Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

hunkPL, ja zapominam okracać ofiary i niestety nie mam nic z genji ale znalazłem jeszcze lepszą broń od zodiaka
Łaziłem sobie w Sochen Cave Palace i dotarłem do lokacji Temptation Eluded, poszedłem zobaczyć co znajduje się na końcu zachodniej odnogi i znalazłem wodospad. Założyłem Hermes Sandals co pozwoliło mi jakby zlecieć na dół tego wodospadu i odkryłem nową lokacje, której nie ma na mapie (coś podobnego jak w Zertain Cavens).
Było tam kilka urn i w jednej znajdował się Deus Fear, poszukałem w sieci i znalazłem taki opis:
---------------------------
Deus Fear
LP:295
Attack:190
Added Effect:Doom,Confiuse
Evasion:15

Jest maaaasrakryczny i jutro wybieram się z nim na Yiazmata, ciekawe ile zajmie mi walka tym mieczem
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

yaqub pisze:hunkPL, ja zapominam okracać ofiary i niestety nie mam nic z genji ale znalazłem jeszcze lepszą broń od zodiaka
Łaziłem sobie w Sochen Cave Palace i dotarłem do lokacji Temptation Eluded, poszedłem zobaczyć co znajduje się na końcu zachodniej odnogi i znalazłem wodospad. Założyłem Hermes Sandals co pozwoliło mi jakby zlecieć na dół tego wodospadu i odkryłem nową lokacje, której nie ma na mapie (coś podobnego jak w Zertain Cavens).
Było tam kilka urn i w jednej znajdował się Deus Fear, poszukałem w sieci i znalazłem taki opis:
Deus Fear

Jest maaaasrakryczny i jutro wybieram się z nim na Yiazmata, ciekawe ile zajmie mi walka tym mieczem
heh,Prima Aprilis sie klania,co??

[ Dodano: Nie 01 Kwi, 2007 01:53 ]
Piotrek pisze:Niech mi ktoś powie w jaki sposób można spotkać Ishteen-a w Barhiem Passage/East-West Bypass :?:
Bo gdzieś czytałem że powinien się pojawiać max po 8min pobytu w tej lokacji. Ale się nie pojawia :evil: (Thalasinon-a utłukłem a Shelled Trophy oddałem Huntmasterowi)
na poczatek 2% szansy,pozniej kolejne 2% co 10 sekund pobytu w lokacji

[ Dodano: Nie 01 Kwi, 2007 01:56 ]
pyza69 pisze:to wiem ze lind wurm tam jest ale zeby sie on pokazal to musi byc zachmurzone niebo.gdy wchodze na plansze to swieci sloneczko i jakas mala churka leci sobie na niebie.kombinowalem juz wlazic z kazdej mozliwej planszy i szlag mnie juz bierze na tego hunta.wiekszosc huntow juz mam zostaly mi tylko hunty z ostatniej polki. :twisted: :twisted:
biegaj miedzy Tchita a Cerobi Steppe dopoki nie pojawi sie zachmurzone niebo w Tchita

[ Dodano: Nie 01 Kwi, 2007 01:59 ]
mati90 pisze:
Mayday pisze:A powiedzcie mi od którego momentu w grze ( lub od którego hunta) opłaca się zacząć okradać bossów i potwory z huntów ? Np. Tą broń można ukraść TYLKO I WYłĄCZNIE od tego potworka, czyli jeśli go nie okradniesz teraz to potem przedmiotu nie zdobędziesz bo można go urkaść tylko od niego a ty go zabijesz i już więcej go nie spotkasz.
Najlepiej okradać każdego bossa, hunta, rare game'a, elementale i Entite. Ja na przykład żałuję, że nie okradłem Gnoma Entite bo najprawdopodobniej już nigdy mi się nie pojawi, a chciałem mu ukraść ostatni przedmiot do utworzenia Ultima Blade :( .
czemu ma sie nigdy nie pojawic??po prostu musisz trafic na burze piaskowa
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Jakie są najlepsze arrow do bow i skąd je wziąć :?: :D
"Kto dba o pierwszą w historii, intuicyjną prawą gałkę analogową oraz realistyczne odczucia płynące z poruszania nią? Twój kciuk. Ponieważ twój kciuk je psuje."
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

juz utłukłem lindwurma,przy okazji z biegu zabilem dwa inne hunty i hell wurma(3 godziny z nim walczyłem).teraz zostały mi zabicie tych bossow w necropol of nebudis.mam medalion ale on jest bez mocy i niemoge otworzyc drzwi,jak go naładowac.
terza musze zlowic kolorowe butelki,jak je znalesc.niedlugo jak nadal bede lowic to sam sobie zrobie karte wedkarska.zeby okradac to trzeba miec zalozona rekawice do kradzenia?
chcialem okrasc gilgamesha i nic,nie dalo rady.
pozdrawiam graczy. 8)
seraphit

Post autor: seraphit »

yaqub pisze:hunkPL, ja zapominam okracać ofiary i niestety nie mam nic z genji ale znalazłem jeszcze lepszą broń od zodiaka
Deus Fear

cos nie chce mi sie w to wierzyc byłem tam i nie da sie tam w zaden sposób wejsc to prawda z tym mieczem czy nie ?
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

seraphit, Hermes Sandals to takie buty ze skrzydełkami (jak w asteriksie) i one pozwolą swobodnie opaść za dno tego wodospadu a tam już czeka broń
bossi750

Post autor: bossi750 »

Ramzes pisze:nie czaje? mam sprzdawac na bazzar arcane i po ilus tam sie pojawi na bazarze high arcana?
To proste sprzedajesz loot u jakiegokolwiek sklepikarza:) I tak 10xArcana banał masz tego w nadmiarze... 1xFeystone najlepiej od Elementali lub Crystal Buga (Stilshrine of Miriam) 1xSoul Of Thamasa (od Oversoul w Necrohol of Nabudis) czasem sie trafia ale faktycznie rzadko. Sprzedajesz to wszystko i pojawia sie opcja na bazarze: Live Crystal. Kupujesz to za 9999Gil i masz 1xHigh Arcana... Mozolne ale konieczne jak chcesz zrobic sobie najlepsze bronie...
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

yaqub pisze:seraphit, Hermes Sandals to takie buty ze skrzydełkami (jak w asteriksie) i one pozwolą swobodnie opaść za dno tego wodospadu a tam już czeka broń
Prima Aprilis :P

Ja mam ciekawostkę bo ktoś pytał już wcześniej o specjalne ataki niektórych esperów. Otóż żeby odpalić Deathblow Zodiaca trzeba rzucić na SWOJĄ postać czar Break. Gdy przywołamy Zodiaca rzucamy na siebie ten czar i wtedy zaczyna się odliczanie do zamienienia w kamień naszej postaci ale zanim to nastąpi podchodzimy do pierwszego lepszego potwora i Zodiac używa Final Eclipse, które (wygląda kosmicznie ^^) uderza za 50 000 :)

Oto co zrobić aby odpalić Deathblowy esperów:
Belias > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Mateus > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Adrammelech > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Zalera > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Shemhazai > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Cuchulainn > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania i gdy ma 100% HP
Hashmal > Odpala kiedy HP przywołującego wynosi mniej niż 10%
Zeromus > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Famfrit > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Chaos > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania
Exodus > Odpala jeżeli zostaje mu mniej niż 10 sekund do odwołania i ma na sobie status Immobilized
Ultima > Odpala gdy HP własne i przywołującego jest poniżej 30%
Zodiac > Odpala gdy przywołujący ma na sobie status petrify (efekt działania Break)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Mayday pisze:mati90 napisał/a:

Entite.

A co to jest za rodzaj potwrów ??

Wielkie, latające "jajo".

Shimon pisze:czemu ma sie nigdy nie pojawic??po prostu musisz trafic na burze piaskowa
Otóż po zabiciu bossa Earth Tyranta mam podejżenie, że burza już wogóle sie nie pojawi. Byłem w Dalmasca Wesernsand kilka razy, ale burzy nie było.

yaqub pisze:---------------------------
Deus Fear

Ciekawe jak ma kosztować 295 LP jak go w licencjach nie ma? Chyba, że sie pojawi jak Espery :? . Zara idę to sprawdzić.

Fortis pisze:Mam pytanko gdzie jest Behemot King < nie wiem czy dobrze napisalem.Bo nie moge go znalesc i mnie troche szlak trafja. Prosze o pomoc z gory dzieki.
Musisz pójść do Feywood i wyczyścić z potworów dwie największe lokacje przed Gigas Gate. W którejś z tych lokacji sie pojawi.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:47 przez mati90, łącznie zmieniany 2 razy.
bossi750

Post autor: bossi750 »

Piotrek pisze:Jakie są najlepsze arrow do bow i skąd je wziąć
Na moje Artemis Arrows (bazarek: Gemini Gemx3, Vampyr Fangx2, Dorsal Finx2...
Daja 5 do ataku i chyba obrazenia od Ziemi. Chyba nie ma lepszych no chyba ze stworek jest immune na ziemie.

[ Dodano: Nie 01 Kwi, 2007 11:47 ]
yaqub pisze:Łaziłem sobie w Sochen Cave Palace i dotarłem do lokacji Temptation Eluded, poszedłem zobaczyć co znajduje się na końcu zachodniej odnogi i znalazłem wodospad. Założyłem Hermes Sandals co pozwoliło mi jakby zlecieć na dół tego wodospadu i odkryłem nową lokacje, której nie ma na mapie (coś podobnego jak w Zertain Cavens).
Deus Fear
yaqub daj se looz. Czy wy naprawde w to wierzycie? Koles se zrobił Prima Aprilis, swoja droga swietny bajer szkoda ze to nie prawda. Masz wyobraźnie.

Moje pytanko: Czy jest inny sposob na znalezienie tego najlepszego sztyletu niz od Larva Eater w Great Crystal?
Fortis

Post autor: Fortis »

Mam pytanko czy trzeba spelnic jakies warunki aby zaczac zabijac Rare Monster ?? czy tak poprostu ide i ubijam ?
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

W końcu dziś Prima Aprilis, trzeba się troszke pośmiać i pożartować :D
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Fortis pisze:Mam pytanko czy trzeba spelnic jakies warunki aby zaczac zabijac Rare Monster ?? czy tak poprostu ide i ubijam ?
Po prostu idziesz i je ubijasz.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:48 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
andchaos
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: andchaos »

mam takie pytanko.
czy trzeba spełnić jakiś warunek by otrzymać Taikou Chest w Fishing minigame?

Na gamefaqs jest napisane
Taikou Chest (treasure) - Get 9 perfect fishing in the Master Den

zakładam że z Master Den chodzi o Den of the River Lord ale, ja wykonałem właśnie 11-ty idealny połów w tej lokacji i nie otrzymałem Chestu.
pyza69
Kupo!
Kupo!

Post autor: pyza69 »

tez mam problem z tym.czy ktos wie jak lowic zeby sie trafily kolorowe butelki.szalu dostajelowie i lowie i tylko puste butelki lowie.
mam drugie pytanie:co zrobic zeby hunt (chyba ixion-ten w pharos wylazł)zjezdzam w doł i nic tylko od masy zab i jakies konie wylaza.
mam tez z problem z pyraster(tez w pharos)zostaje mu kapke zycia i ten jakby w szal wpada,nie nadazam nic robic,ubija mnie na miejscu(mam postacie na 85 lvl)
pozdrawiam maniakow gier
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”