Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Ciddus12 pisze:Macie jakąś taktyke na diabolosa? Rzuca takie statusy na postaci, że ręce opadają. A co jest w tej okrągłej komnacie na końcu lusu mines? Bo wygląda wręcz idealnie na jakiegoś bossa.
Złota zasada w FF- nie dajesz rady, pakuj postacie :D . A tak serio to spróbuj w gambitach ustawić Esuna Lub Esunaga to statusy nie będą problemem, lub załóż zbroje uodparniające na najgorsze statusy.

Na końcu Lhusu Mines jest boss-hunt, ale jaki to sam sie dowiesz ;)
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:10 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kopek »

który LV trzeba miec zeby spokojnie pokonac gilgamesha? ja mam 65 czy to wystarczy?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Spokojnie wystarczy - ja na 56 bez problemu go "mykłem" ;)
Lukasz_9119

Post autor: Lukasz_9119 »

Może mi ktoś pomóc. Chce zdobyć ultima blade ale niemoge znaleść potwora gnome entite na dalmasca westersand. Co trzeba zrobić by się pojawił.

A to co mati90 pisze to święta prawda :D Wcześniej niemogłem pokonać espera cucullain czy jakoś tak, a gdy wzrosły mi lvl to prawie bez trudu. Przeszkadzało mi te tracenie życia
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Lukasz_9119 pisze:Może mi ktoś pomóc. Chce zdobyć ultima blade ale niemoge znaleść potwora gnome entite na dalmasca westersand. Co trzeba zrobić by się pojawił.
Gnoma Entite pojawia się w Dalmasca Westersand podczas burzy piaskowej, która z kolei pojawia się, gdy na Giza Plains jest ulewa. Pogoda zmienia się co kilka godzin gry.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:10 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

Gdzie najszybciej rozwijać postacie, gdy całą szóstkę ma się na około 70 lvl.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Ciddus12 pisze:Gdzie najszybciej rozwijać postacie, gdy całą szóstkę ma się na około 70 lvl.
W drugiej części Henne Mines chyba będzie najlepiej.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

Ciddus12 pisze:Gdzie najszybciej rozwijać postacie, gdy całą szóstkę ma się na około 70 lvl.
ja polecam nabreus deadlands - overlooking eternity, sa tam szkielety jeden daje 1500expa ale maja accesories co podwaja expa daje 3000expa za jednym wejsciem mozna zrobic okolo 50 chainow, trenowanie tam to przyjemnosc owiele latwiej niz w henne mines!!!

do chego sluzy arcane?? mam ich 99 i nie wiem co z tym zrobic??
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

Lukasz_9119 pisze:Może mi ktoś pomóc. Chce zdobyć ultima blade ale niemoge znaleść potwora gnome entite na dalmasca westersand. Co trzeba zrobić by się pojawił.
1.czyli on zostawia ultima blade czy mozna go ukrasc czy co??
2.gdzie znajde urne z mapa do pharos at the ridorana - subterrara?? (ostatnia jakiej mi brakuje wiec bardzo prosze o pomoc)
hey Judas they will betray you
Thomases they will doubt you
Peters they will deny you
but I will never deny you
math2

Post autor: math2 »

Witam. Mam problem z Myst'ami... W poradniku pisze np. ze vyverne zabije 1 combosem... Ale mógł by mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, jak te combosy robić ? Jestem Totalnie zielony... Niby robie tam jakieś combo... Najpierw Vaan, później Fran, na końcu Basch i wychodzi mi combo, ledwo za 1,5k... a to nawet nie 1/10 HP tej vyverny... Pozdrawiam... czekam na odpowiedz
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

mephisto69 pisze:1.czyli on zostawia ultima blade czy mozna go ukrasc czy co??
Gnoma Entite zostawia loot, który potrzebny jest aby kupić Ultima Blade na bazarze.
Kopek pisze:do chego sluzy arcane?? mam ich 99 i nie wiem co z tym zrobic??
Loot potrzebny do zrobienia High Arcany (przydaje się też do Hermes Sandals).
Awatar użytkownika
Kopek
Kupo!
Kupo!

tez mam problem zeby spotkac gnoime entite poniewaz on wystepuje tylko jak jest burza piaskowa, ja pokonalem juz earth tyranta i teraz na wester sands burze to rzadkosc jest jakis sposob zeby spotkac burze?
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Też kiedyś miałam taki problem i na necie wyczytałam, że najlepiej jest iść na Giza Plains w porze deszczowej i stamtąd przejść do Westersands. Jeśli burzy nie będzie, zmieniać obszary aż do skutku. Może to przypadek i pic na wodę, ale u mnie zadziałało, burza pojawiła się już za piątym razem.
Można jeszcze zapisać grę w zachodniej części Westersands i wgrywać sejwa aż się uda, ale to jest podobno dłuższa metoda. Ponoć burza pojawia się wtedy raz na 30 minut. *shrug*

Btw, Kopek, uczyli cię kiedyś w szkole o kropkach i przecinkach?
Marid

Post autor: Marid »

Orientuje sie może ktoś, kiedy w Nabudis mozna kupić coś poza etherami? Jestem przed Stilshrine of Miriam i przydała by mi się dobra zbroja itp...
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

W Necrohol of Nabudis kupisz armor: Magepower Shishak i Maximillian ale dopiero po Giruvegan.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”