Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Połaź po platformach w różnych kombinacjach zabijając wszystko co sie rusza. Za każdym razem jak wchodzisz na ta platformę z Excaliburem to zabij te 3 biegające konie, potem zalóż Diamond Armlet Vaan'owi i UWAGA!!! wdepnij w tą pułapkę co jest przy skrzynce (jest mało grożna status Disable i Reverse)i jak bedziesz miał te statusy to otwórz skarb. U mnie tak zrobilem i pomogło. Też mialem problem zeby zdobyć ten brzeszczot.Squall pisze:Jeszcze jedno pytanko, a właściwie to problem z Exalibur'em. Już 15 razy próbowałem go wyciągnąć i nic. Mam założony Diamond Amulet, mam Ultimę, a za każdym razem trafia mi się trochę Gil. Co może być przyczyną tego trafu? Czy czegoś nie mam, albo czy coś źle robię?

Lenneth pisze:Upewnij się, że zaglądasz do dobrej skrzyni... i uzbrój w cierpliwość. Pamiętam, że chodząc po platformach w okolicy Excalibura (żeby resetować skrzynkę) nabiłam jakiś 150+ chain na potworach-koniach, zanim w końcu wyciągnęłam ten miecz.
Ja zdobyłem Excalibura i nie musiałem zabijać żadnych istot, poprostu przebiegałem przez platformy bo walki trwały mi za długo i do resetowania skrzynki nie trzeba zabijać przeciwników wystarczy poczekać 15-20 minut a się sama resetuje ale lepszym sposobem jest wrócić się do WAY STONE VIII i wyjść i ponownie wejść a skarb jest zresetowany.Xander83 pisze:Squall napisał/a:
Jeszcze jedno pytanko, a właściwie to problem z Exalibur'em. Już 15 razy próbowałem go wyciągnąć i nic. Mam założony Diamond Amulet, mam Ultimę, a za każdym razem trafia mi się trochę Gil . Co może być przyczyną tego trafu? Czy czegoś nie mam, albo czy coś źle robię?
Połaź po platformach w różnych kombinacjach zabijając wszystko co sie rusza. Za każdym razem jak wchodzisz na ta platformę z Excaliburem to zabij te 3 biegające konie, potem zalóż Diamond Armlet Vaan'owi i UWAGA!!! wdepnij w tą pułapkę co jest przy skrzynce (jest mało grożna status Disable i Reverse)i jak bedziesz miał te statusy to otwórz skarb. U mnie tak zrobilem i pomogło. Też mialem problem zeby zdobyć ten brzeszczot.
ja biegłem prosto do skarbu a jak zabrałem tylko Gil to wracałem się do Way Stone VIII i wystarczyło wyjść i weść a skrzynia była zresetowana i można próbować ponownie. Ja tym sposobem zebrałem EXCALIBURA za czwartym razem. Dodam że zawsze się zbierze troszkę Gil to dopiero jak po zebraniu skrzynka nie zniknie to wtedy należy zbadać skrzynkę drugi raz a zdobędzie się Excalibura.
- Dalmasca Estersand ........ 20000 gil (Po przejściu Giruvegan)RYUU pisze:Gdzie dostane ten Diamond Amulet?
- Phon Coast Hunt Shop ...... 18000 gil (daj 20 Tropheum dla Stok)
- pojawia się losowo jako skarb w Tchita Uplands/ Garden of Life's Circle
andchaos masz racje!!!
jak zabierałem skrzynke z Excaliburem to najpierw wpadło trochę kasy a potem (przez przypadek chyba nacisnęłem raz jeszcze X [jak juz skrzynki nie bylo] i dostalem mieczyk. Wcześniej nie zwrócilem na ten fakt uwagi ale tak było wiec coś w tym jest.
P.S.
jak już bedziecie mieli Excalibura to Foe's będą padać jak muchy :D
jak zabierałem skrzynke z Excaliburem to najpierw wpadło trochę kasy a potem (przez przypadek chyba nacisnęłem raz jeszcze X [jak juz skrzynki nie bylo] i dostalem mieczyk. Wcześniej nie zwrócilem na ten fakt uwagi ale tak było wiec coś w tym jest.
P.S.
jak już bedziecie mieli Excalibura to Foe's będą padać jak muchy :D
po prostu w jednym miejscu sa 2 skrzynki,jak sie otworzy jedna(gil albo item:Knot of rust/Sage's Ring albo z DA KoR/Renewing Morion) to wtedy jak mamy fart to sie pojawi druga(20% szansy).tam jest wlasnie Excalibur
[ Dodano: Sro 25 Kwi, 2007 22:11 ]
[ Dodano: Sro 25 Kwi, 2007 22:11 ]
nie trzeba pokonac wszystkich,tylko wszystkie hunty rank VII plus HW.ja nie mialem Seer'a i Ixiona a mimo to dostalem YiazmataLenneth pisze:Żeby móc walczyć z Omegą musisz najpierw przyjąć hunta z Yazmatem (od Montblanca po pokonaniu wszystkich pozostałych Marks i Hell Wyrma).
Musisz sprzedać następujący loot:pyza69 pisze:co trzeba sprzedac na bazarze klanowym zeby dostac canopic jar.
- Deimos Clay (Nagroda za hunt "Paramina Run")
- Horakhty's Flame (Nagroda za hunt "Crime And Punishment")
- Phobos Glaze (Nagroda za hunt "Paradise Risen")
Po sprzedaniu tego lootu na bazarze będzie dostępny Canopic Jar za 250k gil.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Witam
Słuchajcie mam zamiar kupić Sagitarius'a i w związku z tym potrzebuje sprzedać na Bazzar:
3x Beastlord Horn (od Humbaba na Mosphoran Highweast)
3x Moon Ring ( od Ash Wyrm w Great Crystal)
4x Sagittarius Gem (od Oiling w Stileshrine Of Miriam[steal + Thief's Cuffs] lub Hecteyes w Henne Mines)
Problem w tym, że biegając po Ivalice wcześniej miałem już te przedmioty lecz pewnie jak każdy z Was z powodu braku kasy sprzedawałem wszystko jak idzie
I tak jestem na 100% pewien, że 3x Beastlord Horn i 3x Moon Ring sprzedałem wcześniej a z Sagitarius Gem to nie jestem pewien czy udało mi się sprzedać aż 4 sztuki(jestem pewien, że kilka sprzedawałem). Zmierzam do tego czy znacie jakiś sposób na to żeby dowiedzieć się ile jeszcze konkretnego loot'u trzeba sprzedać żeby odblokować konkretny przedmiot na Bazzar. Z tego co wiem to "gra" pamięta ile i jakie przedmioty już sprzedałem. Mam już ok 130h gry(wystarczy polecieć do Bahamut'a i koniec FF XII
) i zbieranie wszystkich konkretnych przedmiotów od nowa żeby odblokować na Bazzar dodatkowe bronie i inny stuff(a brakuje mi kilka) to potrwa sporo czasu. Jeśli ktoś dopiero zaczyna zabawę z FF XII to dobra rada weźcie z szuflady notes i ołówek i piszcie sobie ile czego sprzedaliście bo to ułatwi Wam sprawę później.

Słuchajcie mam zamiar kupić Sagitarius'a i w związku z tym potrzebuje sprzedać na Bazzar:
3x Beastlord Horn (od Humbaba na Mosphoran Highweast)
3x Moon Ring ( od Ash Wyrm w Great Crystal)
4x Sagittarius Gem (od Oiling w Stileshrine Of Miriam[steal + Thief's Cuffs] lub Hecteyes w Henne Mines)
Problem w tym, że biegając po Ivalice wcześniej miałem już te przedmioty lecz pewnie jak każdy z Was z powodu braku kasy sprzedawałem wszystko jak idzie

Nie ma takiego sposobu. Proponuje sprzedawać każdy składnik po 1 sztuce i wtedy sprawdzać czy coś się pojawi - i tak aż do skutku.Xander83 pisze:Zmierzam do tego czy znacie jakiś sposób na to żeby dowiedzieć się ile jeszcze konkretnego loot'u trzeba sprzedać żeby odblokować konkretny przedmiot na Bazzar.
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/45805Gveir pisze:No cóż, ostatnio w Poradniku Extreme pisali dokładnie co na co trzeba ile sprzedać, więc po sieci gdzieś też to powinno krążyć...
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/46022
you need to rise up and personalize your existence you need to wake up and activate the dreams of your soul idle, revolt, hero, your hero is yourself !