FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
Jeśli chodzi o Rajin i Fujin w Lunatic Pandora to łatwiej ich jest pokonać NIE ATAKUJĄC czrami wiatru (bo nasza ukochana 'małomowa' je absorbuje). Jak uda ci się ich pokonać nie ciesz się zbytnio - potworki w lunatic pandora mogą być dość upierdliwe a następny boss też nie jest niczego sobie - za pierwszym razem cbyba z pół godziny z nim walczyłam xD
Tak w ogóle to najlepiej będzie jeśli poćwiczysz zanim wlecisz do lunatic pandory bo potem dużo jest kombinowania z wyjściem w świat (szukanie bram zamku ultimeci nie jest aż takie zabawne szczególnie gdy diablos nie nauczył się jeszcze enc-none xD). Miłego grania ^^
Tak w ogóle to najlepiej będzie jeśli poćwiczysz zanim wlecisz do lunatic pandory bo potem dużo jest kombinowania z wyjściem w świat (szukanie bram zamku ultimeci nie jest aż takie zabawne szczególnie gdy diablos nie nauczył się jeszcze enc-none xD). Miłego grania ^^
1.hej a ja mam taki item co czyni mnie niesmiertelnym po wlosku Med dell'eroe no i jak go zucam to jestem niesmiertelny dopoki nie zginie jakis czlonek druzyny i nie wiem gdzie go znalazlem
2.Aura dziala tez na renzokuken
3.Co najlepiej dziala na Cacctuara nie moge go pokonach
Co dziala najlepiej na Fujina Jaki GF i jaki czar
2.Aura dziala tez na renzokuken
3.Co najlepiej dziala na Cacctuara nie moge go pokonach
Co dziala najlepiej na Fujina Jaki GF i jaki czar
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
Jeżeli jesteś nieśmiertelny to nie możesz zginąćfilip2671 pisze:1.hej a ja mam taki item co czyni mnie niesmiertelnym po wlosku Med dell'eroe no i jak go zucam to jestem niesmiertelny dopoki nie zginie jakis czlonek druzyny i nie wiem gdzie go znalazlem

ale tak właściwie to o co ci chodzi ?? to jest pytanie czy stwierdzenie??filip2671 pisze:2.Aura dziala tez na renzokuken
Cactuar jest prosty musisz pamiętac o leczeniu. Cały czas go atakuj (g-f ) kiedyś padnie :Dfilip2671 pisze:3.Co najlepiej dziala na Cacctuara nie moge go pokonach
O ile mnie pamięć nie zawodzi to Fujin to kobietafilip2671 pisze:Co dziala najlepiej na Fujina Jaki GF i jaki czar

"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I'll be waiting for you...so...
If you come here...you'll find me...
I promise".
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I promise".
- ..::PHOENIX::..
- Kupo!
to trzeba tak odrazu napisaćfilip2671 pisze:Aura czar pytalem sie czy dziala tez jak sie uzywa renzokuken podwaja uderzenie

http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=21 Poszukaj i przeczytaj tam wszystko piszefilip2671 pisze:Cactuar on ma przeciez ???????? zyciA JAKI GF NAJLEPIEJ NA NIEGO DZIALA

ten znaczek oznacza że nie jest widoczne jego hp (żebyś nie pomyślał, że ma nieskończoną ilośc HPfilip2671 pisze:???????? zyciA

"I'll be here...
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I promise".
Why...?
I'll be waiting here...
For what?
I promise".
Nam nie podwaja, daje tylko szansę na wykonanie Limit'u bez małej ilości życia.filip2671 pisze:NO TAK POMYSLALEM Z AURA BO RAJINOWI PODWAJA
Cactuar'a lej ile wlezie limitami, jeden Lionheart starczy żeby go zabić. Ma około 150000 życia, GF'ami się nie opłaca z nim walczyć.
Ogólnie - daj sobie w rudnych walkach z magią spokój i walcz atakami fizycznymi i Limitami, to one są najsilniejsze, plus raz na jakiś czas przyzwij Eden'a.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
Zaczynasz juz brachu podpadac - pytasz o najprostrze rzeczy opisane na krypcie !!!filip2671 pisze:i jestem na drugim zadaniu lece do fh i ide do mechanika no i on mowi ze juz bylem u shumi
i mowi jeszcze mamy problem i co dalej.
gdzie sie znajduje steel pipes i malboro tentacles
poczytaj:
http://www.k-ff.com/Final8/index.php
a w szczegolnosci:
bestiariusz
tam przegladajac 6 podstonek, przy pomocy Ctrl+f mozesz dowiedziec sie jakie moby dropia potrzebne rzeczy
pomijam juz opis postaci:
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=25
gdzie sa podpowiedzi jak zbudowac poszczegolne bronie ostateczne (i np wspomniane sa steel pipy i malboro)
szukaj wiec wprzódy, dopiero pytaj
a tak na koniec malboro tetacles o dziwo dropia 'Malboro'
speel pipes pare roznych mobow - np Wendigo
Piotrek
filip2671 pisze:tak ale ja sie pytam co mam zrobic w fisherman horizon bo w krypcie pisze ze powinienen dac mi moombe a mi jej nie daje rozumiesz
jezeli zrobiles wszystko po kolei tak jak jest tutaj napisane:
o tutaj
to wszystko bedziedziałać, z tego co wiem nikt wiecej nie narzekal na jakies problemy w tych okolicach - ew zajzyj jeszcze raz do shumi etc
ew dla testu zobacz jak zadziala z innego save-u
ja osobiscie wiecej pomyslow nie mam - no i czytaj dokladnie co do ciebie mowia w grze

Piotrek