FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

Post autor: Majkel222 »

bilus615

Post autor: bilus615 »

Ale dużo sie dowiedziałem...to to ja mam skserowane...Jak zgrać tą melodie Ti???? Tam pisze że tylko tak trzeba zagrać...jestem na trzecim dysku...help!!
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

ale ja cie nie rozumiem jak trzeba zagrać to zagraj a dostaniesz limit i cała filozofia co w tym trudnego
bilus615

To że nie ma napisanej kombinacji do tej melodi Ti!! To co mam zrobić żeby zdobyć ten limit? Rozumiesz??
Awatar użytkownika
Majkel222
Kupo!
Kupo!

To ja niewiem jak ty to robisz że niemożesz Dostać tego limitu, a masz Tife w Drużynie wogóle??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

bilus615 pisze:To że nie ma napisanej kombinacji do tej melodi Ti!! To co mam zrobić żeby zdobyć ten limit? Rozumiesz??
Enaf!

Na PSX "Ti" to było to R1 + "trójkąt" -> jak grasz na PC to będzie: wduś <klawisz, którym obracasz kamerę na mapie świata w prawo> + <klawisz, którym wchodzisz do Menu>.

Próbuj do skutku!!!! -___-'
bilus615

To Ti już wiem jak zagrać...Do Re Mi Ti La Do Re Mi So Fa Do Re Do...w tym spisie kombinacji Do-krzyżyk oraz Do-R1+kółko...podajcie mi cąłą kombinacje tych klawiszy...bo prubuje i nic...prosze... :(

[ Dodano: Sob 21 Lip, 2007 12:56 ]
Na playstation...oryginał...help
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

X, Kwadrat, Trójkąt, L1+ Trójkąt, L1+Kwadrat, X, Kwadrat, Trójkąt, L1+X, Kółko, X, Kwadrat, X.

Jak za trudne to może sobie odpuść ten fragment? -__-
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Uwielbiam dzieci Neo, uwielbiam je dręczyć i ukręcać im łebki (:

Kombinacje są wypisane w grze. Podchodzisz do pianina, klawisz akcji, opcja "play on it", potem "I don't remember" i pokaże spis kombinacji. UWAGA: na niektóre dźwięki są DWIE kombinacje - prostsza oraz trudniejsza i przy zdobywaniu Final Heaven trzeba zagrać te trudniejsze. Po spisaniu kombinacji użyj jeszcze raz pianina - "play on it", a następnie "I remember" i korzystając z notatek grasz melodię. Na wszelki wypadek dodam, że Final Heaven można zdobyć dopiero po powrocie Clouda do drużyny.

Jeżeli powyższe nie działa, to najprawdopodobniej kłamiesz i masz pirata, bo nie może być tak, że wszyscy mają oryginał 99 na 100 osób się to udaje a tej jednej nie.

Ostatnia rzecz - jeśli będziesz kontynuował wszczynanie awantur, to się ciebie po prostu pozbędę. Jasne?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
bilus615

I jak zagram to mam start nacisnąć? Gram według twojego opisu i lipa...jak zagram to naciskam start...dobrze robie??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

O ile pamiętam - TAK naciśnij Start jak skończysz... I uprzedzam - jak nie zdobędziesz Limitu tylko np. 1 gli - próbuj do skutku.... :roll:
bilus615

Mam niemiecką wersję...i gdy nacisne na pianino to sie pokazuje spis tych dżwięków...niema żadnych innych opcji tylko można grać i gram według tej kombinacji co kwazi napisał i lipa...

[ Dodano: Sob 21 Lip, 2007 13:34 ]
mam oryginała...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

T___T że tylko spytam dla pewności - na którym pianinie grasz?? W Shinra Mansion czy na tym na pietrze w domu Tify? ... Bo z Twojego opisu wnioskuje ze to pierwsze - a tam NIE MA Limitu T___T

<shoot me, please>
bilus615

o_O To lolek...ja gram w Shinra Mansion...:( A dom Tify to gdzie? Jesteś Wielki...
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Po wejściu do Niebelheim masz z lewej hotel i inne budynki - to nie tam.... Po drugiej stronie fontanny jest rząd domków - wejdź do trzeciego od lewej -> udaj się na piętro -> tam jest fortepian... Poza tym - sam go poszukaj :/ To żadna metropolia aby się w niej zgubić... :/
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”