Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

pyza69, daj mu elixir, ( wybierz elixir i L1 lub R1 nie pamiętam wskaż na magic pota) i jak zacznie skakać to go ubij :)
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

yaqub pisze:i jak zacznie skakać to go ubij
...ale przedtem okradnij go z Elixiru ;) <baaaardzo trudno trafić ze Steal>
Fortis

Post autor: Fortis »

pyza69,

magic spot mozna zabic ale napierw musisz dac mu Elixir i wtedy ubijasz dzbanek daje chyba 124lp
Ramzes

Post autor: Ramzes »

problem w tym ze ja wogole tam skrzyniu w rogu zadnym nie mam:D
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Ramzes, pewnie nie masz założonych Dante's Google i dlatego nie widzisz, chyba że wcześniej był ktoś przed tobą :D ;)
a tak na poważnie, ja też za pierwszym razem nie znalazłem żadnej skrzyni, czy urny, musiałem wyjść dwie lokacje i się wrócić i dopiero sie pojawiła (nie wiem dlaczego tak to się odbyło)
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

ja specjalnie nie szukalem ultimy,poprostu walczylem z potworkami i mi sie wyswietlil wykrzyknik,luknełem ze to skrzynka i zalozylem diamond armlet i wyjalem ultime,ogolnie to szukalem black orbsow z potwirków.najgorsze ze tam radar nie dziala i jak wezmiesz select nacisniesz na mape to wyglada tam tak ze chodzimy po niczym(ukryte pokoje).
jak niebedzie skrzynki to cofnij sie o kilka sal i wroc tam i moze bedzie.ja mialem poprostu fuksa
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Zgodnie z http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/44213 w E powinna znajdować się (szkatuła,urna,skrzynia) z Zodiac Spear. Ale jej tam nie ma :sad: Więc moje pytanie dotyczy procentowej szansy na pojawienie się (szkatuły,urny,skrzyni). Gdyż gdzieś wyczytałem że jak się otworzy niechcący/nieświadomie jakieś tam (szkatuły,urny,skrzynie) to później tylko tam można ją trafić. Wiem też że szansa na jej trafienie w tym miejscu wynosi z Diamond Armlet 0,01% :573: A ja nawet tyle procent nie mam bo tej (szkatuły,urny,skrzyni) tam nie ma :!: :!: :?:

Ps. Tylko mi tu nie pisać żebym zaczął od nowa :D :D :D
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

szansa na pojawienie sie samej skrzynki wynosi 10%.szansa,ze bedzie w niej item zamiast gil wynosi znowu 10%.szansa,ze jak pojawi sie item to tym itemem bedzie ZS wynosi kolejne 10%.teraz sobie oblicz jakie masz szanse na trafienie...ja bym sobie dal spokoj
Thidus

Post autor: Thidus »

Mam bronie Ulima Blad,Excalibura ,Rangnarok i 3 Save of Quiny (czy jakoś tak ...)
Czy opłaca mi sie zdobywać Scorpion Tail,Wyrmhero Blade? Czy są one dobre?
A co do Torensole.Serpentarius idzie tylko ukraść Zodiarkowi czy można ten item zdobyć jeszcze gdzieś indziej?
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Thidus, tak idzie
---------------------------
Tournesol
---------------------------
LP:225
Attack:140
Added Effect:--
Evasion:25
Cost:600,000(No that's not a typo :P)
Bazaar:Sell Gemsteel x3, Empyreal Soul x3, Serpentarius x3

Loot Locations:

Gemsteel:Bazaar->Hell-Gate Flame(2) + Scarletite(1) + Damascus Steel(2)
Hell-Gate Flame:Drops from Cerberus(Feywood)
Scarletite:Drops from Emeralditan(Nabreus Dreadlands)
Steal from Rare Game;Aspidochelon(Cerobi Steppe)
Damascus Steel:Drops/Steal from Bune(Pharos)
Steal from Rare Game;Vishno,Anchag,Bluesang

Empyreal Soul:Bazaar->High Arcana(1) + Soul Powder(1) + Wargod's Band(2)
High Arcana*:Drops from lots of monsters after you get Canopic Jar
Bazaar->Arcana(10) + Soul of Themasa(1) + Feystone(1)
Soul Powder:Drops from Etem(Henne Mines)
Steal from Rare Game;Vorres(Necrohol of Nabudis)
Wargod's Band:Drops from Leynir(Nabreus Dreadlands)
Steal from Rare Game;Victanir(Nam-Yensa Sandsea)

Serpentarius:Clan Reward for getting all 13 Espers
Steal from Zodiarc(Henne Mines)
Bazaar->High Arcana(1) + Snake Skin(4) + Serpent Eye(2)
High Arcana->Above
Snake Skin:Drop/Steal from Wildsnake(Giza Plains)
Drops from Rare Game;Grey Molter(Mosphoran Highwaste)
Drops from Rare Game;Midgardsormr(Golmore Jungle)
Serpent Eye:Drop from Basilisks(Feywood)

*Arcana:Drops from all monsters after obtaining Canopic Jar
Soul of Themasa:Drop from Oversoul(Necrohol of Nabudis)
Hunt Reward;Dead City Watch(Rank VI)
Steal from Rare Game;Ishteen(Barheim Passage)
Feystone:Drop/Steal from Entites monsters

ja już mam na 3 takie miecze ale brakuje mi tylko 5 sztuk Scarletite i szlag mnie trafia bo ciężko jest go zdobyć

a co do twoich broni, mam to samo co ty :D
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Shimon pisze:mati90 napisał/a:
Shimon napisał/a:
czemu ma sie nigdy nie pojawic??po prostu musisz trafic na burze piaskowa

Otóż po zabiciu bossa Earth Tyranta mam podejżenie, że burza już wogóle sie nie pojawi. Byłem w Dalmasca Wesernsand kilka razy, ale burzy nie było.

alez oczywiscie,ze burza sie pojawia,sam zabijalem Gnome dlugo po zabiciu Tyranta.jest taki trick,zeby burza pojawiala sie latwiej.poczkaj az na Giza bedzie pora deszczowa i najlepiej niech bedzie Heavy Rain(to taki z piorunami).wtedy burza na bank sie pojawi i to dosc szybko
Rzeczywiście miałeś rację, już za pierwszym razem mi sie udało natrafić na deszcz w Giza Plains więc poszedłem do Dalmasca Westernsand i burza była :D .Teraz tylko muszę się trochę pomęczyć ze stealowaniem Gnoma Entite żeby zrobić Ultima Blade na bazarze.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:50 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
badtrip

Post autor: badtrip »

Potrzebuje pomocy ;) jestem swiezo po walce z Judge Bergan i troche zabladzilem ;p chodzi mi oto ze idac z rabanastre do eastersand a potem na polnoc doszedlem do wioski i jedyna droga dalej prowadzi przez rzeke ale niema tam zadnej lodzi tylko jakis maly chlopak ktory mowi ze jego ojciec gdzies poplynal ... czy musze cos jeszcze zrobic zanim bede mogl ruszyc dalej ??
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

badtrip pisze:Potrzebuje pomocy ;) jestem swiezo po walce z Judge Bergan i troche zabladzilem ;p chodzi mi oto ze idac z rabanastre do eastersand a potem na polnoc doszedlem do wioski i jedyna droga dalej prowadzi przez rzeke ale niema tam zadnej lodzi tylko jakis maly chlopak ktory mowi ze jego ojciec gdzies poplynal ... czy musze cos jeszcze zrobic zanim bede mogl ruszyc dalej ??
http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=7
Ramzes

Post autor: Ramzes »

zaraz sie zalamie;/ znowu chyba z 6 razy bylem tam i wciaz skrzyni nie ma!;/ a bawic sie w zbieranie itemow do zrobienia ultima blade mi sie nie chce;/
badtrip

Post autor: badtrip »

soniq17 pisze:
badtrip pisze:Potrzebuje pomocy ;) jestem swiezo po walce z Judge Bergan i troche zabladzilem ;p chodzi mi oto ze idac z rabanastre do eastersand a potem na polnoc doszedlem do wioski i jedyna droga dalej prowadzi przez rzeke ale niema tam zadnej lodzi tylko jakis maly chlopak ktory mowi ze jego ojciec gdzies poplynal ... czy musze cos jeszcze zrobic zanim bede mogl ruszyc dalej ??
http://www.k-ff.com/Finalf12/index.php?n=7
w opisie pisze ze musze pogadac z tym chlopakiem i on mnie przerzuci na drugi brzeg z tym ze on wlasnie niema tej lodzi ;p z tego co wyglada to wszystko porobilem pomijajac polowania na stworki z tej tablicy ... ma ktos pojecie co jest zle ?;/
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”