Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

kszak84

Post autor: kszak84 »

ja przywolalem summona ultime gdy zodiark zapodal se immune i on go wykonczyla
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Eeeee i po raz kolejny nikt mi nie odpowiedział... Dzięki.... Możecie mi powiedzieć czy jest w tej grze jakiś Airship do naszej dyspozycji?
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

fortis ja tez tak zrobilem ale niewiem teraz dlaczego mi tak wychodzi.moglo mi sie cos pomieszac,pracuje po 12 godz i czlowiek zmeczony po pracy,siadaja do gry mogl cos namieszac.wieczorem wlacze gre i sprawdze.pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Eiko pisze:Eeeee i po raz kolejny nikt mi nie odpowiedział... Dzięki.... Możecie mi powiedzieć czy jest w tej grze jakiś Airship do naszej dyspozycji?
Tak, ale dopiero po Ridorana.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:55 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
pyza69
Kupo!
Kupo!

eiko jest statek strahl ale tylko jak jestes na planszy to podchodzimy do kotwicy i naciskamy X i wybieramy plansze gdzie chcemy sie udac i tam sie znajdziemy.ale statek ten jest dostepny dopiero przed odlotem na behemotha(koncówka gry)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

pyza69 pisze:ale statek ten jest dostepny dopiero przed odlotem na behemotha(koncówka gry)
Nie sądzę, że koniecznym było dodawać że końcówka gry :? (mogłeś chociaż zakodować)
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

pyza69 pisze:ale statek ten jest dostepny dopiero przed odlotem na behemotha(koncówka gry)
ee tam koniec, mam ponad 300 godzin gry za sobą i jeszcze jakiesz 300 przede mną :) , masz wszystkie misję zrobione, ryby połowiene, bronie zdobyte ? chyba nie ;) ja tak właśnie gram DO KOŃCA NA MAXA :D
a propo godzin to ile czasu trzeba na pojawienie się L99 chocobo ?
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

yaqub pisze:a propo godzin to ile czasu trzeba na pojawienie się L99 chocobo ?
Trzeba pochainować Chocobosy na Ozmone Plains ( nie wiem jak wysoki musi być chain). Pojawi się w lokacji przed wejściem do Jahary.
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

yaqub pisze:a propo godzin to ile czasu trzeba na pojawienie się L99 chocobo ?
Trzeba mieć minimalnie 6 chainów na chocobo a potem liczyć na szczęście. Szansa 1/256 że się pojawi. Czytałem na zagranicznych forach że pojawiał się niektórym po około 15 minutach. Mi pojawił się po 3h _^_ Ale opłacało się czekać :)
Thidus

Post autor: Thidus »

Jestem przy zbieraniu itemów do Torensola.Mam pytanie:
Jak najlepiej i szybko zdobyć item Scarletite?- poza tym że mam juz za sobą Aspidochelona który mi sie już nie pojawi bo go ubilem wcześniej i z tego co pamiętam to z niego to nie wypadło...
Druga rzecz to High Arcana.
Jak zdobyć te dwa itemy?
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Thidus, ja 5 dni po 4 godziny lałem Emerladitana i dopiero wczoraj udało mi się zdobyć 2 sztuki ale miecz już mam :D
Awatar użytkownika
Kniaź
Kupo!
Kupo!

Post autor: Kniaź »

Ja tez juz mam Tournesola. Jeden dzien pracy :)
Scarletite najszybciej i najpewniej na rybach, po zlapaniu tej ostatniej ryby w ostatniej miejscowce, dostawalem Scarletite po kazdym calkowitym polowie.
High Arcane, polecam chainowanie Rare monster. Najlepiej takie ktore sie latwo odnawiaja, bez koniecznosci zabijania czegokolwiek innego, ewentualnie zrobic trick z teleportem, chociazby z Dustia.
pyza69
Kupo!
Kupo!

sorki ze nie zakodowalem,moj blad:( ,ja tez gram do konca,tak jak powinno byc zrobione.tylko jest maly fakt ze oprocz pracy i rodziny(dzieci i zony) zbytnio nie mam kiedy grac.dlatego kazda godzine poswiecam graniu,mam dopiero 115 godzin gry i pierwszy skład Vaan,fran i balthier sa na 90 lvl a reszte dopiero poznej podpakuje.dzis mam wolna noc i troche podrobie w finalu.zobacze te medaliony i lepsza wedke zdobede(butelki kolorowe juz mam,trzeba bylo zabic gilgamesha i dopiero je mozna bylo zlowic).jeszcze pare huntow ma do zrobienia.

pozdrowienia
Thidus

Post autor: Thidus »

Ok,możesz mi tylko napisać o co chodzi z tymi rybami i do kogo mam iśc żeby te ryby łowić? i Jakie rare monster trzeba chainować żeby dostać High Arcana?
pyza69
Kupo!
Kupo!

thidus niewiem czy to wiesz ale chodzi o ryby:
Właściwie celem tego łowienia jest jedna z trzech odznak dzięki którym można kupić na bazarze "Wyrmhero Blade" (pozostałe dwie dostaje się od Yiazmata i Omegi). Dalmasca Estersand/South Bank Village. Ale trzeba najpierw zdobyć wędkę :smile: . Najpierw trzeba pogadać z Rukselem w South Bank Village. Potem udajemy się do Balfonheim i idziemy do lokacji w mieście przed samym Aerodromem. Siedzi tam rybak (fishing enthusiast chyba tak się nazywał) i trzeba z nim pogadać dwukrotnie !! Potem podchodzimy pod wejście do Aerodromu ale nie wchodzimy (wystarczy stanąć przed wejściem) i wracamy do rybaka z którym przed chwilą gadaliśmy. Już go tam nie ma ale gdy podejdziemy pod miejsce gdzie on siedział znajdziemy tam wędkę. Mając już wędkę wracamy do Ruksela w SBV. Można zacząć łowić. Pierwszy dostępny poziom to Downstream. Uzyskując 4 lub 5 perfekcyjnych połowów odblokowujemy Midstream (nie muszą być po kolei wystarczy 4 lub 5 razy uzyskać perfect). Potem tak samo 4 lub 5 połowy w Midstream i dostajemy Upstream. No i tu można przestać jeśli nie ma sie Matamune Rod. (wcześniej pytałem o poradę ale już rozgryzłem jak to trzeba było zrobić :) ). Z pierwszych połowów dostaje się 5 butelek: Blue, Green, Red, Yellow i Black. Teraz trzeba coś z nimi zrobić. Pierwsza butelka: Blue Bottle. Udajemy się do Nabreus Deadlands i tam do lokacji Echoes of the Past. W prawym dolnym rogu lokacji jest łódź. Podchodzimy do niej i rozbijamy butelkę uzyskując wiadomość (“River…unde…o”) oraz X-Potion. Green Bottle: Idziemy do Salikawood/the Piebald Path. W tej lokacji jest domek. Podchodzimy i rozbijamy butelkę. Dostajemy wiadomość (“Forest…rgro….w”) oraz jakiś item (już nie pamiętam :grin: ). Kolejna Red Bottle: Mosphorian Highwaste/Babbling Vale. Pamiętacie w tej lokacji Kapliczkę której nie dało się uruchomić. Właśnie tam trzeba rozbić butelkę. Kolejna wiadomość (“Fire…undb…h”) oraz Holy Mote. Yellow Bottle: Udajemy się do Cerobi Steppe. I tu jest problem jeśli ktoś zmieniał statusy windmillów. Jeśli nie to wystarczy odwrócić statusy windmillów nr. 2, 3, 5 i 8. Jeśli ktoś zmieniał statusy wcześniej (z ciekawości) to musi kombinować. Po odwróceniu statusów podanych windmillów butelka się rozbija i dostajemy wiadomość (“Ash…ridge…e.”) oraz Hi-Ether. Ostantnia Black Bottle: Raczej najprostsza do rozbicia. Udajemy się do Garamsythe Waterway do lokacji z przełącznikami. W tej lokacji wystarczy podejść do lampy (czy czegoś podobnego :D ) i rozbić tam butelkę. Widać szczury kręcące się pod nogami wystarczy iść za nimi. Dostajemy wiadomość (“Darkness…eton…e.”) i Elixir. No to jak już wszystkie wiadomości mamy (Now a River flows
through the Forest, which catches Fire, leaving behind only Ash and Darkness) to udajemy się do Barheim Passage. Teraz trzeba wejść do małej lokacji Zeviach Span do której możemy się dostać tylko przez West Annex. Podchodzimy pod gruzy i jest cut-scenka. Dostajemy Matamune Rod. Idziemy do Ruksela dajemy mu wędkę i łowimy. 4 lub 5 perfekcyjnych połowów w Upstream i dostajemy Cactoid Compact oraz nowy poziom Hidden Shoals.
Oczywiście 4 lub 5 perfekcyjnych połowów w Hidden Shoals dostajemy Cactoid Commendation i odblokowujemy ostatni poziom: Den of the River Lord. Tutaj wystarczy złapać 9 ryb King of Nebra. Nie musi być po kolei i nie trzeba żadnych perfekcyjnych wyników. Dostajemy główny item który jest celem wszystkich połowów czyli Lu Shang’s Badge (w sklepie jest wart aż 1 gil :D ).

[ Dodano: Pią 06 Kwi, 2007 20:01 ]
bylo kilka postow wczesniej.
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”