Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
The Seer. Musisz pójść do Pharos i z pierwszego piętra zjechać na dół do Penumbry. Wokół okręgu będziesz miał 4 pomieszczenia z piedestałem w każdym, do których musisz wkładać Black Orby (wypadają z przeciwników) aby zapaliły sie mocnym światłem ( czyli aż nie będziesz mógł wkładać więcej). I tak samo na pozostałych dwóch piętrach - Umbra i Abbysall. Jak skończysz, w windzie pojawi ci się lokacja Unknown, gdzie czeka The Seer.pyza69 pisze:i tego hunta co na obrazku ma jakies kolorowe stworki,=(tez on jest na pharos).niewiem gdzie siedza.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:57 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Zabiłeś go? A napiszesz jaką taktyke przybrałeś gdy podwoił sobie lvl? Bo jak to zrobił to mnie zanihilował.kszak84 pisze:Nareszcie po ponad 6 godzinach męczarni yiazmat vanquished. final idzie w odstawke
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:57 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystkie 6 postaci 99lv. ustwiawienia helmow tarcz i zbroi takie jak do omegi tj:
Bash:99lv. & Vaan:99lv.
Weapon-tournesol
Off Hand-
Helm-Reneving Morion
Armor-Maximillain
Accessory-Bubble Belt
Ashe:99lv. & Balthier:99lv.
Weapon-ultima blade
Off Hand-
Helm-Dueling Mask
Armor-Mirage Vest
Accessory-Bubble Belt
Penelo:99lv. & Fran:99lv.
Weapon-ragnarok
Off Hand-
Helm-Crown of Laureis
Armor-Rubber Suit
Accessory-Bubble Belt
oczywiscie wszystkie podwojne ustawienia bo pod koniec walki (ostatnie 5 paskow) szaleje wiec trzeba uzyc wszystkich postaci. Aha NIE ZAPOMINAMY o tym ze (mozna ozywiac postacie te postacie podczas walki ktorymi aktualnie mamy "schowane" przez te co walcza) jezeli zabije nam jeden sklad i wymienimy go na drugi, to te postacie ktore mamy aktualnie "schowane" i sa martwe to MUSIMY je jak najszybciej ozywiac, zeby w razie co moc je zmienic. gambity mialem takie same jak do omegi zmienilem je tylko na ostatnie 5 paskow zycia bo wtedy yiazmat szaleje :
Bash: Ally: any - arise
self: hastega
enemy lowest hp - atak
Ashe: Ally: any - arise
Ally hp< 70% - curaja
enemy lowest hp - atak
Penelo: tak samo jak Ashe
czasami uzywalem renew i elixirow/megalixirow.
mam nadzieje ze nie zagmatwalem
Bash:99lv. & Vaan:99lv.
Weapon-tournesol
Off Hand-
Helm-Reneving Morion
Armor-Maximillain
Accessory-Bubble Belt
Ashe:99lv. & Balthier:99lv.
Weapon-ultima blade
Off Hand-
Helm-Dueling Mask
Armor-Mirage Vest
Accessory-Bubble Belt
Penelo:99lv. & Fran:99lv.
Weapon-ragnarok
Off Hand-
Helm-Crown of Laureis
Armor-Rubber Suit
Accessory-Bubble Belt
oczywiscie wszystkie podwojne ustawienia bo pod koniec walki (ostatnie 5 paskow) szaleje wiec trzeba uzyc wszystkich postaci. Aha NIE ZAPOMINAMY o tym ze (mozna ozywiac postacie te postacie podczas walki ktorymi aktualnie mamy "schowane" przez te co walcza) jezeli zabije nam jeden sklad i wymienimy go na drugi, to te postacie ktore mamy aktualnie "schowane" i sa martwe to MUSIMY je jak najszybciej ozywiac, zeby w razie co moc je zmienic. gambity mialem takie same jak do omegi zmienilem je tylko na ostatnie 5 paskow zycia bo wtedy yiazmat szaleje :
Bash: Ally: any - arise
self: hastega
enemy lowest hp - atak
Ashe: Ally: any - arise
Ally hp< 70% - curaja
enemy lowest hp - atak
Penelo: tak samo jak Ashe
czasami uzywalem renew i elixirow/megalixirow.
mam nadzieje ze nie zagmatwalem

Ja Yiazmata poskromiłem mając 3 postacie na poziomie 80-85 a pozostałe coś koło 30.kszak84 pisze:wszystkie 6 postaci 99lv. ustwiawienia helmow tarcz i zbroi takie jak do omegi tj:
do opisu kszak84 dodam że warto jak pojawi się napis Cyclone włączyć menu i zmienić na czas ataku zbroję na Windbreaker (do kupienia w Rabanastre), zbroja redukuje obrażenia od wiatru o połowę, szczególnie przydatne jak Yiazmat podwoi sobie poziom.
Ja atakowałem Yiazmata mieczami ninja iga blade i Yagyu Darkblade (atk80 element Dark, drop przez rare game - Bombshell)
dwie postacie atakowały a trzecia używała na nim umiejętności Expose, to chyba jedyna umiejętność powodująca negatywny efekt u wroga na jaką Yiazmat jest podatny, przy wszystkim innym wyskakuje Immune.
ile wm chlopaki zajelo ubicie behemoth king?mi ze 2h zajelo.ale za pierwszym lotem trafilem deathgazer i po 15min walki bylo po nim(strategie mialem normalna,dwoch atakuje a jeden z dalaka leczy)teraz zostaly mi tylko dwa hunty w pharos i oczywiscie yazmat(troche jeszcze czasu mi zajmie dojscie do niego,levele musze dopakowac).
o co chodzi z kurczakami ktore uciekaja z giza plains(te po huncie z gil snaprem?)

o co chodzi z kurczakami ktore uciekaja z giza plains(te po huncie z gil snaprem?)

Nic Ci juz nie urosnie
Ale co do HP to nie wiem czy tylko ja tak mam, ale jesli mam Vaanem powiedzmy okolo 5.5k i zaloze Bubble to wyswietla mi 9999, ale zdarzalo mi sie ze poison trafial mnie za okolo 700 i wciaz mialem 9999, czyli zdaje sie ze ma sie troche wiecej, ale wyswietlacz nie pokauje prawdziwej ilosci HP, tak jak chocby przy Chocobo Lv 99, zgadza sie?
pyza69 jest taki quest ze latasz po calym swiecie i zbierasz kurczaki, za kazdego znalezionego dostajesz od niego jakis prezent, a jak zbierzesz wszystkie to jakas bron, ale nic specjalnego w porownaniu z Zodiaciem czy Tournesolem
Przeszukaj temat, kiedys juz ktos pisal gdzie sa i co trzeba z nimi zrobic.

pyza69 jest taki quest ze latasz po calym swiecie i zbierasz kurczaki, za kazdego znalezionego dostajesz od niego jakis prezent, a jak zbierzesz wszystkie to jakas bron, ale nic specjalnego w porownaniu z Zodiaciem czy Tournesolem

Krótki wiersz o życiu:
Leci ćma do ognia, leci i ją wali
Że kiedy doleci, to się głupia spali.
Dziękuję
Leci ćma do ognia, leci i ją wali
Że kiedy doleci, to się głupia spali.
Dziękuję