Final Fantasy XII - POMOC

Szukasz pomocy przy FF XII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Post autor: yaqub »

Thidus, przy wodospadach nic się nie robi, jak zrobisz kółko to wal prosto do drzwi ( na zachód, te których nie mogłeś otworzyć) tam korytarzem do hellka (korytarza nie widać na mapie)

[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 19:00 ]
andchaos pisze: Hell Wyrm który posiada astronomiczną ilość HP.
jaka tam astonomiczna, taka sama jak u Yiazmat'a :) tylko hell jest łatwiejszy :)
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Post autor: Squall »

Powtórzę pytanie:
Dzięki wielkie, ale tam pisze, że jego ojciec jeszcze nie wrócił. Od jakiego momętu gry będę mógł przepłynąć na drógą stronę?
Sorki za upierdliwość, ale muszę się dostać do Barheim. Proszę powiedźcie od jakiego momętu. :sad:
olsen

Post autor: olsen »

witam

jak zwiększać "chain"? w czasie walki? czy istnieją jakieś przedmioty lub bronie, które istnieją tylko w jednym egzemplarzu?jesli tak, to kiedy i gdzie należy je zebrać?nie chciałbym czegoś przegapić
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

olsen pisze:witam

jak zwiększać "chain"? w czasie walki? czy istnieją jakieś przedmioty lub bronie, które istnieją tylko w jednym egzemplarzu?jesli tak, to kiedy i gdzie należy je zebrać?nie chciałbym czegoś przegapić
Chaint zdobywa się poprzez walczenie z jedną razą stworów np. Cactoid. Nie wolno ci wchodzić do wiosek i miast ani dotykać Cristalów inaczej Chain zdobyty przez ciebie przepadnie.
Jest taka broń: Zodiack Spear. Jest najlepsza w grze. Żeby ją zdobyć nalerzy nie otwierać pewnych koszy<chesty>. Wszystkie te kosze masz w opisie przejścia.

[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 20:03 ]
Czy doczekam się odpowiedzi na moje pytanie?
Thidus

Post autor: Thidus »

Juz pokonałem Hell Wyrm :smile:
Walczyłem z nim godzine i musze powiedziec że jest dość łatwy
Wie któś ile on ma hp?
olsen

Post autor: olsen »

co trzeba zrobić żeby z potworków wypadały rzadkie "tools"????
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

yaqub pisze:[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 19:00 ]
andchaos napisał/a:

Hell Wyrm który posiada astronomiczną ilość HP.

jaka tam astonomiczna, taka sama jak u Yiazmat'a :) tylko hell jest łatwiejszy :)
:lol: :lol:
chyba cię wyśmieje
hell wyrm ma 8kk hp a yazmat 50kk hp...
o ile HW to banał, lejesz i lejesz ubiłem go w 1 rundzie (tzn bez uciekania) to z yiazmatem wmiarę łatwo jest tylko do jakiś 7-8kk pozostałych wtedy zaczyna się hardkor o którym się przekonacie :D
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

IzzY, chodziło mi o pasek życia, bo wygląda tak samo :P tzn. długi pasek i 50 kropek pod spodem :D
Awatar użytkownika
Squall
Kupo!
Kupo!

Odpowiecie mi na pytanie plis :sad:
Ciddus12
Kupo!
Kupo!

Post autor: Ciddus12 »

Kiedy na krypcie pojawi się prawdziwa solucja do ff12, tzn all hunty, espery, elity, bronie. Można łatwo to znależć, ale jest to na kilku różnych stronach. A tu byłoby wszystko w jednym.
Ramzes

Post autor: Ramzes »

co zrobic zebym mial dalej hunty jestem po pharos zrobilem 41 huntow i nic nie ma wiecej;/
Fortis

Post autor: Fortis »

mam pytanko z serii glupich :) Kiedy pokonalem Gilgamesha to zostawil on miecz Swor of Legend czy cos takiego i teraz > tak mnie naszlo aby sie zapytac czy on jest gdzies potrzebny bo ja niemoglem go zabrac z miejsca walki i czy wogole mozna zabrac go po walce ??
Awatar użytkownika
yaqub
Kupo!
Kupo!

Fortis, nie wiem czy zauważyłeś ale w zabawny sposób było pokazane jak Gilgamesh zabrał go z pola bitwy :)
Awatar użytkownika
Piotrek
Kupo!
Kupo!

Post autor: Piotrek »

Mam taki mały problem z Oversoul-em w Necrohol of Nabudis. Nie chce się pojawiać (od dłuższego czasu[jakieś 18h bieżącej gry]), a powinien mniej więcej w takich odstępach 20,15,10,5,3,1 zabitych (gdzieś tak czytałem;). :?: :!:
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

olsen pisze:witam

chcesz miec szybko 4 level chaina to nie zbieraj przedmiotow ktore potwory wyrzucaja po ich pokonaniu.wtedy max.chain level dostajesz po ok.40 potworach.oczywiscie tego samego gatunku.inaczej bedziesz czekal do 150 albo lepiej

[ Dodano: Pią 30 Mar, 2007 03:00 ]
olsen pisze:co trzeba zrobić żeby z potworków wypadały rzadkie "tools"????
kup wszystkie Monography.wyniesie Cie to 147,000 gil
Zablokowany

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”