Offtopiczalnia część 2

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Dobrze prawisz Sogetsu. Postaciami z anime pewnie nie będziemy kierować. Podobał mi się też jeden komentarz tam: "WoW może się pakować....." ^^. Grafika bajkowa więc na moim kompie jeszcze jakoś ruszy ^^. I oby gra nie była płatna tak jak WoW. Poczeka się trochę po premierze, cena spadnie i się pewnie kupi ^^
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Problemik techniczny w sprawie pewnej gry zgłaszam, bo temacik o niej siadł. :P Gram ja sobie w NN: Shadows of Undertide krasnoludzkim fighterem. Znalazłem płaszczyk w krypcie elfów i postanawiam wyjść. Kieruję się do wyjścia i wychodzę. Do Windowsa. :/ Co mam zrobić? I czy zmniejszenie wersji gry do 1.67 coś pomoże, a jeśli tak, to jak to zrobić?
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Zmniejszenie może pomóc, ale nie musi - wejdź na oficjalną stronę CD Projektu i tam znajdź tam patch'e - jest ich od jasnej cholery, w tym cofające w wersji do niższej. Poza tym - płaszczyk możesz zostawić, nic z SoU nie jest na tyle przydatne (ani postać ani przedmioty) żeby je zachować :wink: Pewno masz zamiar grać w Hordes Of Underdark - tam lepiej przenieść postać z normalnego NN, bo ma wyższy poziom na końcu, dosyć do tego znacznie, a przedmiotów i tak starych nie użyjesz tam, bo je

Kod: Zaznacz cały

na początku HoU tracisz, więc nic nie jest potrzebne, nawet mimo że HoU to kontynuacja SoU.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Gveir pisze:Zmniejszenie może pomóc
?
Gveir pisze:wejdź na oficjalną stronę CD Projektu i tam znajdź tam patch'e
A jak mam taki zainstalować? ;P
Gveir pisze:Poza tym - płaszczyk możesz zostawić
Pomyślałem o tym - w ogóle nie mogę wyjść...
Gveir pisze:tam lepiej przenieść postać z normalnego NN
Myślisz, że skąd mój krasnolud ma zbroję z łuski czerwonego smoka i 14 level? :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ababeb pisze:?
Zmniejszenie wersji do niższej :P
Ababeb pisze:A jak mam taki zainstalować? ;P
Ściągnąć ze strony http://www.cdprojekt.info i zainstalować tak jak każdy inny XD
Ababeb pisze:Pomyślałem o tym - w ogóle nie mogę wyjść...
A masz save sprzed jaskini? Zawsze możesz spróbować wejść, zrobić co trzeba jeszcze raz i spróbować wyjść...
Ababeb pisze:Myślisz, że skąd mój krasnolud ma zbroję z łuski czerwonego smoka i 14 level? :P
Oszust :P W SoU powinno się grać nową postacią, a tą z NN do HoU przenieść :>
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Gveir pisze:Ściągnąć ze strony http://www.cdprojekt.info i zainstalować tak jak każdy inny XD
Każdy inny to plik z rozszerzeniem *.rtp?
Gveir pisze:Oszust :P W SoU powinno się grać nową postacią, a tą z NN do HoU przenieść :>
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ababeb pisze:Każdy inny to plik z rozszerzeniem *.rtp?
Dziwne, bo normalne patche mam w wersji spakowanej zip'em i po rozpakowaniu normalne setup instalacyjny... A NWN masz z jakiejś konkretnej wersji? Bo np. w wersji kolekcjonerskiej patch'e do 1.64 były takie jak mam (właśnie ją mam), a i ssać je z CD Projektu można, na dodatek każdy ma instrukcję instalacji jak już je ściągniesz.
Ababeb pisze:
Bo kozą poszczuję.
Btw. w jedynce to i tak mało bugów jest. W dwójce za to... dwójka to wręcz beta puszczona do sklepów. Po patch'ach robi się niemal idealna, ale to nie dziwne skoro wersja instalacyjna patch'a rozpakowuje się z 70 MB przez pół godziny i wymaga 6 GB wolnego miejsca na dysku, bo zmienia tekstury i kod gry -_-" Ale po tym zmniejsza wymagania i poprawia kilka stron A4 wypisanych błędów... Ale do poprawki zostało jeszcze raz tyle -_-"
Awatar użytkownika
Cthulhu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Cthulhu »

Głupie pytanie mam. może nie tak całkiem ale zawsze.

W FFVII AC tifa ma takie fajowe buty, podeszwa glanów i wierzch trampka. No i naszło mnie tak jakoś że też chciałbym się w takich butach powozić, ale za cholerę nie mogę nigdzie dostać. Jak ktoś widział gdzieś przypadkiem w jakimś sklepie internetowym i dał znać to byłbym dozgonnie wdzięczny :)

p.s. to nie fanboy'izm, tylko takie buty są po prostu fajne ;]
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

znając życie, nikłe szanse na znalezienie. chyba, że w Japonii XD swego czasu też szukałem takich różnych dziwnych rzeczy i nic :(
ale życzę powodzenia.
Cthulhu pisze:p.s. to nie fanboy'izm, tylko takie buty są po prostu fajne ;]
ależ w tym nie ma nic z fanboizmu. a nawet jeśli i by było, to co. chrzanić co myślą inni!
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

Cthulhu, poszukaj a znajdziesz. Fuckt, nie w Polsce raczej. Widziałeś na pewno na aukcjach czy sklepach internetowych ciuchy bohaterów albo bronie. To powinno też być.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Zacząłem od nowa i już udało mi się wyjść. :P
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Bo to często skutkuje XD
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Niedawno ściągnąłem pewien emulator na PS2, ku mojemu zaskoczeniu plik okazał się mieć tylko 600kb. Mało sobie myśle pewnie dobrze spakowany. Co się okazało jeszcze jak i tu pojawia sie moje pytanie ;] Jak spakować 1gigowy plik w zipie żeby miał 600kb XD ? Moze to proste i jest cos o czym nie wiem, ale z góry dzieki jesli ktoś mnie oświeci ^^
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Takie coś to: bardzo mocny komputer (najlepiej z mocarnym prockiem P4 albo dwurdzeniowym P4, bo o ile są kiepskie w grach bardzo, to kompresję mają wspaniałą), odpowiedni format kompresji i jej tryb (bo to, że jest w zipie nie znaczy że jest w format zip pakowany, to jedynie tzw. container danych) i masz wynik ;] Po drugie - niektóre pliki genialnie się kompresują, taka struktura.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”