FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

raven_raven pisze:Gdzie można znaleźć te wyścigi na chocobo czy co tam jest? Po prostu chce pojeździć na chocobo i nie wiem gdzie...
Na Calm Lands, przy sklepie na środku, musisz pogadać z trenerką Chocobo, siedzi na na kurczaku i tak rozpocząć treningi, ale łatwe to to nie jest, zwłaszcza jak chcesz uzyskać Celestial Weapon i ostatnią pieczęć do tej broni dla Tidus'a.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

raven_raven pisze:Gdzie można znaleźć te wyścigi na chocobo czy co tam jest? Po prostu chce pojeździć na chocobo i nie wiem gdzie...
Najlepiej na Calm Lands. Musisz tylko znaleźć trenerkę, która znajduje się chyba na północy.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:42 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Robert L pisze:Cześć, mam pytanko,czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega ovedrive-ap?,
Zamienia to, co normalnie "poszło by" w OD na AP
Robert L pisze:tzn. ile ap dostajemy dzięki tei umiejętnosci,zakładając, że nie mamy double/triple ovedrive, mi wyszło, że 4400, ale nie jestem pewien...
To zależy jakie "nabijanie" OD mamy wlaczone... Przykładowo - mamy tryb stoic Stoic i umiejętności Overdrive-AP -> postać obrywa za 99999 (normalnie naładowałby sie cały OD ale zamiast tego 99999 zamieniane jest na AP) -> Po ożywieniu i skonczeniu walki postać otrzymuje 99999 AP + xxx AP za pokonanie przeciwnika.
kantek pisze:mam pytanie... chce zdobyć Anime i mam problem ze skarbem w Zanarkand... Czy musze pokonać Dark Bahamuta żeby go zdobyć? jak nie to w jaki sposób moge go zdobyć?
Następny -> opcja szukaj. Było 10000x omawiane :!: Skarb w Zanarkand to NIE to co potrzebujesz do ostatnij broni kogośtam <Sgil/Chrest/inne badziewie> znajdujące sie w komnacie z Bachamutem. Musisz rozwiązać nową zagadke z kwadratami - tym razem w obu pomieszczeniach z puzzlami zaznacz na podłodze wszystkie białe kwadraty.
Zależy o ktore wyscigi Ci chodzi... Oprocz tych z trenerką są jeszcze te w Ramien Temple - wejscie w południowo-wschodniej czesci Calm Lands, na prawo od wejscia od strony Macalanii. Musisz podjjechać na Chocobo do piórka, zeskoczyć z klifu i dalej przed siebie...
raven_raven

Post autor: raven_raven »

Każde mogą być, na chocobosach chce pojeździć :D.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Jeśli chcesz tak po prostu pobiegać Chcobosem to podejdź do babki przy agencji (tej od wyścigów) i poproś ją o wypożyczenie :D Ale tylko po Calm Lands możesz jeździć niestety... Btw ta babka też jest na chocobo :P
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Chocobo można też wypożyczyć przy Travel Agency na Mi'ihen Highroad.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 14:42 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Post autor: aden »

Hm w sumie nie wiedziałem czy to do błedów czy tutaj. Wole jednak tutaj bo to może tylko u mnie coś nie grać.
Z działu o maksowaniu statów:

"Clear Spheres - banał, można kupić od właściciela Monster Areny."

Hm u mnie ten koleś nie sprzedaje tych spher, a sprawdzalem ze 3-4 razy. Może trzeba coś zrobić wcześniej? Orientuje się ktoś co może być grane?
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

On nie daje ich czasem po pokonaniu jakiejś konkretnej (jak nie całej) liczby potworów?
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

No ja nie wiem. Pokonaniu w sensie złapaniu? Czy też pyknięciu wszystkich, które stworzył?
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Już dokładnie nie pamiętam, ale raczej po pokonaniu odpowiedniej ilości bossów z MA.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

A poszperałem i znalazłem:

"If you're planning to use Clear Spheres, keep on talking to the Owner to have
him constantly unlock all the creations, which will lead to unlocking Ultima
Buster and then giving you the option of buying Clear Spheres from him."

Tak czy siak, dzięki za wskazówki ;)
Oblivion

Post autor: Oblivion »

Musisz złapać wszystkich osobników po 5 z każdego gatunku...ze wszystkich obszarów....wtedy w menu buy items na samym dole będzie można kupić za 10000gil piękną sferkę "Clear Sperhe"...Potem jeszcze dużo gry żeby zrobić wszystkie statystyki na maksa...właśnie to robię :sad: :sad: :sad: ...i troszkę ciężko poukładać je na siatce sferycznej...i nie oszukujmy się trochę czasu trzeba na to poświęcić :shock: A więc do roboty i powodzenia :lol: :lol:
Jecht

Post autor: Jecht »

Mam pytanko jak można łatwo przejść Braska final aeon ... W tym problem że u mnie Rikku nie zrobi overdriva który pozwoli na to by każdy atakował po 9999 ponieważ grałem w FF-X po francusku i nie zbyt rozumiałem dlatego mam problem z pokonaniem jego prawie wszystkich w grze pokonałem z 1 razem nie stało sie tak tylko z 3 a on 1 etap jakoś idzie a w 2 już jest gorzej ... Co zrobić by jakos wmiare z nim poszło :twisted:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Jecht pisze:jak można łatwo przejść Braska final aeon ...
To taki banał, ze nie powinieneś mieć problemu z podszkoloną drużyną....Od czego masz aeony, jakby co?
Awatar użytkownika
aden
Kupo!
Kupo!

Nie bardzo rozumiem nadal dlaczego to Rikku nie może zrobić tego overdrivea? Nie wiesz jakich przedmiotów użyć?
Np:
2x Lueur d'espoir
2x Graine de sagesse
Graine de sagesse + Portes de l'inconnu
Graine de sagesse + Lueur d'espoir
Graine de sagesse + Oeil du tigre
Graine de sagesse + Cle de la victorie

a mix nazywa sie Mega Fever 9 (nie chce mi sie instalowac fr czcionki).
Jak nie masz przedmiotow czy cos takiego to moge ci napisac jeszcze kilka kombinacji.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”