A żeby nie było, żem prosta dziewoja wstawiam zdjęcia zrobione przed chwilą (pomniejszone cyfrowo)
Wredność mode ON
Kod: Zaznacz cały
I pisze się "bieżącej", od "biegnie"

Moderator: Moderatorzy
Kod: Zaznacz cały
I pisze się "bieżącej", od "biegnie"
I świetna analiza psychologiczna na dodatek... Czyli coś wyróżniającego tą powieść od innych. No i sam koncept 'granic' - jak najbardziej prawdziwy, zawsze aktualny...Isia pisze:Boniek, ale "Granica" to czystej wody brazylijska telenowela :D
To też świetna książka. Ale w tym wypadku - czysty romans ;]Isia pisze:wyłączając może "Nad Niemnem"
Najlepsze dzieło pozytywizmu i najlepsza lektura szkolna z jaką się spotkałem - do tej pory czytuję dla przyjemności ^^Isia pisze:"Lalkę" (jw.)
Może należy się spodziewać kolejnej części, na faktach wielce autentycznych?http://www.pardon.pl/arty...o_worka_z_nim_k - nasz pan poseł zachowuje się normalnie jak negatywny bohater Psów...
:D
Gveir, czy wiesz, że od uderzenia w głowę kokosem ginie rocznie dziesięć razy tylu ludzi, co od ataku rekina?Gveir pisze:jedźmy do Irlandii, tam będzie dobrze i bezpiecznie -_-"
Rozpaczac nie musisz ale tez nie ma sie z czego cieszyc. Opisuja to bo to senator, bo znana ludziom postac, bo tragiczny wypadek. i tyle. (za mało?)kilmindaro pisze:Nie no serio, dziennie dziesiątki/setki/tysiące ludzi ginie, a ja mam po jakiejś wnuczce senatora rozpaczać? xD
Gveir się zasmucił, toteż pokazuję mu, że zamiast smutku można zastosować całkowite nieprzejmowanie się zaistniałym wydarzeniem.Schrödinger pisze:Rozpaczac nie musisz ale tez nie ma sie z czego cieszyc.
Tak? Co przeciętnego polaka obchodzą amerykańskie senatorskie wnuczęta, jak tu na naszym podwórku się niejedno w polityce dzieje? :D w sumie chyba niewieleSchrödinger pisze:(za mało?)
Sefi nie mogę chwilowo wkurzać, więc kogoś trzeba natenczas w zastępstwo znaleźćIsia pisze:Kil, nie wkurzaj mnie.
Może jest to jakiś mój rodzaj odpowiedzi na wszechobecne w mediach i życiu codziennym rozdmuchiwanie pojedynczych tragedii do niewyobrażalnych rozmiarów? Zaczęło się to od przypadku Ani, czy jak jej tam było, co się powiesiła, a w mediach od razu przez kilka tygodni w każdym wydaniu wiadomości aż huczało od "nowych, szokujących faktów". Tylko raz chyba napomknięto o innych przypadkach, którymi moim zdaniem powinno się zająć (prawdziwe gwałty nieletnich na nieletnich w domach dziecka). Ale to o Ani niemal na każdym forum internetowym powstawał temat ze świeczką ( [*] ), to Ani urządzane były minuty ciszy w szkołach. Nie o setkach dziesiątkach/setkach/tysiącach innych ofiar znacznie gorszej przemocy.Schrödinger pisze:Wlasnie tego nie rozumiem. Po co sie tym "nieprzejmowaniem" afiszowac?
50 lat to ja będę dopiero miał za jakieś 40kwazi pisze:Kilmin - dziwi cie taka sytuacja jakbyś ostatnie 50 lat przeleżał pod lodem
Toteż i ja się nie dziwię temu. Dziwię się jedynie (choć i to coraz mniej), że masy w tym uczestnicząkwazi pisze:Naprawde nie rozumiem Twojego zdziwienia taką sytuacją
Portal etiopsko-eskimoski. Ufam tylko niusom z oficjalnej strony PPN'u.kwazi pisze:http://poland.indymedia.org/
Media w jedną mańkę (lol tragedia flagi do połowy masztów ta dzisiejsza młodzież), a ja w drugą (lol whatever)Schrödinger pisze:To co robi media to jest jedna sprawa. Ale jak Ty wyrazasz swoje opinie, poniekad negatywne w stosunku do niezaprzczalnej tragedi, ktora nie da sie wymierzyc w jakiejkolwiek skali,
Jeśli chodzi o odpowiadanie za swoje słowa w tym sensie, w jakim to rozumiem, to tak, mam to gdzieś. I jestem z tym szczery ;pSchrödinger pisze:to chyba odpowiadasz za swoje slowa?
Jeśli taka jest prawda to udam, że mi zależy i wyrażę moje ubolewanie nad zaistniałą tragedią.Schrödinger pisze:A jesli ja jestem zwiazany z ta rodzina tego senatora?
kilmindaro pisze:Jeśli chodzi o odpowiadanie za swoje słowa w tym sensie, w jakim to rozumiem, to tak, mam to gdzieś. I jestem z tym szczery ;p
No to jak? Jestes szczery czy bedziesz udawal? Cos mi sie wydaje, ze to sie nie trzyma kupy.kilmindaro pisze:Jeśli taka jest prawda to udam, że mi zależy i wyrażę moje ubolewanie nad zaistniałą tragedią.
Jest taka niepisana zasada, żeby wyrazów takich jak "logika" i "kilmindaro" nie używać w jednym zdaniu...Schrödinger pisze:kilmindaro pisze:Jeśli chodzi o odpowiadanie za swoje słowa w tym sensie, w jakim to rozumiem, to tak, mam to gdzieś. I jestem z tym szczery ;pNo to jak? Jestes szczery czy bedziesz udawal? Cos mi sie wydaje, ze to sie nie trzyma kupy.kilmindaro pisze:Jeśli taka jest prawda to udam, że mi zależy i wyrażę moje ubolewanie nad zaistniałą tragedią.