Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Huss

Post autor: Huss »

Witam.

Mam mały problem po walce z sędzią na górze But-Ominasce. Wracam do Rabanastre, wychodze z miasta wschodnim wyjściem ide do tej wioski i tam według opisu na stronie jakiś dzieciak na łódce powinien mnie przeprawić na 2 brzeg a tam nie ma dzieciaka na łodce tylko siedzi jakiś dzieciak na moście i mówi że jego stary zabrał łodke i jeszcze nie wrócił. Nie mam pojecia co zrobić. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.
papaj000
Kupo!
Kupo!

Post autor: papaj000 »

Musisz isc do nalbina town przez dalmasca eastersands albo polecieć aerodromem i tam stoi dwóch strażników, którzy nie chcą cię przepuścić. Trzeba ich wystraszyć na cocobo i uciekną a wtedy idziesz do mosphoran highwaste czy jakoś tak, a później to z górki.

[ Dodano: Nie 20 Maj, 2007 08:12 ]
jak sie wezmie tylko kilka z tych 16 skrzynek w phon coast to ma sie szanse na zodiac speara w nekrohol of nabudis
Huss

Post autor: Huss »

przez dalmasca eastersands najdalej da sie wlasnie do tej wioski dojsc i ten dzieciak ma mnie przeprowadzic dalej lodzia ktorej nie ma... a aerodromem nie mam zamiaru leciec wiec pytam co dalej bo nie wiem ;P
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

do czego jest potrzebny key item: rusted scrap of armor?? dostalem za pokonanie hunta lindwyrm
Senir

Post autor: Senir »

Mam mały problem po walce z sędzią na górze But-Ominasce. Wracam do Rabanastre, wychodze z miasta wschodnim wyjściem ide do tej wioski i tam według opisu na stronie jakiś dzieciak na łódce powinien mnie przeprawić na 2 brzeg a tam nie ma dzieciaka na łodce tylko siedzi jakiś dzieciak na moście i mówi że jego stary zabrał łodke i jeszcze nie wrócił. Nie mam pojecia co zrobić. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Zrób tak:
1) Pogadaj z chłopcem
2) Wyjdź z wioski
3) Wróć do wioski
4) Wróć do chłopca a łódka powinna już tam być :D
Ostatnio zmieniony ndz 20 maja, 2007 09:51 przez Senir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

papaj000 pisze:
[ Dodano: Nie 20 Maj, 2007 08:12 ]
jak sie wezmie tylko kilka z tych 16 skrzynek w phon coast to ma sie szanse na zodiac speara w nekrohol of nabudis
Zadnej szansy :)
a przy okazji, żeby wyciągnąć excalibura nie trzeba mieć Diamond Armlet założone :), wczoraj wyciągnąłem za pierwszym razem mając założony Embroidered Tippet
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

dalej nikt nie wie gdzie znajde te mape do subterrary??
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Chyba takowej nie ma... A na pewno nie ma w samej Subterra...
papaj000
Kupo!
Kupo!

zeby ta lodka tam byla musisz zdobyc chyba barheim key. jak bedziesz robil wszystko co mowi zona dantro to przed dostaniem barheim key facet powinien przyplynac z lodka. CHYBA. Ja tak mialem
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Na pewno nie. Po pierwsze dlatego, że barheim key to dodatkowy i nie wymagany quest. Po drugie dlatego, że ja najpierw popływałem sobie łódką, a zaraz potem dopiero zdobyłem key.
ziober666

Post autor: ziober666 »

Kopek pisze:gdzie mozna kupic jakis item z immune na disable?
mozna go kupic w low town u goscia ale chyba dopiero po przejsciu czegos tam,
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

Huss pisze:przez dalmasca eastersands najdalej da sie wlasnie do tej wioski dojsc i ten dzieciak ma mnie przeprowadzic dalej lodzia ktorej nie ma.
prawdopodobnie musisz zrobic quest z kaktusami (ktory jest czescia quetu z baraheim key) z tego co pamietam to musisz pogadac z zona dantaro potem na tylach jej znajdziesz kwiat to bedzie kaktus i wtedy idz do tego mlodego co siedzi na pomoscie on cie przewiezie na drugi brzeg i wtedy uwolnisz jego ojca i bedziesz mogl plywac do woli
ps. sorry za brak przecinkow i kropek :D
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
papaj000
Kupo!
Kupo!

czy na omege dziala technika expose albo wither albo jakas inna np ta co lamie defense lub strengh
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

w henne mines w secret area mozna znalezc ribbon, czy podczas zabierania skrzynki trzeba miec zalozone diamond armlet zeby trafic ribbona?
kszak84

Post autor: kszak84 »

Kopek pisze:w henne mines w secret area mozna znalezc ribbon, czy podczas zabierania skrzynki trzeba miec zalozone diamond armlet zeby trafic ribbona?

nie trzeba. szybciej mozna zdobyc 3 sztuki ribbon w skrzyni na cerobi steppe tam trzeba zalozyc diamond armlet
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”