośnie willi do kupienia w (chyba) Costa del Sol. Czy daje ona jakieś bonusy, np. w stylu darmowego noclegu/uzdrowienia? Bo nie wiem, czy warto ją kupować, kiedy już się dorobię ;]
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

King of Clowns pisze:Właśnie przyszło mi do głowy kolejne pytanie, odnośnie willi do kupienia w (chyba) Costa del Sol. Czy daje ona jakieś bonusy, np. w stylu darmowego noclegu/uzdrowienia? Bo nie wiem, czy warto ją kupować, kiedy już się dorobię ;]
kosztuje 300.000 i tak - można się w niej kimnąć za free ;) Poza tym - masz satysfakcje :D
King of Clowns pisze:trudno, będę musiał sprzedać jednego MaxAll'a ;d
Najlepsza metoda ;) Najłatwiej namaxować <34.000 AP> i można sprzedać za 1.400.000 ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”