Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Mam Ultimę i nic, zero. Excalibura nie ma, a chodziłem i chodziłem. Mam jakiegoś pech :(
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

do czego sluza red,white i blue fang?czy cos mozna z tym zrobic oprocz zadania damage oponentowi.mozna sprzedac z czyms i cos to da?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

do czego sluza red,white i blue fang?czy cos mozna z tym zrobic oprocz zadania damage oponentowi.mozna sprzedac z czyms i cos to da?
Tylko damage... sprzedać też można ale i tak za grosze...
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
pyza69
Kupo!
Kupo!

mam pytanie do graczy co zebrali juz tournesola-a.
brakuje mi:
-feystona-jakim potworka mozna go ukrasc luz wypadaja po zabiciu(czy to sa elementale?takie kulki swiecace?)
-wargod's band(czy to daja konie na nabudis deadlands-je trzeba ukrasc czy wypadaja po zabiciu?)
-snake skin(wiem ze sa na giza plains ale nie wiem czy w porze suchej czy w desczu no i niewiem w ktorym zakatku tej planszy mam tych wezy szukac?)
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Feystona- Wszystkie Entaie<drop>.
Wargod's Band- Dla mnie owiele łatwiejszym sposobem jest walka z Victanir (Nam-Yensa Sandsea- Yellow Sands). Jest 40% szans, że się pojawi. <steel>
Snake Skin- Niedaleko od wejścia do wioski (Giza Plains Dry,
Toam Hills).
pyza69
Kupo!
Kupo!

wszystko juz mam do miecza,tylko brakuje mi jedna sztuke feystona.laze po planszach szukajac elementalow i jak na zlosc ani jednego nie ma,laze juz dobre 1,5 h i nic.niewiem zmowili sie oni czy co,znacie moze pewne mkiejsca gdzie je zastane.a wild snakiem to jest tylko jedna miejsce gdzie on sie pokazuje.ale dalem rade ;)
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Ja radę walkę z Gnoma Entie. Pojawia się podczas bórzy piaskowej w Dalmasca Westersand w "The Midfault" i "Shimmering Horizons". Powodzenia :)

[ Dodano: Nie 29 Kwi, 2007 10:44 ]
Jaki rare Monster daje najczęściej High Arcana?
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Jaki rare Monster daje najczęściej High Arcana?

Mi najczęściej wypadało od Juggernaut.
(Juggernaut pojawia się przy północnej krawędzi lokacji The Feywood/White Magick's Embrace, kiedy na zegarze gry widnieje minuta od 0-10)
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
PRINCESS

Post autor: PRINCESS »

Mam kolejny problem.... Jestem w Sout bank Vilage próbuje zdobyć klucz do Barheim Passage. Rozmawiałem z kobietą Dantro i wysłała mnie po Valeblosson Dew powiedziała żebym udał się do obszaru Broken Sands wie ktoś gdzie to jest ??? :wink:
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

O ile pamiętam to chyba po północnej stronie rzeki, przy wyjściu do Mosphoran Highwaste.
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
Xander83

Post autor: Xander83 »

PRINCESS pisze:Mam kolejny problem.... Jestem w Sout bank Vilage próbuje zdobyć klucz do Barheim Passage. Rozmawiałem z kobietą Dantro i wysłała mnie po Valeblosson Dew powiedziała żebym udał się do obszaru Broken Sands wie ktoś gdzie to jest ??? :wink:
O ile pamiętam to chodzi o takie kwiatki z drzew które musisz zerwać w tym obszarze co mówi Dantoro. To jest lokacja na północ od tej wioski gdzie gadasz z kobietą, trzeba przedostać się przez wode za pomocą łodzi. Jest to związane z tym questem albo jakimś innym(nie pamiętam już). Gość odpowiedzialny za łódkę nazywa się Thigri(czy jakoś tak chyba??)i wystarczy z nim pogadać to Cię weźmie na drugą stronę. Ostrzegam, że jeśli chcesz wykonywać ten quest w bardzo wczesnym czasie gry i masz dość słaby team to wyłącz gambity bo foe's co tam biegają potrafią nieźle nakopać do tyłka :wink: Ja pozbierałem twiatki i dawałem dyla :D Pozdro
pyza69
Kupo!
Kupo!

dzieki squall ale dam sobie spokoj z mieczem,brakuje mi tylko jeden kawalek fey stona.wszystko inne juz mam.jak znajde jakiego etenite to albo nic nie daje albo daje jakis kawalek magi( np.fire).zmowily sie te potworki i sie pochowaly.laze kilkanascie h po kazdej planszy i nic.da rade moze na bazarze za jakis loot nabyc fey stona,bede wdzieczny za kazda pomoc.pozdrawiam :cry: :evil: :cry:

[ Dodano: Nie 29 Kwi, 2007 16:37 ]
juz mam chlopaki,uciulalem na tournsola.gdzies musialem zdobyc high arcana przypadkiem.mialem akurat tyle co bylo mi potrzebne.tylko dlaczego ten miecz kosztuje na bazarze az 600.000gil.odpoczne troche od gry i jutro podpakuje levele brakujac.pozdrawiam i dziekuje za pomoc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)
Senir

Post autor: Senir »

witam, zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie czemu ci goście znaleźli tu zodiac spear a ja nie, chociaż robiłem to co oni O_o
http://youtube.com/watch?v=NN-PlEBfkb8#
http://youtube.com/watch?v=aSoLzL2jN6A
Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie :P
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Senir pisze:witam, zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie czemu ci goście znaleźli tu zodiac spear a ja nie, chociaż robiłem to co oni O_o
Bo nie otworzyli zakazanych urn. Ty zapewne je otworzyłeś i przez to Zodiac Spear Ci się nie pojawił w tym miejscu. Poczytaj wcześniejsze posty jak chcesz się dowiedzieć więcej o tym których urn nie należało otwierać.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Senir

Post autor: Senir »

ty mowisz o urnach w tej sali gdzie zdobyli spear? bo jesli tak to ja zadnej z nich nie otwieralem, oni tam wchodza i maja dodatkowa urne ktorej ja niemam (2 od lewej na samym dole, tam gdzie jest spear)
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”