Last. fm - grupa Krypta FF :]

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

Gveir pisze:Cóż, słucham cały dzień, więc cyferki na Last. Fm są tylko miłym dodatkiem
słuchasz, czy słyszysz? a może to muzyka po prostu sobie leci gdzieś tam w tle?

dla mnie słuchanie muzyki to zanurzanie się w niej z zamkniętymi oczami, najlepiej siedząc wygodnie w fotelu albo wylegując się gdzieś. często słucham muzyki siedząc przy kompie, ale to już nie to samo - wiele wtedy tracę.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Sogetsu pisze:umm, ludzie, przypominam, że muzyki słucha się dla przyjemności a nie dla kilku cyferek i tabelek na lascie. sam miałem opory przez zalogowaniem się tam bo bałem się, że zacznę słuchać muzyki dla nabijania statystyk, co byłoby chore co najmniej.
heh.. przecież żartuję ;) Jakby mi zależało na tych cyferkach to bym

primo: miał włączoną muzę 24h na dobę, nawet gdybym był 100km od kompa (czyli przez większość tygodnia :] )

secundo: przerobiłbym wszystkie mp3jki co by nie trwały za długo i się szybko scroblowały :>

Last.fm służy mi głownie po to, by pokazać ludziom jakiej muzyki na codzień słucham. Zamiast wypisywać poszczególne utworki daje im linka do mojego profilu i tyle ;)
Sogetsu pisze:słuchasz, czy słyszysz? a może to muzyka po prostu sobie leci gdzieś tam w tle?
Gdybym miał dzielić mój cenny czas osobno na słuchanie muzyki to już bym się kompletnie z niczym niewyrobił w tych 24h :P Mi wystarczy jak sobie ona leci w tle... i tak robiąc przeróżne rzeczy (np. na kompie) ruszam róznymi częściami ciała w jej rytm czy też sobie spiewam. Jedynie nie zwracam szczególnej uwagi na muzykę to wtedy, kiedy przy okazji coś czytam. W sumie bardziej mi wtedy przeszkadza ;p

Fakt, czasem się zdarzy, ze słucham sobie muzyki z zamkniętymi oczkami, zwykle wtedy, gdy już prawie śpię, leżąc w łózku. Ale niektórej muzyki nie da się po prostu słuchać na spokojnie, chociażby w sposób jaki opisałeś. Yuki Kajiura się jak najbardziej nadaje, ale już taki Slipknot, z piosenką "People=Shit" już nie za bardzo ;)
Sogetsu
Malboro
Malboro

Jaco pisze:Yuki Kajiura się jak najbardziej nadaje, ale już taki Slipknot, z piosenką "People=Shit" już nie za bardzo ;)
wątpię, czy chciałbym słuchać czegoś, co ma w tytule "shit" z zamkniętymi oczami :lol:

a z czasem, cóż po prostu zamiast grać czy się uczyć to często sobie słucham :)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Sogetsu pisze:słuchasz, czy słyszysz? a może to muzyka po prostu sobie leci gdzieś tam w tle?
Bez muzyki żyć nie mogę... Czasem bardzo powoli piszę posty, bo wsłuchuję się w poszczególne kawałki, w wokal, w dźwięk gitary czy łowię partie grane na klawiszach. Bardzo rzadko zdarza się, że robię coś i kiedy gra muzyka nie zauważam że minęło kilka utworów i lecą następne. Gdybym tak robił to nie byłoby po co słuchać :wink:

Gdybym to robił dla nabijania statystyk, zrobiłbym tak jak Jaco powiedział dokładnie :lol: A to że wybrane utwory puszczam jako te o szczególnych liczbach na Last. Fm to pewien sposób mój na ich 'uhonorowanie' - po prostu wyjątkowo je lubię.
Sogetsu pisze:dla mnie słuchanie muzyki to zanurzanie się w niej z zamkniętymi oczami, najlepiej siedząc wygodnie w fotelu albo wylegując się gdzieś.
I w ten sposób najlepiej się odpoczywa mi, albo zasypia, zwłaszcza słuchając Paradise Lost z okresu płyt "Host" i "Belive In Nothing" aż do najnowszych - idealna, spokojna, nastrojowa, czasem bardzo smutna muzyka, genialna na zatopienie się w niej i słuchanie. Co z resztą widać po ilości przesłuchanych ich kawałków na moim profilu :wink:
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

MOIM ZDANIEM, zarzucenie muzysi sobie na słuchawy, czy na głośniki i wlepienie się w fotel/łóżko jest very necessary. To takie wymknięcie się na chwilę lub dłużej z codzienności. Muzyka która leci w tle to również u mnie podstawa, kiedy robię coś, jakąś pierdółkę, lub pierdołę większą, po prostu muzysia w tle poprawia mi nastrój a co za tym idzie lepiej się można przyłożyć do robienia czegoś :wink: . Natomiast muzyka do zasypiania, to bajeczka. U mnie często ta opcja w życiu istnieje. To pomaga też na fajne sny _^_

Pozdro ! !

P.S. Niezła godzina zrzutu posta _^_"

Pozdro ! !
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Nienormalny_PS2 pisze:MOIM ZDANIEM, zarzucenie muzysi sobie na słuchawy, czy na głośniki i wlepienie się w fotel/łóżko jest very necessary. To takie wymknięcie się na chwilę lub dłużej z codzienności.
Moja metoda - światło wą!, na podłogę, coś nastrojowego i już mnie tu nie ma, jestem zupełnie gdzie indziej - wspaniała rzecz.
Nienormalny_PS2 pisze:Natomiast muzyka do zasypiania, to bajeczka. U mnie często ta opcja w życiu istnieje. To pomaga też na fajne sny _^_
Sny po muzie XD Wiesz co się może śnić po Bal-Sagoth czy Vader na dobranoc? Nie pytaj XD Ale Paradise Lost... czy całe 'Projector' Dark Tranquillity... To już inna sprawa ^^
Nienormalny_PS2 pisze:P.S. Niezła godzina zrzutu posta _^_"
Szkoda że zegar nie pozwoli na 6:66...

Pozdro!

Właśnie leci Paradise Lost, ciekawe czy gnie glebnę zaraz w klawiaturę pod wpływem...

Pozdro!
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Gveir pisze:Moja metoda - światło wą!
Jak najbardziej. Zgadzam się z Tobą, chociaż czasami odpalam kolorowe takie lampki, co daje niekiedy niezły klimat, aczkolwiek światło wą to opcja niepowtarzalna. Najlepsza do surfowania po myślach.
Gveir pisze:Pozdro!
Pozdro !
Gveir pisze:ciekawe czy gnie glebnę zaraz w klawiaturę pod wpływem...
Same here _^_
Pozdro !
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Nienormalny_PS2 pisze:Jak najbardziej. Zgadzam się z Tobą, chociaż czasami odpalam kolorowe takie lampki, co daje niekiedy niezły klimat, aczkolwiek światło wą to opcja niepowtarzalna. Najlepsza do surfowania po myślach.
I właśnie, najlepszy jest albo półmrok, kiedy cienie i szarość tworzą niesamowitą atmosferę, albo całkowita ciemność, rozświetlana tylko przez blask monitora. Ale zupełną bajką jest ciepła noc, mp3 na uszach, wzgórze które mam nieopodal i patrzenie w gwiazdy... Można odlecieć :]
Nienormalny_PS2 pisze:Pozdro !
Pozdro!
Nienormalny_PS2 pisze:Same here _^_
Właśnie prawie to zrobiłem...

Pozdro!
Ostatnio zmieniony ndz 01 kwie, 2007 03:02 przez Gveir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Tak w ogóle to nie Sogetsu tamto naskrobał tylko ja _^_ ale to nie istone, pozdro!!
Gveir pisze:I właśnie, najlepszy jest albo półmrok, kiedy cienie i szarość tworzą niesamowitą atmosferę, albo całkowita ciemność, rozświetlana tylko przez blask monitora.
I oto doszliśmy do pełnego porozumienia. Nic dziwnego, że razem jesteśmy w korporacji D.O.T.Y.K. :>
Pozdro!
Gveir pisze:Ale zupełną bajką jest ciepła noc, mp3 na uszach, wzgórze które mam nieopodal i patrzenie w gwiazdy... Można odlecieć :]
Dalej działamy na tych samych falach. U mnie podobnie działa motyw z widokiem na panoramę miasta w nocy. Rzadko, bo trzeba sporo przejechać żeby to zobaczyć ale warto. A niebo nocą to też bajeczka, standardowo w lato u mnie na ogródq jest ustawka i siedzimy pijąc piwka patrząc się w tą otchłań _^_ Sprawa cudna, czasem podobnie jak z panoramą miasta się gdzieś można wyrwać za miacho i popatrzeć na czyste niebo. Oczywiście muzyka dodaje kopa do tego całego przedstawienia.

Pozdro!
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Nienormalny_PS2 pisze:Tak w ogóle to nie Sogetsu tamto naskrobał tylko ja _^_ ale to nie istone, pozdro!!
Pozdro! To przez cytowanie selektywne, które czasami daje nick innego user'a, albo wcale!!! Ale pozdro i dla niego!!!
Nienormalny_PS2 pisze:I oto doszliśmy do pełnego porozumienia. Nic dziwnego, że razem jesteśmy w korporacji D.O.T.Y.K. :>
Widzisz, to jest właśnie to! Bo i jak widać D.O.T.Y.K. to nie tylko sam dotyk, ale i wrażliwa, umuzykalniona nasza strona! Pozdro!
Nienormalny_PS2 pisze:Pozdro!
Pozdro!
Nienormalny_PS2 pisze:Dalej działamy na tych samych falach. U mnie podobnie działa motyw z widokiem na panoramę miasta w nocy.
A już całkowity odjazd - jazda wozem w nocy, przez puste oświetlone miasta, z odpowiednią muzą... To jest całkowicie surrealistyczne doznanie, coś naprawdę mocnego. Ech, no i nie ma to jak w lato podczas uskuteczniania czegokolwiek na dworzu wystawić kolumny za okno i dać czadu... Aż sąsiedzi przybiegną ^^ A babcia na to - "Przecież fajna muzyka, sąsiadka, co ty się czepiasz?" LOL XD A odbiegając od tematów nastrojowych - na doładowanie... Warmen - Invisible Power, lub In Flames - Cloud Connected, Trigger. Dają taki power że ho...

Pozdro!
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Gveir pisze:To przez cytowanie selektywne, które czasami daje nick innego user'a, albo wcale!!!
Aha, to luz!!! Nic to!!!
Gveir pisze:D.O.T.Y.K. to nie tylko sam dotyk, ale i wrażliwa, umuzykalniona nasza strona!
Racja! Teraz może niektórzy docenią jakie to z nas miłe dusze tak naprawdę. Ostro D.O.T.Y.K.amy, ale potrafimy też być dotknięci przez rzeczy inne ( albo innych :> ).
Pozdro !!!
Gveir pisze:A już całkowity odjazd - jazda wozem w nocy, przez puste oświetlone miasta, z odpowiednią muzą... To jest całkowicie surrealistyczne doznanie, coś naprawdę mocnego.
I to przeżyłem !!! MOIM ZDANIEM masz tutaj rację !!! Pozdro !!!
Pozdro!!!
Btw, daliśmy chyba niezłego Offa, ale byliśmy po prostu szczerzy!!! Takie fazki na pewno ma niejedna osoba na forum! Pozdro 2 all ! Warto to przeżyć, nasze myśli wylane na klawiaturę i przeniesione dzięki nowoczesnej technologii na ekran, płyną z głębi nas samych !!! Pozdro 4 all !!!
Pozdro!!!
Zlot u mnie na chacie!!!
Pozdro!!!
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Gveir pisze:I właśnie, najlepszy jest albo półmrok, kiedy cienie i szarość tworzą niesamowitą atmosferę, albo całkowita ciemność, rozświetlana tylko przez blask monitora. Ale zupełną bajką jest ciepła noc, mp3 na uszach, wzgórze które mam nieopodal i patrzenie w gwiazdy... Można odlecieć :]
Już niedługo... rower (albo pieszo), odtwarzacz mp3 pod pachę ;) I w drogę... znaleźć jakąś polanę, wyłożyć się i słuchać, słuchać, słuchać... nie tylko muzyki, ale także przyrody niczym nie zmąconej, takiej naturalnej, pierwotnej, żywej w swoim powolnym życiu ^___^ Oglądać, słuchać i podziwiać... to jest takie, wyciszające, prowadzące niekiedy do bardzo ciekawych przemyśleń ^__^
Sogetsu pisze:a z czasem, cóż po prostu zamiast grać czy się uczyć to często sobie słucham :)
O tak :) Skupienie się na samej muzyce jest wielce ciekawym przeżyciem... jedynie wtedy da się odebrać dźwięki całą swoją osobą ^^

No nic trochę offtopu w offtopie, ale dodam jedynie, że się zbliżam do 20.000 tracków :) Trzeba coś wybrać na tę okazję ;)
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Tak. Jak masz np. przesłuchanych 15234 kawałków, to tym 15234 utworem jest ten na samej górze. Wtedy odliczasz w dół te 5234 kawałki i znajdujesz ten 10000 :lol:
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Pilnujesz na bieżąco liczby utworów po prostu :P
Sogetsu
Malboro
Malboro