Chrono Trigger i Cross
Moderator: Moderatorzy
L1 to L1. Nie żadna strzałka w lewo. Standardowo L1 to "E" (albo "W"), a R1 to "T" (albo "R") (z tego rysunku trudno jednoznaczne stwierdzićAshramus pisze:Push and hold L1 & R1, press X..
wydawalo mi sie, ze oznacza to trzymanie left i right arrow a potem spacja.. ale nie zaskakuje mimo pol godziny prob, wsciec sie mozna ><
- Schrödinger
- Cactuar

- Kontakt:
pewnie juz wiecie (a moze nie) ale Blue Dragon (Xbox360), ktory ukaze sie niebawem (12/7) z pod szyldu SE, w ktorym to muze robi Uematsu (FF), produced by Sakaguchi (FF) a malunki sprawil Toriyama (Crono), w poczatkowej fazie projektu powstal jako kontynuacja projektu z serii Crono.Jaco pisze: ... Dlaczego SE nie zrobi kolejnej części???? Dlaczego...
chyba jest na co liczyc?
A nie przypadkiem Mistwalker?Schrödinger pisze:z pod szyldu SE
o_O Pierwsze słyszę. Nie wspominali nigdzie o tym na chronocompendium, ani na wikipedii. Jedynie co te dwie gry łączy to panowie których wymieniłeś.Schrödinger pisze:w poczatkowej fazie projektu powstal jako kontynuacja projektu z serii Crono.
No jak już się Sakaguchi do czegoś zabiera, to musi być to dobreSchrödinger pisze:chyba jest na co liczyc?
- Schrödinger
- Cactuar

- Kontakt:
oczywiscie, masz racje. Mistwalker i Artoon. zapomnialem ze Sakaguchi juz dawno odszedl z Square. jednak od tej pory mija 6 lat a o nim slad zaginal. (pomijam wystepy typu excutive producer). teraz dopiero wchodzi owy Blue Dragon (no i moze kiedys Lost Odyssey (nawiasem mowiac tez na XboxJaco pisze:A nie przypadkiem Mistwalker?Schrödinger pisze:z pod szyldu SE
nie watpie, ze obecny Blue Dragon ma inny scenariusz niz pierwsze treatmenty.Jaco pisze:o_O Pierwsze słyszę. Nie wspominali nigdzie o tym na chronocompendium, ani na wikipedii. Jedynie co te dwie gry łączy to panowie których wymieniłeś.Schrödinger pisze:w poczatkowej fazie projektu powstal jako kontynuacja projektu z serii Crono.
source (link)
a wikipedia klamie
a to dlaczego?Jaco pisze:No jak już się Sakaguchi do czegoś zabiera, to musi być to dobreSchrödinger pisze:chyba jest na co liczyc?Niestety konsola, na którą ów gra ma wyjść, mnie kompletnie nie interesuje....
A coś w bardziej zrozumiałym języku?Schrödinger pisze:source (link)
No ale skoro na największej stronce (przynajmniej mi znanej) jaką jest chronocompendium nic o tym nie wspomnieli.. Zresztą, o ile się nie mylę, to licencję na serię Chrono posiada S-E, więc raczej Sakaguchi nie mogłby na własną ręke robić ewentualnej kontynuacji. Chyba ze wykupił licencję, czy cos... Ale ogólnie w obecnej chwili BD nie ma nic wspólnego z serią Chrono, tak?Schrödinger pisze:a wikipedia klamie
Primo: zamierzam kupić za pare latek jakiegoś next gena. Nie stać mnie na wiecej niż jedną konsolę, więc na 98% bedzie to PS3. Secundo: gram głównie w jRPGi, a tych pewnie będzie pełno na PS3 (jak to zwykle bywało). Poza tym seria Soul Calibur, która raczej będzie ekskluzywem na PS3. Nie ma gier, które by mnie interesowały na X360 ;] (a kupić konsolę dla samego BD, czy też kolejnych gier Mistwalkera mi się nie opłaca).Schrödinger pisze:a to dlaczego?
-------------------------
Z innej beczki. Znalazłem ostatnio ciekawą modyfikację do CT. Mianowicie 'Chrono Trigger Coliseum'
Stad mozecie ściagnąć ów modyfikator (z wiadomych przyczyn nie daje linka do romu
-
Harima_Kenji
Dla mnie Chrono cross jest najlepsza gra w jaka w zyciu grałem - we wszystkich kategoriach...to pierwsza i jak dotad jedyna gierka w której uronilem łze (co ja breze wylem jak bóbr
) scena z sierocinca Kid..Lynx i scena z mała Kid i Sergem na tym wzgórzu...chlip..oglnie zadna gra mnei ejszcze tak nie wciagnela (no moze gothic 1 prawie) ... na prawde szkoda ze eni ma nastepnej czesci :9
GGY: dalej 13 punkt + brak argumentów.
EDIT: Nie bardzo kapuje..moze dla Ciebie to ze CC jest jedyna gra przy której się wzruszyłem nic nie znaczy ale dla mnie to jest argument i to dość solidny tak samo jak to , że nie wciagneła mnie żadna gra tak jak CC , To nie są według Ciebie argumenty ?? A co do twojego punktu 13 jak już pisałem wczesniej postaram się poprawić , ale trochę zrozumienia też by się przydało...
GGY: dalej 13 punkt + brak argumentów.
EDIT: Nie bardzo kapuje..moze dla Ciebie to ze CC jest jedyna gra przy której się wzruszyłem nic nie znaczy ale dla mnie to jest argument i to dość solidny tak samo jak to , że nie wciagneła mnie żadna gra tak jak CC , To nie są według Ciebie argumenty ?? A co do twojego punktu 13 jak już pisałem wczesniej postaram się poprawić , ale trochę zrozumienia też by się przydało...
Ostatnio zmieniony pt 02 lut, 2007 08:32 przez Harima_Kenji, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Fafen
Zagłosowałem na CC. Choć miałem tylko pierwszą płytę (;/) to i tak cieszyłem się nim jak Afrykańczyk deszczem. Przeszedłem pierwszego CeDeka wzdłuż i wszerz, pokonałem Dario bez Blackplate'a (przypadkiem, chciałem tylko sprawdzić ile z nim wytrzymam :D) i Criosphinxa (tego już z yellowplate ;]) miałem dwa Einlanzery Glenna i ściskało mi gardło na myśl, że nie mam drugiej płytki. CT też jest kozackim szpilem, jednak to CC mnie oczarował do tego stopnia, że łaziłem z kijem po dworze i udawałem Karsh'a z toporem 
-
tsabu
-
Chrabia
Zawitał tu dziś maniak CT xD.
Zacznę może od tego, że CC to wspaniała gra, jedna lepszych w jaką grałem - ale jednak mimo wszystko najlepszą wg mnie grą jaka kiedkolwiek powstała to CT. Obydwie mają genialne ścieżki dzwiękowe, bardzo dobry system walki i niesamowitą fabułę, jednak ta z CT bardziej mi się podobała, poza tym w Chrono triggerze niezwykle przypadło mi do gustu to, że wszystko jest tam ładnie poukładane, nie ma żadnych niedomówień, co najwyżej parę spraw jest okryte tajemnicą
.
Btw. szkoda, że w tym temacie nikt nie uwzględnił RD...
A co do powyższej rozmowy Jaco i gościa o jakimś niemieckim nicku (xD): kontynuacji nie ma, ponieważ twórcy bali się zepsuć genialność serii. Co do Blue Dragona to jest to oczywista bzdura. Po pierwsze: co jak co, ale na Chronocompendium zawsze są takie informacje. Po drugie: gra nie jest nawet stworzona przez Square. Po trzecie i najważniejsze: wśród twórców nie dość, że nie ma Mitsudy to nie ma nawet Masato Kato! W związku z tym ten pomysł jest conajmniej śmieszny.
Zacznę może od tego, że CC to wspaniała gra, jedna lepszych w jaką grałem - ale jednak mimo wszystko najlepszą wg mnie grą jaka kiedkolwiek powstała to CT. Obydwie mają genialne ścieżki dzwiękowe, bardzo dobry system walki i niesamowitą fabułę, jednak ta z CT bardziej mi się podobała, poza tym w Chrono triggerze niezwykle przypadło mi do gustu to, że wszystko jest tam ładnie poukładane, nie ma żadnych niedomówień, co najwyżej parę spraw jest okryte tajemnicą
Btw. szkoda, że w tym temacie nikt nie uwzględnił RD...
A co do powyższej rozmowy Jaco i gościa o jakimś niemieckim nicku (xD): kontynuacji nie ma, ponieważ twórcy bali się zepsuć genialność serii. Co do Blue Dragona to jest to oczywista bzdura. Po pierwsze: co jak co, ale na Chronocompendium zawsze są takie informacje. Po drugie: gra nie jest nawet stworzona przez Square. Po trzecie i najważniejsze: wśród twórców nie dość, że nie ma Mitsudy to nie ma nawet Masato Kato! W związku z tym ten pomysł jest conajmniej śmieszny.
- Schrödinger
- Cactuar

- Kontakt:
-
Aralka
Chrono Cross...dawno w nią grałam, nie mam jej obecnie...Ale to jest wspaniała gra!
Uwielbiam ją.
Szukam teraz oryginału żebym sobie mogła ponownie zagrać na PS2.
A Chrono Trigger...też niezłe, ale Crossa wolę
GGY: ARGUMENTY? Bo nas mało obchodzi, że miałaś, ale nie masz -_-'
Uwielbiam ją.
Szukam teraz oryginału żebym sobie mogła ponownie zagrać na PS2.
A Chrono Trigger...też niezłe, ale Crossa wolę
GGY: ARGUMENTY? Bo nas mało obchodzi, że miałaś, ale nie masz -_-'
Ostatnio zmieniony wt 17 kwie, 2007 21:14 przez Aralka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Rubinia