Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
kto zna jakies dobre miejsce do cwiczenia tak zeby dal se rade bez buble belta:P bo w pharos w penumbrze bez buble belta nie dal bym se rady bo za duzo stworow na raz idzie;/ a normalnie w pharos jest duzo biegania;/
potrzebuje miejsce gdzie jest malo biegania i dal bym se rade bez buble betla iiii bylo by duzo expa ze stworow:P
potrzebuje miejsce gdzie jest malo biegania i dal bym se rade bez buble betla iiii bylo by duzo expa ze stworow:P
Hermes Sandals jest do kupienia w Barheim Passage.Ciddus12 pisze:Hej, nie wiecie gdzie znaleźć lub kupić Hermes Sandals?
Ramzes pisze:kto zna jakies dobre miejsce do cwiczenia tak zeby dal se rade bez buble belta:P bo w pharos w penumbrze bez buble belta nie dal bym se rady bo za duzo stworow na raz idzie;/ a normalnie w pharos jest duzo biegania;/
Dużo expa oznacza silne potwory, silne potwory oznaczają potrzebę dużej ilości hp więc Bubble Belt jest niezbędny, ewentualnie rzucanie czaru Bubble. Najlepsze miejsca na doświadczenie to właśnie Penumbra w Pharos, Great Crystal najlepiej w okolicach XIV teleporu i wyżej i Henne Mines druga część.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:50 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
fortis ja tak znalazlem medaliony:
Pierwsze co musisz zrobić to pogadać z McReio (rasy nu’mou) na Nabreus Deadlands. Teraz czeka cię zbieranie medalionów. Potrzebne są trzy: Medalion of Love, of Courage i of Power. Zacznijmy od Love, gdyż zdobycie tego jest najprostsze. Udaj się do miasta Archades i poszukaj pewnego Nu’Mou o nazwie Rokkenmou (lub Rokknemou, nie pamiętam który jest który). Znajdziesz go w górnej części jednego z tamtejszych sklepów. Poszukuje on pewnego medalionu. Udaj się teraz do Old Archades, do tej części przy mieście. Tam poszukaj pary zakochanych siedzących na murku. Pogadaj z nimi, a dostaniesz zaginiony medalion. Pojawi się Rokkenmou, oddaj mu medalion. Teraz ten gorszy, of Courage. Podzielony został na 4 części. Jedną ma staruszek Dalan. Drugą dostaniesz w lowtown po wykonaniu jednego z marksów od jednej kobiety. W opuszczonym apartamencie, również w Lowtown, znajduje się list. Są tam wypisane kierunki: East Southeast East Southwest Southeast. Dokładnie w takiej kolejności majstruj przy przełącznikach w Lowtown. W tej samej lokacji pojawi się świecący punkt, to kolejna część medalionu. Teraz trzecia. Zacznij od pogadania z Filo kawałek na północny-wschód od Dalan’s House. Następny cel to Curious Woman przy głównej fontannie. Kolej na wizytę na Muthruu Bazaar. Tam powyciągaj informacje od kupców. Teraz w sklepie z magią zagadaj do Sotted Imperial i powiedz o kobiecie z fontanny. Dalej do Kytes przy zejściu do Waterway. Następnie do Filo (2x 1 odpowiedź) i dostaniesz brakujący kawałek medalionu. Oddaj wszystkie do Nu’Mou z Dalan’s House. Mając już oba udaj się do miejsca na Nabreus Deadland w którym był McReio. Teraz dostań się do ukrytej części bagien (był tam jeden Mark Monster) szukając przejścia wzdłuż północnego brzegu The Slumbermead i do kapliczki na końcu drogi. Dostaniesz wszystkie 3 medaliony, z tym że Power nie ma jeszcze mocy. Już możesz udać się do Necrohol Nabudis. Otwórz dwoje z trzech dostępnych drzwi. Za każdymi czai się Boss.
.
ale nie poszedlem jeszcze do nabudis.teraz łaze po pharos i pakuje levele.odstapilem narazie od wedkowania bo ch*** mnie szczela,wszystkie polowy na kazdej planszy mam perfect a nie moge trafic tych butelek kolorowych i niechce sie bardzo wnerwiac.niedawno znalazle ultima blade.bubble belt jest przydatny w poznym etapie gry.

Pierwsze co musisz zrobić to pogadać z McReio (rasy nu’mou) na Nabreus Deadlands. Teraz czeka cię zbieranie medalionów. Potrzebne są trzy: Medalion of Love, of Courage i of Power. Zacznijmy od Love, gdyż zdobycie tego jest najprostsze. Udaj się do miasta Archades i poszukaj pewnego Nu’Mou o nazwie Rokkenmou (lub Rokknemou, nie pamiętam który jest który). Znajdziesz go w górnej części jednego z tamtejszych sklepów. Poszukuje on pewnego medalionu. Udaj się teraz do Old Archades, do tej części przy mieście. Tam poszukaj pary zakochanych siedzących na murku. Pogadaj z nimi, a dostaniesz zaginiony medalion. Pojawi się Rokkenmou, oddaj mu medalion. Teraz ten gorszy, of Courage. Podzielony został na 4 części. Jedną ma staruszek Dalan. Drugą dostaniesz w lowtown po wykonaniu jednego z marksów od jednej kobiety. W opuszczonym apartamencie, również w Lowtown, znajduje się list. Są tam wypisane kierunki: East Southeast East Southwest Southeast. Dokładnie w takiej kolejności majstruj przy przełącznikach w Lowtown. W tej samej lokacji pojawi się świecący punkt, to kolejna część medalionu. Teraz trzecia. Zacznij od pogadania z Filo kawałek na północny-wschód od Dalan’s House. Następny cel to Curious Woman przy głównej fontannie. Kolej na wizytę na Muthruu Bazaar. Tam powyciągaj informacje od kupców. Teraz w sklepie z magią zagadaj do Sotted Imperial i powiedz o kobiecie z fontanny. Dalej do Kytes przy zejściu do Waterway. Następnie do Filo (2x 1 odpowiedź) i dostaniesz brakujący kawałek medalionu. Oddaj wszystkie do Nu’Mou z Dalan’s House. Mając już oba udaj się do miejsca na Nabreus Deadland w którym był McReio. Teraz dostań się do ukrytej części bagien (był tam jeden Mark Monster) szukając przejścia wzdłuż północnego brzegu The Slumbermead i do kapliczki na końcu drogi. Dostaniesz wszystkie 3 medaliony, z tym że Power nie ma jeszcze mocy. Już możesz udać się do Necrohol Nabudis. Otwórz dwoje z trzech dostępnych drzwi. Za każdymi czai się Boss.
.
ale nie poszedlem jeszcze do nabudis.teraz łaze po pharos i pakuje levele.odstapilem narazie od wedkowania bo ch*** mnie szczela,wszystkie polowy na kazdej planszy mam perfect a nie moge trafic tych butelek kolorowych i niechce sie bardzo wnerwiac.niedawno znalazle ultima blade.bubble belt jest przydatny w poznym etapie gry.

Jak najbardziej jest to prawda.pyza69 pisze:jak to jest z tym medalionem.zebralem wszystkie czesci i dalem go gosciowi i on powiedzial ze on niema mocy(ten medalion sluzy do otwarcia drzwi z bossami w necropol of nabudis)jak go mam naladowac(domyslam sie po tekscie goscia ze trzeba isc w miejsce gdzie zabilem roblona),czy to prawda?
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:50 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
pyza69, medalion sam nabierze mocy jak pokonasz oba bossy
[ Dodano: Pon 02 Kwi, 2007 18:58 ]
Ramzes, jeden sposób tu :
---------------------------
Ultima Blade
LP:90
Attack:118
Added Effect:--
Evasion:10
Cost:22,800
Bazaar:Sell Adamantite x2, Death Powder x2, Gnoma Halcyon x1
Loot Locations:
Adamantite:Hunt Reward(Orthos Hunt)
Drop/Poach from Adamantitans
*They are pretty rare from the Adamantitans
Death Powder:Drops/Poach from Bogeys(Zertinian Caverns)
Gnoma Halcyon:Drop/Steal from Gnoma Entite(Dalmascan Sands)
a drugi tu:
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/46736
[ Dodano: Pon 02 Kwi, 2007 18:58 ]
Ramzes, jeden sposób tu :
Ultima Blade
LP:90
Attack:118
Added Effect:--
Evasion:10
Cost:22,800
Bazaar:Sell Adamantite x2, Death Powder x2, Gnoma Halcyon x1
Loot Locations:
Adamantite:Hunt Reward(Orthos Hunt)
Drop/Poach from Adamantitans
*They are pretty rare from the Adamantitans
Death Powder:Drops/Poach from Bogeys(Zertinian Caverns)
Gnoma Halcyon:Drop/Steal from Gnoma Entite(Dalmascan Sands)
a drugi tu:
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/459841/46736
Ultima Blade mozna zdobyć na w Pharos Of Ridorana... Należy zjechać na drugie "piętro" podziemii i szukamy urny w północno-wschodnim kawałku lokacji, zdaje sie że trzeba rozbić ścianę aby dostać się do tego pomieszczenia... Może ktoś na forum pamięta lepiej?własnie gdzie mozna znalesc Ultima Blade???
A ja mam pytanie też o Ridorane... Chodzi o 25 pietro. Po prawej stronie przed schodami wyżej znajduje się urna ale miedzy nią a schodami jest przepasc podobna do tych które uzupełnialiśmy chainujac te zielone dwugłowe stworki. I tak kilka pięter wyżej w podobny sposób zdobyłem Zeus Mace i ten najlepszy lekki hełm chainujać te czerwone stworki dzięki temu zrobiłem sobie ścieżke do tych skarbów... Ale na pietrze 25 nie wiem o co chodzi, ani zielone ani czerwone nie tworza mi tu sciezki... Czy ktoś zdobył ten skarb? Jak do jasnej sie tam dostac?
Troche cierpliwosci kolego. Jest to rare itemRamzes pisze:troche lipa poszedlem tam rozbilem sciane zabilem smoczka i kilka szkieletow i nic tam nie ma;/ help:P

Najsampierw zamykasz No.11 i No.4 potem otwierasz No.11 i zamykasz No.3 na końcu otwierasz No.4 i kawałek medalionu wypada przy zamkniętej śluzie No.3Fortis pisze:Piotrek, Jak sobie poradziles ? bo teraz ja mam z tym problemik i wogole ile jest czesci medialionu ? i jak sie nazywaj ? Z gory dzieki za pomoc
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
ja ultime znalazlem przez fuksa.poprostu futrowalem lich smoka i jakies kosciaki na umbra f2 i mialem zalozony diamond armlet.poprostu udalo mi sie go wyciagnac ze skrzynki w rogu sali.tego skarbu na 25-ym pietrze pharos nie wzialem.medalion naladuje pozniej.
zbieram na sagitarius bow.
jak zabic magic spot na penumbra w pharos,łupie go i łupie a on nic.chyba w jakims finalu widzialem podobnego potworka,ale on zadal czegos i pozniej mozna bylo go sieknac a tego nie moge.
zbieram na sagitarius bow.
jak zabic magic spot na penumbra w pharos,łupie go i łupie a on nic.chyba w jakims finalu widzialem podobnego potworka,ale on zadal czegos i pozniej mozna bylo go sieknac a tego nie moge.