Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

kszak84

Post autor: kszak84 »

zrobienie drugiego tournesola jest raczej niemozliwe. wydaje mi sie tez ze z ultima blade jest podobnie :cry: szkoda czasu na zbieranie przedmiotow na podwojne egzemplarze
kuksONER

Post autor: kuksONER »

jak mam zdobyć espera cuchulainn :?: :?: :?:
olsen

Post autor: olsen »

co trzeba zrobić, żeby moc kupywać rzeczy od gościa z hunter clubu?który to?
gdzie dostane bubble i bravery? :?:
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Haha no udało mi się z tym Draklor Laboratory ;) Okazało się, ze ja po prostu nie odkryłam tego przełącznika co był na mapce Soniqa tylko inny XD A myślałam, zę wchodziłam do tamtego pomieszczenia haha, a jednak nie XD Heh dziękuję za pomoc tak w ogóle :)
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

kuksONER pisze:jak mam zdobyć espera cuchulainn

Musisz mieć klucz do kontroli wody (Garamsythe Wateway).
olsen pisze:co trzeba zrobić, żeby moc kupywać rzeczy od gościa z hunter clubu?który to?
To taki Bangaa, który stoi przed domkiem, a przed nim stoją też 3 Bangaa <czy jakoś tak>. Żeby kupować od nich rzeczy musisz walczyć z Rare Game. Dostajesz za nich trofea, a te oddajesz do jednego z Bangaa. Każdy z nich sprzedaje coś innego. Masz to pare postów wcześniej.

EDIT:

Teraz moje pytanie. Mam problem z Deathgaze. Wiem, że muszę znaleść chłopca "Traveller" i on mi powie, że go widuje. Pisze, że musze przelecieć się statkiem jeszcze raz to wtedy on się pojawi, ale latałem już 2 razy i nic. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Teraz moje pytanie. Mam problem z Deathgaze. Wiem, że muszę znaleść chłopca "Traveller" i on mi powie, że go widuje. Pisze, że musze przelecieć się statkiem jeszcze raz to wtedy on się pojawi, ale latałem już 2 razy i nic. Proszę o pomoc.
Musisz więcej próbować. Średnio pojawia się po jakiś 20 przelotach. Lataj z miasta do miasta i pojawi Ci się po pewnym czasie.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

OK Już go znalazłem. Dzięki ;)
RYUU

Post autor: RYUU »

Mam problem dotyczacy Nalbinia Town. Coz, od razu powiem ze nie przechodzilem dokladnie z poisem. Jak sie dostac do Nalbinia Town? Czy koniecznie musze dopasc White Mousse? Jesli tak to czy na niego jest zlecenie? Jesli tak to czy to oznacza ze musze zrobic wszystkie poprzednie zlecenia? I gdzie znajde Sorbet'a? (jestem noob, wiem :D) Blagam o szybka odpowiedz (przy okazji, w opisie przejscia gry nie dokonca zalapalem jak mam dotrzec do White Mousse, prosze o pomoc, i jak tam dojsc wersja dla pajacow :D)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Squall pisze:olsen napisał/a:
co trzeba zrobić, żeby moc kupywać rzeczy od gościa z hunter clubu?który to?

To taki Bangaa, który stoi przed domkiem, a przed nim stoją też 3 Bangaa <czy jakoś tak>. Żeby kupować od nich rzeczy musisz walczyć z Rare Game. Dostajesz za nich trofea, a te oddajesz do jednego z Bangaa. Każdy z nich sprzedaje coś innego. Masz to pare postów wcześniej.
Squall, to nie do końca tak, jak napisałeś. Obok tych trzech Bangaa, co im się daje trofea stoją dwaj normalni ludzie i od jednego z nich się kupuje rzeczy :P .

RYUU pisze:Mam problem dotyczacy Nalbinia Town. Coz, od razu powiem ze nie przechodzilem dokladnie z poisem. Jak sie dostac do Nalbinia Town? Czy koniecznie musze dopasc White Mousse? Jesli tak to czy na niego jest zlecenie? Jesli tak to czy to oznacza ze musze zrobic wszystkie poprzednie zlecenia? I gdzie znajde Sorbet'a? (jestem noob, wiem ) Blagam o szybka odpowiedz (przy okazji, w opisie przejscia gry nie dokonca zalapalem jak mam dotrzec do White Mousse, prosze o pomoc, i jak tam dojsc wersja dla pajacow )

Możesz tam polecieć airshipem (Rabanastre/Aerodome) no i na piechote idąc przez Dalmasca Eastersand.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:59 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

Post autor: Raven »

yaqub pisze:czy tak samo jest z ultimą blade, bo jak tak to nie męczcie się bo prawdopodobnie tylko po jednym egzemplarzu mozna mieć
kszak84 pisze:zrobienie drugiego tournesola jest raczej niemozliwe. wydaje mi sie tez ze z ultima blade jest podobnie :cry: szkoda czasu na zbieranie przedmiotow na podwojne egzemplarze
Znaczy się, że Ultima Blade można tylko kupić, i to tylko raz? To ciekawe, bo ja właśnie znalazłem jeden egzemplarz na ziemi :?
Słuchaj więc nas chociażby szła cenzorów horda
Razem zbudujemy punkowego megazorda
Rebel forevor, transformatą napieprzamy
Niech soczyste ŁO K***A obija się o ściany
mephisto69
Kupo!
Kupo!

Post autor: mephisto69 »

kolejne pytania z serii glupich :D
jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
i ostatnie czy dzial FFXII bedzie rozbudowywany czy nie??
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

mephisto69 pisze:jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
Używać techniki Telekinesis.
mephisto69 pisze:czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
Można biegać nad pułapkami.
mephisto69 pisze:a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
W tawernach są tablice a na nich zlecenia.
Mistrz polecił mi unikać niepotrzebnych walek!
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

mephisto69 pisze:jak walczycz latajacymi potworami (poza magia)
Bronią o dużym zasięgu (strzelby, łuki), lub umiejętnością Telekinesis (do kupienia w Necrohol of Nabudis)
mephisto69 pisze:czy float cos daje a jesli tak to co bo jak go uzywam to nie widze zadnej roznicy.
Możesz swobodnie chodzić po pułapkach i nic Ci się nie dzieje.
mephisto69 pisze:a drugie pytanie to jesli nie robilem zadnych zlecen (bo ich nie mialem) to czy moge je teraz zrobic a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec gdzie dostac zlecenie??
Zlecenia można realizować w dowolnym momencie gry ( o ile są już dostępne) Zwykłe znajdujesz w karczmach/sklepach w różnych miastach. Elitarne otrzymujesz od Montblanca w siedzibie Clan Centurio w Rabanastre.

EDIT
och. za późno.
olsen

Post autor: olsen »

skąd wytrzasnąć bubble i bravery?pytałem już, jak kupować itemy od gościa z hunter camp(jeden z dwóch obok trójki bangaa), ale gdy podchodzę do niego i pytam, nie chce mi nic sprzedać :x
jestem w drodze do archades, może za wcześnie?amoże trzeba najpierw coś zrobić w grze?????????
Awatar użytkownika
Raven
Redaktorzy
Redaktorzy
Kontakt:

olsen pisze:skąd wytrzasnąć bubble i bravery?
O ile pamiętam, to Bubble, Bravery i Faith są na bazarze w Rabanastre. Tylko że najpierw musisz pogadać z Montblankiem, żeby Cię przyjał do klanu.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”