Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Fantasy Fiends

Post autor: Fantasy Fiends »

Mam pytanko co do espera Ultimy czy ktos moze mi podac mapke albo jakies wskazowki.Wiem ze Ultima jest w Greate Crystal.

Thidus try again :D
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Post autor: mati90 »

Jest jakiś dobry sposób na zabicie Yiazmata? Walczyłem z nim 4h i tylko 4 kreski mu zostały ale podwoił sobie lvl i zaczął mi siec 9 hitów po około 3000 hp , nie ogarnąłem i uciekłem.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:43 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mayday
Kupo!
Kupo!

Post autor: Mayday »

Sory że z takim głupim pytaniem wyskakuję ale ciekawski jestem :D Jest jakiś DMG limit przy atakach fizycznych i magii bo jak wale z mistów to najwięcej mi doszło do 20 tyś DMG (jak na 19 lvl to chyba nieźłe :D:D ) więc może z ataku fizycznego też tyle możńa :roll:
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Mayday pisze:Sory że z takim głupim pytaniem wyskakuję ale ciekawski jestem Jest jakiś DMG limit przy atakach fizycznych i magii bo jak wale z mistów to najwięcej mi doszło do 20 tyś DMG (jak na 19 lvl to chyba nieźłe :D ) więc może z ataku fizycznego też tyle możńa
Niestety normalne ataki zadają max 9999 i nie ma przedmiotów znoszących ten limit.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:44 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Mam pytanie. Chciałem zdobyć "Solid Horn" w Barheim od Surender (czy jakoś tak) W każdym bądź razie z taką szarą żabą. Na stronie www.gamefaqs.com pisze, że poprzez komędę "Poach" można wyciągnąć ten przedmiot, a tym czasem dostaję "Pointed Horn". Czy muszę mieć jakiś "Chain" żeby to wypadało?
bossi750

Post autor: bossi750 »

Thidus pisze:Kurde mam problem... wziąłem już Yiazmatie przeszło połowe życia tylko za chwile zabraknie mi Chronos Tear który leczy status Stop który Yiazamat ciągle na mnie rzuca... Remedy mi sie już dawno skończyło
Jest coś jeszcze co powstrzymuje status Stop?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to POWER ARMLET. Akcesorium do kupna w Balfolheim. Powstrzymuje STOP ale pewnie używasz jakiegos ważniejszego akcesoria...
Awatar użytkownika
soniq
Cactuar
Cactuar

Post autor: soniq »

Thidus pisze:Jest coś jeszcze co powstrzymuje status Stop?
Chronos Tear leczy od Stop. Jest także pewien sposób żeby leczyć bez użycia itemów. Na postać która ma status Stop rzucić Dispel lecz to anuluje także inne pozytywne statusy. Ja podczas walki z Yiazmatem używałem Chronosów i Dispela.
bossi750

Squall pisze:Mam pytanie. Chciałem zdobyć "Solid Horn" w Barheim od Surender (czy jakoś tak) W każdym bądź razie z taką szarą żabą. Na stronie www.gamefaqs.com pisze, że poprzez komędę "Poach" można wyciągnąć ten przedmiot, a tym czasem dostaję "Pointed Horn". Czy muszę mieć jakiś "Chain" żeby to wypadało?
Ale napewno zostawia to Abaddon na Pharos at Ridorana. Mozna to też od niego ukraść. A może brakuje Ci jakiegoś monografu? Moze dlatego nie mozesz tego zdobyć od Suriandera, pewnie o to chodzi. Wykupiłeś wszystkie?

[ Dodano: Pią 30 Mar, 2007 19:17 ]
A ja mam takie pytanie: Gdzie zdobyć ENSANGUINED SHIELD? I czy warto tego szukac? Lubie narazie używać broni jednoręcznej więc korzystam z tarczy.
Ramzes

Post autor: Ramzes »

jezeli ta tarcza to to co mysle :P bo ja mam:P to jest biedna moze i ma 90 evade ale ma Equip:slow,poison,sap;/

a mozna ja znalesc tam gdzie sie pizga behemoth king:) w jakiejs skrzynce ja znalazlem:) bez diamond armlet
Ostatnio zmieniony pt 30 mar, 2007 18:35 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

mam pytanie co to są te monografy :?:
Ramzes

jesli domyslam sie o co ci chodzi to chyba o takie rzeczy co robia ze wylatuja "superior" looty z stworow:)
Awatar użytkownika
mati90
Cactuar
Cactuar

Ramzes pisze:jezeli ta tarcza to to co mysle bo ja mam:P to jest biedna moze i ma 90 evade ale ma Equip:slow,poison,sap;/
No to dobrze myślisz :) .
karollo pisze:mam pytanie co to są te monografy
Monografy można kupić na bazarze. Po ich zakupieniu trafiają się rzadsze looty z potworów.
Ostatnio zmieniony wt 14 sie, 2007 12:45 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
bossi750

karollo pisze:mam pytanie co to są te monografy
Ramzes pisze:jesli domyslam sie o co ci chodzi to chyba o takie rzeczy co robia ze wylatuja "superior" looty z stworow:)
Dokładnie tak. Można je kupić na bazarze:) Kupione są w sekcji KEY ITEM. Są baardzo drogie, jak pamietam koło 25000. W opcji bazar noszą nazwe Forgotten Grimoire. Jest ich chyba siedem bo tyle mam :)
Ramzes

to canopic jar jest przydatne ale qrde co chwila mi wylatuje tylko arcana a nie high arcana;/ moze zna ktos stworki z ktorych jest wieksze prawdopodobienstwo ze wypadnie high arcana?
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”