FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Alice

Post autor: Alice »

Niestety tak ;). Np. często spotykane Same i Plus:
-SAME - chodzi o to, iż karty, które z dwóch lub więcej stron stykają się takimi samymi wartościami zostają odwrócone.
Przykład: w środku na lewej stronie jest karta Irvina, natomiast w środku na dole Gilgamesha. Do środka daję Edeę i karty Irvina i Gilgamesha zostają odwrócone (Irvin:lewo A, Gilgamesh: góra 3, Edea prawo:A, dół:3)

- PLUS - tej zasady nie lubię, bo zwykle działam szybko i się daję na nią naciąć. No więc w Plus chodzi o to, że karty, które z dwóch lub więcej stron po zsumowaniu wartości mają tyle samo zostają odwrócone.
Przykład: u góry na środku karta Warda, po lewej na środku Cerberus, na środku planszy Seifer i Seifer zgarnia te 2 karty (Ward dół: 2, Cerberus prawo:4, Seifer góra: 6, prawo 4. I teraz 2+6=8 & 4+4=8)
Awatar użytkownika
Winko
Kupo!
Kupo!

Post autor: Winko »

dobra dzieki za info :) jakos sie w tym polapie, moze :/
m0sad

Post autor: m0sad »

witam wszystkich, mam problem z questem pt. "Milosne podboje Zella" robie wszystko tak jest w Krypcie napisane krok po kroku az tu nagle po uwolnieniu Balamb od Rajina i Fujina gadam z ta dziewczyna na schodkach tak jak jest napisane, a potem ide z Zellem do biblioteki gdzie przyjaciele bibliotekarki mieli robic jakas ankiete, tylko ze zadnej ankiety tam nie ma (probowalem pare razy wchodzic i wychodzic, a takze kawalek dalej przesunac ogrod) gdyby ktos moglby pomoc bylbym wdzieczny bo ja ktorys tam raz z koleii przechodze ta gre, to nigdy tedgo questu nie skonczylem a podobno warto (nie koniecznie na przedmoty patrzac)
cycu_92

Post autor: cycu_92 »

witam ja mam na tomiast inny problem mianowicie
grałem w FF8 dość długo i dorąbałem se postacie az sie miło nimi grało(byłem na 3cd) jednak przekroczyłem limit czasowy 100 albo 200 h spędzonych przy grze i nie mogłem sie wbic ragnarokiem do wrót zamku ultimeci;/;/ czy one sie jeszcze kiedys otworzą??
bo normalnie to kolor zegara w menu jest biały a ja mam czerwony :((
chyba mam lipe prawda panowie i panie??
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

cycu_92 pisze:nie mogłem sie wbic ragnarokiem do wrót zamku ultimeci;/;/
Do tych wrót się chyba na piechotę wchodziło, a nie Ragnarokiem :P

btw.
cycu_92 pisze:jednak przekroczyłem limit czasowy 100 albo 200 h spędzonych przy grze
To nie jest żaden limit, po prostu odmierza czas, jaki spędziłeś grając. To że zmieniło kolor to dlatego, ze ktoś zapomniał dodać jednego zera więcej w tym liczniku i jakoś się musi odróżniać czas 23:23 od 123:23
Awatar użytkownika
Seifer
Kupo!
Kupo!

Post autor: Seifer »

cycu_92 pisze:nie mogłem sie wbic ragnarokiem do wrót zamku ultimeci;/;/ czy one sie jeszcze kiedys otworzą??
Najprawdopodobniej chodzi ci o Lunatic pandora bo własnie tam przebijało się ragnarokiem przez barierę...
cycu_92 pisze:chyba mam lipe prawda panowie i panie??
wcale nie masz lipy też miałem z tym problem ale ściągnąłem patcha i wszystko jest ok ...

Jeśli jednak naprawdę chodzi o zamek Ultimecii to Jaco ma rację - tam dostaniesz się tylko i wyłącznie na piechotę....przez sierociniec albo 3 inne wejścia po pokonaniu Sorceress Adel ....
cycu_92

Post autor: cycu_92 »

nono lunatic pandora sorka mój błąd
no ale jak ja gram na ps2 to jak mam se patcha ściągnąć??;p
pamietam że wtedy męczyłem sie troszke z Ultimą tam jak sie zdobywało Bahamuta to potem sie wejście nizej otwierało i mogło sie iśc po Edena:D i zdobywanie reszty troszke zajeło:D szkoda ze nie mam juz save;(
Awatar użytkownika
Seifer
Kupo!
Kupo!

Post autor: Seifer »

A masz ze sobą na ragnaroku prezydenta Eshtar - Lagunę ??? Bo on chyba jest tam niezbędny jak dobrze kojarzę ...
Kyho
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kyho »

Pomocy !!!!!! Dawno niegrałem w FFVIII ( Przerwa grałem w FX ) więc zapomniałem dużo lokacji więc zadam pytanie . Gdzie jest grobowiec nieznanego króla w FF VIII niemago go znaleźć pomocy !
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

http://www.k-ff.com/phpbb2/viewtopic.ph ... &start=630 -> dzieki opcji szukaj znalazłem za ciebie odpowiedź w kilka sekund.... LEŃ !

jakbys jeszcze nie widział o co chodzi - http://img444.imageshack.us/img444/5586 ... ff8mv6.png
piterjedi

Post autor: piterjedi »

Siemka, poniewaz moj temat zostal usuniety, pisze to tu.Otoz mam kilka pytan:
1.Gralem w FF IX i teraz zaczynam w VIII i czy w tej czesci istnieja itemy takie jak np. zbroje, buty itp.? bo nigdzie nie widze menu gdzie mozna zalozyc nowe itemy choc wiem ze mozna wytworzyc lepsze bronie.(mam czesciowe spolszczenie do FFa ktore obejmuje menu)
2.Od czego zalezy uaktywnienie sie Limit Breaks?Jestem po bossie na wiezy i w czasie dotychczasowej gry uzylem to tylko raz( choc nawet nie wiem dokladnie jak).
3.Po walce z bossem umarl mi jeden z GFow.Kiedy "zacznie znowu zyc "?
Dzieki z gory za odpowiedzi i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
theodolit
Kupo!
Kupo!

Post autor: theodolit »

piterjedi pisze:Siemka, poniewaz moj temat zostal usuniety, pisze to tu.Otoz mam kilka pytan:
1.Gralem w FF IX i teraz zaczynam w VIII i czy w tej czesci istnieja itemy takie jak np. zbroje, buty itp.? bo nigdzie nie widze menu gdzie mozna zalozyc nowe itemy choc wiem ze mozna wytworzyc lepsze bronie.(mam czesciowe spolszczenie do FFa ktore obejmuje menu)
2.Od czego zalezy uaktywnienie sie Limit Breaks?Jestem po bossie na wiezy i w czasie dotychczasowej gry uzylem to tylko raz( choc nawet nie wiem dokladnie jak).
3.Po walce z bossem umarl mi jeden z GFow.Kiedy "zacznie znowu zyc "?
Dzieki z gory za odpowiedzi i pozdrawiam.

ad 1. ubioru nie ma - za to mozna 'junctionowac' magie ktora poprawia statsy - czytaj poradniki etc

ad 2. limit break w FF8 zalezy od ilosci zycia postaci - okolo 20% HP i mozne limit wyskoczyc - ew bez wzgledy na HP po uzycu czaru 'aura'

ad 3. GF odzywa chyba po przepaniu sie np w hotelu lub lozku, lepiej jest uzyc item do ozywienia GF'a - jakos wypadal mi z gl;owy nazwa item na krypcie jest

pozdrawiam
piterjedi

Dzieki za odpowiedz.teraz mam inny problem.Od kilku godzin probuje pokonac Diablosa, zabralem sie do tego odrazu po dostaniu lampy.Zell ma 9 lvl, Squall 11 a Selphie 8.Blind ani sleep nie dziala.Zadko kiedy sie uda draw aby zabrac mu Demi, u mnie Selphie wcale nie ma czaru full heal.Juz nie wiem co robic....
Awatar użytkownika
kilmindaro
Cactuar
Cactuar

Post autor: kilmindaro »

Podpakuj kilka poziomów i potem zabierz się do walki. Wymienione przez Ciebie levele ja miałem jeszcze przed wejściem do Fire Cavern ^^
piterjedi

kilmindaro pisze:Podpakuj kilka poziomów i potem zabierz się do walki. Wymienione przez Ciebie levele ja miałem jeszcze przed wejściem do Fire Cavern ^^
WOW JAKIM CUDEM?ja chetnie tez bym potrenowal ale jakbym znal jakies miejsce jak w FF IX co bylo uzdrawiajace zrudelko bo w VIII nie wiem jak trenowac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”