Fanboye zawsze byli i zawsze będą. Niedługo premiera PS3. 2400 odłożone?
Moderator: Moderatorzy
ale te minimum w przyszłości może się okazać dla PS3 bardzo korzystne. A pozatym "ryk silnika" X360 sprawia, że nie mógłbym się przy niej skupić na rzadnym jRPG!!Gveir pisze:wiem, że PS3 jest minimalnie, bo minimalnie, ale mocniejsza.
Cena mi wisi, a model i tak dostajemy nowszy i pozbawiony wad z początkowych serii z Japonii. Nico, to rada jaką sam udzielałem kilka razy na poprzednich stronach, ale ze względów technicznych - modelów właśnie, cena nie gra roli, jak się już uzbieraNico Robin pisze:Dobra rada: Zaczekaj z zakupem PS3 jakies pół roku to nawet połowa ci na nią straczy![]()
Khem, ryk to nie jest problem, komputer przyzwyczaja do tego, a w końcu i przywykniesz. Jedyna wada - to przeszkadza wtedy, kiedy X360 się grzeje i spala się, a to jest znany problem w tej konsoli.Nico Robin pisze:ale te minimum w przyszłości może się okazać dla PS3 bardzo korzystne. A pozatym "ryk silnika" X360 sprawia, że nie mógłbym się przy niej skupić na rzadnym jRPG!!
Jak to po co? Przecież PS3 potrafi nawet usmażyć rybę i przynieść mi piwo!Thompson pisze:po co mi będzie PS3?
Czytałem. Ale to właśnie było spowodowane przegrzewaniem się. Bo i ile pamiętam jak wystawili za okno, albo przekręcili odpowiednio, to się znowu dało grać. Albo nie zdejmowano folii z procesorów jednej serii i się paliły...Nico Robin pisze:"(cyt. PSXE#114) Xbox wyzionoł ducha(...) przy graniu w Gears of War. (zapalały się jakieś 3 czerwone diody i konsola zgłaszała błąd uniemożliwiający dalszą rozgrywkę) (...)"
Patrząc na lawinowe tempo utraty wyłączności na gry przez sony, do tej dużej ilości rpg może nigdy nie dojść. Nie mam pojęcia jak Sony chce jeszcze zmienić tą sytuacje, ale lepiej żeby mieli jakiś plan, bo to może skończyć się dla nich katastrofą.Gveir pisze: I nie tak wiele gier znowu wyjdzie na X360 z PS3 - ilości jRPG jakie się tam pojawią z pewnością nie przebije, a kilka tytułów też się ciekawych pojawi.
A co ma wyłączność do ilości? Jeżeli wyjdą multiplatformowo, to i tak będą na jednej i na drugiej, a ja wybiorę PS3 ze względu przyzwyczajeń i zaufania do marki jak Go. Całkiem dobrze się bawię na PS od dobrych 10 lat i nie widzę powodu, żeby nie bawić się tak samo dobrze dalej. To że dana gra nie będzie exclusive'm na danej konsoli nie ma żadnego znaczenia, oprócz pokazania palcem na posiadacza innej konsoli i powiedzenia "Hahaha, na moim supahownującymmega!!!!!lol1!!! sprzęcie jest a na Twoim nie ma! Czyli Twój jest do dupy!" - a to szczerze mówiąc, jest śmieszne, ale naturalne bo przecież praktycznie nie przyzna że wydał kasę na coś co nie jest wyjątkowe i będzie bronił nawet do upadłego w sposób wyżej wymieniony. MGS2 był na PS2. Wyszedł na X360. Skutki widział każdy. Szpanować grami na wyłączności nie zamierzam, za to grać i na PS3 i na X360 zamierzam, na dodatek się świetnie na obu bawiąc. A że wolę Sony - to moja własna sprawa i zdania nie zmienię. Wojna na exclusive'y jest śmieszna. I żeby nie było - w kółko jest mowa o tym, że większość gier z PS3 już nimi nie jest. Ale z X360 sytuacja jest taka sama. Ale cóż, każdy będzie bronił własnego sprzętu na nim innego nie patrzącPączekzPiekieł pisze:Patrząc na lawinowe tempo utraty wyłączności na gry przez sony, do tej dużej ilości rpg może nigdy nie dojść. Nie mam pojęcia jak Sony chce jeszcze zmienić tą sytuacje, ale lepiej żeby mieli jakiś plan, bo to może skończyć się dla nich katastrofą.
Co za bzdura.PączekzPiekieł pisze:jeśli nie ma dobrych gier
Cena, przyzwyczajenia, opinie innych graczy, kilka tych wyjątkowych "nie multiplatformowych" gier, brak wyboru (prezent)...Mam dalej wymieniać?PączekzPiekieł pisze:Powiedz mi, z punku widzenia zwykłego gracza, jeśli wszystkie tytuły będą multiplatformowe, jaki on ma powód żeby kupić tą konsole a nie inną?
A ja wybrałam Sony, bo ufam Sony i nie zważam na tytuły Oo Jak kupowałam PS2 nie miałam pojęcia o grach na ta konsolę. Twoja teoria pada, bo ludzi jak ja na pewno jest trochę.PączekzPiekieł pisze:Nie, konsole wybiera się z powodu gier, które na nią wychodzą.
Żeby nie powiedzieć brzydziej, pieprzysz Pączek.PączekzPiekieł pisze:Mówiąc inaczej „exlusivy” są sensem istnienia każdej konsoli.
wydaje mi się jednak, że większość ludzi patrzy na gry przy wyborze konsoli, w końcu to dla nich kupuje się sprzęt a nie dla marki. sam kupiłem PSXa zamiast Saturna, PS2 zamiast XBOXa i w końcu DSa zamiast PSP właśnie ze względu na gry a nie na markę.Go Go Yubari pisze:wybrałam Sony, bo ufam Sony i nie zważam na tytuły Oo Jak kupowałam PS2 nie miałam pojęcia o grach na ta konsolę. Twoja teoria pada, bo ludzi jak ja na pewno jest trochę.
Marka sama w sobie jest reklamą.