Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Haha no udało mi się z tym Draklor Laboratory
Okazało się, ze ja po prostu nie odkryłam tego przełącznika co był na mapce Soniqa tylko inny
A myślałam, zę wchodziłam do tamtego pomieszczenia haha, a jednak nie
Heh dziękuję za pomoc tak w ogóle 

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
kuksONER pisze:jak mam zdobyć espera cuchulainn
Musisz mieć klucz do kontroli wody (Garamsythe Wateway).
To taki Bangaa, który stoi przed domkiem, a przed nim stoją też 3 Bangaa <czy jakoś tak>. Żeby kupować od nich rzeczy musisz walczyć z Rare Game. Dostajesz za nich trofea, a te oddajesz do jednego z Bangaa. Każdy z nich sprzedaje coś innego. Masz to pare postów wcześniej.olsen pisze:co trzeba zrobić, żeby moc kupywać rzeczy od gościa z hunter clubu?który to?
EDIT:
Teraz moje pytanie. Mam problem z Deathgaze. Wiem, że muszę znaleść chłopca "Traveller" i on mi powie, że go widuje. Pisze, że musze przelecieć się statkiem jeszcze raz to wtedy on się pojawi, ale latałem już 2 razy i nic. Proszę o pomoc.
Musisz więcej próbować. Średnio pojawia się po jakiś 20 przelotach. Lataj z miasta do miasta i pojawi Ci się po pewnym czasie.Teraz moje pytanie. Mam problem z Deathgaze. Wiem, że muszę znaleść chłopca "Traveller" i on mi powie, że go widuje. Pisze, że musze przelecieć się statkiem jeszcze raz to wtedy on się pojawi, ale latałem już 2 razy i nic. Proszę o pomoc.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Mam problem dotyczacy Nalbinia Town. Coz, od razu powiem ze nie przechodzilem dokladnie z poisem. Jak sie dostac do Nalbinia Town? Czy koniecznie musze dopasc White Mousse? Jesli tak to czy na niego jest zlecenie? Jesli tak to czy to oznacza ze musze zrobic wszystkie poprzednie zlecenia? I gdzie znajde Sorbet'a? (jestem noob, wiem :D) Blagam o szybka odpowiedz (przy okazji, w opisie przejscia gry nie dokonca zalapalem jak mam dotrzec do White Mousse, prosze o pomoc, i jak tam dojsc wersja dla pajacow :D)
Squall, to nie do końca tak, jak napisałeś. Obok tych trzech Bangaa, co im się daje trofea stoją dwaj normalni ludzie i od jednego z nich się kupuje rzeczySquall pisze:olsen napisał/a:
co trzeba zrobić, żeby moc kupywać rzeczy od gościa z hunter clubu?który to?
To taki Bangaa, który stoi przed domkiem, a przed nim stoją też 3 Bangaa <czy jakoś tak>. Żeby kupować od nich rzeczy musisz walczyć z Rare Game. Dostajesz za nich trofea, a te oddajesz do jednego z Bangaa. Każdy z nich sprzedaje coś innego. Masz to pare postów wcześniej.

RYUU pisze:Mam problem dotyczacy Nalbinia Town. Coz, od razu powiem ze nie przechodzilem dokladnie z poisem. Jak sie dostac do Nalbinia Town? Czy koniecznie musze dopasc White Mousse? Jesli tak to czy na niego jest zlecenie? Jesli tak to czy to oznacza ze musze zrobic wszystkie poprzednie zlecenia? I gdzie znajde Sorbet'a? (jestem noob, wiem ) Blagam o szybka odpowiedz (przy okazji, w opisie przejscia gry nie dokonca zalapalem jak mam dotrzec do White Mousse, prosze o pomoc, i jak tam dojsc wersja dla pajacow )
Możesz tam polecieć airshipem (Rabanastre/Aerodome) no i na piechote idąc przez Dalmasca Eastersand.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:59 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
yaqub pisze:czy tak samo jest z ultimą blade, bo jak tak to nie męczcie się bo prawdopodobnie tylko po jednym egzemplarzu mozna mieć
Znaczy się, że Ultima Blade można tylko kupić, i to tylko raz? To ciekawe, bo ja właśnie znalazłem jeden egzemplarz na ziemikszak84 pisze:zrobienie drugiego tournesola jest raczej niemozliwe. wydaje mi sie tez ze z ultima blade jest podobnieszkoda czasu na zbieranie przedmiotow na podwojne egzemplarze

Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
-
- Kupo!
kolejne pytania z serii glupich :D
jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
i ostatnie czy dzial FFXII bedzie rozbudowywany czy nie??
jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
i ostatnie czy dzial FFXII bedzie rozbudowywany czy nie??
Używać techniki Telekinesis.mephisto69 pisze:jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
Można biegać nad pułapkami.mephisto69 pisze:czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
W tawernach są tablice a na nich zlecenia.mephisto69 pisze:a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Bronią o dużym zasięgu (strzelby, łuki), lub umiejętnością Telekinesis (do kupienia w Necrohol of Nabudis)mephisto69 pisze:jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
Możesz swobodnie chodzić po pułapkach i nic Ci się nie dzieje.mephisto69 pisze:czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
Zlecenia można realizować w dowolnym momencie gry ( o ile są już dostępne) Zwykłe znajdujesz w karczmach/sklepach w różnych miastach. Elitarne otrzymujesz od Montblanca w siedzibie Clan Centurio w Rabanastre.mephisto69 pisze:a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
EDIT
och. za późno.
O ile pamiętam, to Bubble, Bravery i Faith są na bazarze w Rabanastre. Tylko że najpierw musisz pogadać z Montblankiem, żeby Cię przyjał do klanu.olsen pisze:skąd wytrzasnąć bubble i bravery?