Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Kruchy

Post autor: Kruchy »

Witam.

Mam mały problem,otóz probuję znaleść kilka "stworzonek" :D są to:

49 Gazer
149 Mandargora Prince
151 Alraune King
153 Onion Queen
155 Pumpkin Star
157 Topstalk

Wiem że Gazer znajduję się w Lhusu Mines,a warzywa w Feywood,ale chodzi mi o dokładne miejsce ich występowania.
Z góry dziękuję.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kniaź
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kniaź »

Thidus, ryby Ci juz wyjasnil pyza69. Od siebie dodam tylko ze na Den of the River Lord, po zlapaniu grubej ryby, mozemy lapac zwyczajne. I za idealny polow (zlapiemy wszystkie, ale nie jest tak prosto juz, przynajmniej mi sie udalo po kilku probach dopiero) dostajemy Scarletite (ponoc tez Adamantite, ale ja na 2 udane polowy, dostalem 2 Scarletite). Minigra bywa denerwujaca, ale mysle ze na dluzsza mete to sposob duzo pewniejszy i szybszy niz chainowanie Emerladitana.

Zeby zdobyc High Arcana, mozesz Chainowac DOWOLNEGO Rare, ale pod warunkiem ze kupiles na bazarku Canopic Jar. Mi wypadl jeden High Arcana jak chainowalem Dustie z trikiem na teleport (na jakies 20 ubic) i 3 High Arcana jak chainowalem Bombshelle (dla Yagyu Darkblade, na jakies 30 ubic i 4 miecze). Sposob z Dustia jest duzo prostszy i szybszy (w sumie z nia spedzilem 10 minut, przy jakichs 2h z Bombshellem), chociaz musisz uwazac bo to zawsze trik :)

Kruchy
, 5 wymienonych przez Ciebie 149-157 to jeden "mark hunt" zlecany przez dzieciaka przy save point w Tchita. Mozesz je zabic w Sochen Cave Palace. Poza tym mozesz je spotkac po zabiciu wszystkich w Ice Field of Clearsight w Feywood, wyjsciu i powrocie do tej lokacji.
Gazer - w Lhusu Mines, pobiegaj po Site 2 albo Site 3 i cierpliwosci, po paru minutach sie pojawi.
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Kniaź, o co chodzi z "Sposob z Dustia"
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Mam duży problem z Gilgamesh'em, a mianowicie... Jestem po Draklor Laboratory. Chciałem się z nim rozprawić. W pierwszej potyczce "poszło jak po maśle", aż chciało mi się śmiać. Teraz próbuję go rozwalić w 2-giej części, ale jest on 3 razy lepszy niż poprzednio i to teraz on się może ze mnie śmiać :? Czy może mi ktoś poradzić jaką taktykę, gambity itd. mogę skutecznie na nim wykorzystać?
Oto moje postacie:
P.S. Tylko "Vaan" jest dobry więc proszę się nie śmiać :)

Vaan: LEVEL: 71

Weapon: Zodiac Spear :lol:
Helm: Giant's Helmet
Armour: Carabineer Mail
Accessory: Bubble Belt

HP: 9472/4736
MP: 684/228
Strength: 81
Magick Power: 55
Vitality: 50
Speed: 33

Penelo: LEVEL: 34

Weapon: Diamond Sword
Off-hand: Cristal Shield
Helm: Lamia's Tiara
Armour: Mirror Mail
Accessory: Winged Boots- możliwość wymiany na Bubble Belt

Basch: LEVEL: 34

Weapon: Claymore
Helm: Platinum Helm
Armour: Platinum Armour
Accessory: Możliwe Bubble Belt

EDIT:

Co jeszcze muszę ewwntualnie zdobyć i zrobić (wiem że podpakować ludzi).
Proszę o rady...

[ Dodano: Pią 06 Kwi, 2007 22:01 ]
Które muszę mieć LEVEL'e?
Awatar użytkownika
Kniaź
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kniaź »

yaqub, to latwy sposob na chainowanie mogacych sie teleportowac przeciwnikow. Jesli opuscisz lokacje zanim na ekranie wyswietli sie exp i lp za stwora, to po powrocie on dalej tam bedzie. I tak sciagasz, np. Dustie, na skraj ekranu, zabijesz (Dustia na 85lvl i z Zodiac Spear pada po jednym ciosie, na nizszym mozna chocby rzucic w nia Phoenix Downa), bardzo szybko zbierasz loot i zmieniasz plansze. Potem zaraz wracasz i voila, Dustia czeka zywa i pelna itemow, a Twoj chain wzrosl o jeden. W ten sposob mozna w miare szybko i bezbolesnie wzbogacac sie w High Arcane, ale slyszalem ze ludzie tez tak zbieraja chocby Grand Armor. Tylko trzeba byc naprawde szybkim i walczyc na skraju planszy, bo jak sie spoznisz to sie nie odnowi po powrocie.

Squall, po pierwsze zrob tak zeby lvle nie byly podzielne przez 2, 3 ani 4, to sporo ulatwi. Wystarczy ze podbijesz Penelo i Baschowi lvl o jeden. Na poczatku walki uspij psa, zaloz mu Oil i wykoncz ogniem. Sam Gil jest duzo prostszy niz z pomoca. Poza tym miej jedna postac tylko od leczenia, ciagle miej zalozone ochrony i staraj sie trzymac druzyne oddalona od siebie na wypadek niektorych atakow. Przy palingu, skup sie na leczeniu. Pod koniec mozesz chciec odpalic Quickeningi albo ktorys finalow atak Espera, bo Gil zaczyna walic dosc mocno. Powodzenia.
Krótki wiersz o życiu:
Leci ćma do ognia, leci i ją wali
Że kiedy doleci, to się głupia spali.
Dziękuję
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

pyza69 pisze:Yellow Bottle: Udajemy się do Cerobi Steppe. I tu jest problem jeśli ktoś zmieniał statusy windmillów. Jeśli nie to wystarczy odwrócić statusy windmillów nr. 2, 3, 5 i 8. Jeśli ktoś zmieniał statusy wcześniej (z ciekawości) to musi kombinować. Po odwróceniu statusów podanych windmillów butelka się rozbija i dostajemy wiadomość (“Ash…ridge…e.”) oraz Hi-Ether.
Niestety chyba zmieniałem statusy windmillów przy pierwszej wizycie i teraz nie wiem, które mają być włączone, a które wyłączone. Wczoraj przez 2 godziny męczyłem się z różnymi kombinacjami ale nic z tego. Czy ktoś mógłby podać odpowiednie statusy windmillów?
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:56 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

mati90 pisze:Niestety chyba zmieniałem statusy windmillów przy pierwszej wizycie i teraz nie wiem, które mają być włączone, a które wyłączone. Wczoraj przez 2 godziny męczyłem się z różnymi kombinacjami ale nic z tego. Czy ktoś mógłby podać odpowiednie statusy windmillów?
Windmille 1,2,5,7 i 9 muszą być włączone, 3,4,6,8, i 10 wyłączone.
Thidus

Post autor: Thidus »

pyza69,
Dzięki że wyjaśniłeś o co chodzi z tym łowieniem!
Teraz spokojnie zdobęde scarletite do torensola.
Pozdro
olsen

Post autor: olsen »

jeśli mam zaakceptowany hunt, to muszę go wykonać jak najszybciej, czy też mogę sobie pochodzić parę godzinek po mapie, ruszyć do przodu ze scenariuszem, i dopiero wykonać zlecenie?
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

olsen pisze:jeśli mam zaakceptowany hunt, to muszę go wykonać jak najszybciej, czy też mogę sobie pochodzić parę godzinek po mapie, ruszyć do przodu ze scenariuszem, i dopiero wykonać zlecenie?
Możesz go zrobić później (nawet gdy przyjąłeś zlecenie).
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

chlopaki jak ubic te dwa hunty w pharos chodzi mi o ixtaba(niemoge go znalesc) i tego hunta co na obrazku ma jakies kolorowe stworki,=(tez on jest na pharos).niewiem gdzie siedza.

WSZYSTKIM GRACZA W FINALA I NIE TYLKO SKŁADAM SWIATECZNE ZYCZENIA.:)
Tidus

Post autor: Tidus »

Nie gram w to za długo ale może ktoś poradzi od kogo dropią najczęsciej Teleport Stone bo mi się skonczyły i nie moge sie teleportować z Rebenastre do żadnego miasta :sad:
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Tidus, jak możesz juz latać to na pokładzie statku możesz kupić teleport stone
Tidus

Post autor: Tidus »

yaqub, Nie ja dopiero jestem w części drugiej opisu gdzieś w Mt Bur-Ominasce i z tego miejsca sie do Rebenastre teleportowałem, aby polowanie akceptować po czym zauważyłem, że nie posiadam więcej tych kamyków do Teleportacji.
Awatar użytkownika
Piter
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piter »

Tidus, powiedz na jakim momencie gry jesteś, może wtedy udzielimy Ci jakiejś konkretnej odp

[ Dodano: Sob 07 Kwi, 2007 19:48 ]
zacznij chain'ować przeciwników, to jeden ze sposobów, o ile mi wiadomo to niemożesz jeszcze kupować Teleport stone
Zawsze zostaje chodzenie "pieszo" xD
"Wstąp do armii, zwiedzaj świat, spotykaj interesujących ludzi i zabijaj ich."
"Wybieramy sobie przyjaciół, wybieramy wrogów, ale Bóg daje nam sąsiadów."
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”