Final Fantasy XII - POMOC
Moderator: Moderatorzy
Mam pytanie czy moze mi ktos dokladnie opisac gdzie sie znajduja poszczegolne espery? Bo głównych jest tylko kilka a nie wiem gdzie pozostalych szukac 
PS: Czemu na krypcie w dziale ff XII nie ma prawie nic tylko opis przejscia? Przydaly by sie wlasnie takie rzeczy jak np espery i gdzie sie znajduja jak było w FF X opisane.

PS: Czemu na krypcie w dziale ff XII nie ma prawie nic tylko opis przejscia? Przydaly by sie wlasnie takie rzeczy jak np espery i gdzie sie znajduja jak było w FF X opisane.
Saruman pisze:Mam pytanie czy moze mi ktos dokladnie opisac gdzie sie znajduja poszczegolne espery? Bo głównych jest tylko kilka a nie wiem gdzie pozostalych szukac
ziomal pisze:Masz tu wszystkie espery i gdzie je mozna zdobyć:
Belias Location: The Tomb Of Raithwal
Zalera Location: Barheim Passage
Chaos Location: Necrohol Of Nabudis
Zeromus Location: The Stillshrine Of Miriam
Hashmal Location: The Pharas At Ridorana
Ultima Location: The Ancient City Of Giruvegen
Exodus Location: The Mosphoran Highwaste
Cuchulainn Location: Garamsythe Waterway
Shemhazai Location: The Ancient City Of Giruvegen
Adrammelech Location: Zertinan Cavern
Famfrit Location: The Pharas At Ridorana
Mateus Location: The Stillshrine Of Miriam
Zodiark Location: Henne Mines (secret)
Mam dosyć duże pytanko a, właściwie 2... 1: Czy ktoś wie gdzie można się dobrze przypakować przy 7 LV. i po misji z zabiciem tego gościa z pomidorem zamiast głowy? Wiem że, to dziwne pytanie ale, FF XII mam od wczoraj i jeszcze tak się nie oriętuję a, te Wilki i kaktuary dają mało doświatczenia. Chcę się rozprawić z tymi potworami z listy poszukiwanych ale, one są dobre a, ja nie mam się na czym trenować. 2: Gdzie można kupić jakąś dobrą broń? Mam narazię Iron Sword...
Mam 2 pytania. Jestem poczatkujacym a odnosnie gry nie ma na krypcie puki co za wiele info oprocz opisu, a dopiero zaczalem w to grac i mam nastepujące pytanka:
1. O co dokladnie chodzi w systemie Licencji. Cos tlumaczyli z poczatku gry ale niedokladnie rozumiem. Mam odkryte White Magic lvl 1 i lvl 2 a na przyklad cure czy innch czarow z tych odkrytych nie moge uzywac wogóle. To samo odnosnie black magic. Czy ta magia na tym etapie gry jest niedostepna?? Jestem teraz przed walka z Thextera, czyli niedaleki poczatek gry. to bylo pierwsze pytanie czyli co zrobic zebym mogl wkoncu uzywac tej czarnej magii.
Ashe jeszcze zdobyla tez steal ja odkrylem a tez nie moge tego uzywac.
2. Gdzie jest ten boss Thextera no bo niby w opisie napisane jest, że trzeba isc na poladniue od miasta to tam gdzie ta burza piaskowa to rozumiem ide tam dalej i pierw sa wilczki, obok w jednym przejsciu wilczki, a dalej stwory ktore atakuja za 40-150 wiec na 3lvl jak polazlem to za dlugo nie pozylem. Gdzie to jest dokladnie?? Prosze o pomoc
Może juz byly odpowiedzi na te pytanka ale wiecie, szukac tego w 38 stronach nie jest łatwe a odpisac na pytania jest szybciutkie
1. O co dokladnie chodzi w systemie Licencji. Cos tlumaczyli z poczatku gry ale niedokladnie rozumiem. Mam odkryte White Magic lvl 1 i lvl 2 a na przyklad cure czy innch czarow z tych odkrytych nie moge uzywac wogóle. To samo odnosnie black magic. Czy ta magia na tym etapie gry jest niedostepna?? Jestem teraz przed walka z Thextera, czyli niedaleki poczatek gry. to bylo pierwsze pytanie czyli co zrobic zebym mogl wkoncu uzywac tej czarnej magii.
2. Gdzie jest ten boss Thextera no bo niby w opisie napisane jest, że trzeba isc na poladniue od miasta to tam gdzie ta burza piaskowa to rozumiem ide tam dalej i pierw sa wilczki, obok w jednym przejsciu wilczki, a dalej stwory ktore atakuja za 40-150 wiec na 3lvl jak polazlem to za dlugo nie pozylem. Gdzie to jest dokladnie?? Prosze o pomoc
Może juz byly odpowiedzi na te pytanka ale wiecie, szukac tego w 38 stronach nie jest łatwe a odpisac na pytania jest szybciutkie
Jak ją kupisz w sklepie z magią.Tidus pisze:1. O co dokladnie chodzi w systemie Licencji. Cos tlumaczyli z poczatku gry ale niedokladnie rozumiem. Mam odkryte White Magic lvl 1 i lvl 2 a na przyklad cure czy innch czarow z tych odkrytych nie moge uzywac wogóle. To samo odnosnie black magic. Czy ta magia na tym etapie gry jest niedostepna?? Jestem teraz przed walka z Thextera, czyli niedaleki poczatek gry. to bylo pierwsze pytanie czyli co zrobic zebym mogl wkoncu uzywac tej czarnej magii.
Wychodzisz z Bramy i już w tej lokacji znajduje się boss. Wystarczy, że trochę pochodzisz a łatwo go znajdziesz bo rzuca się w oczyTidus pisze:2. Gdzie jest ten boss Thextera no bo niby w opisie napisane jest, że trzeba isc na poladniue od miasta to tam gdzie ta burza piaskowa to rozumiem ide tam dalej i pierw sa wilczki, obok w jednym przejsciu wilczki, a dalej stwory ktore atakuja za 40-150 wiec na 3lvl jak polazlem to za dlugo nie pozylem. Gdzie to jest dokladnie?? Prosze o pomoc

[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 18:31 ]
A teraz proszę o odpowiedź na moje pytania

Możesz w sklepie z fioletową ruszczką. [-> O_O ...dop. Luci]
[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 18:46 ]
Nie, nie, nie.. to nie ta lokacja z burzą, przynajmniej mi się tak wydaje... Wychodzisz z bramy po lewej stronie "na mapie miasta" i jest on w takim przesmyku.
[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 18:46 ]
Nie, nie, nie.. to nie ta lokacja z burzą, przynajmniej mi się tak wydaje... Wychodzisz z bramy po lewej stronie "na mapie miasta" i jest on w takim przesmyku.
Ostatnio zmieniony ndz 04 mar, 2007 18:44 przez Squall, łącznie zmieniany 1 raz.
Thextera jest w pierwszej lokacji za zachodnim wyjściem z miasta. Jeśli jej nie ma upewnij sie, czy zaakceptowałeś to polowanie.Tidus pisze:tam, gdzie jest ta burza piaskowa? zabilem z 10 wolfow i nie zauwazylem bossa obcykalem caly teren i nie ma
Ostatnio zmieniony pn 13 sie, 2007 19:01 przez mati90, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam to zaakceptowane
W opisie również pisalo ze ktos jakis Baanga czy ktos o podobnym imieniu ma mnie gdzies w puscic gdzie mam porozmawiac o polowaniu. Nie wiem czy to ma znaczenie gadalem tam z tym Baanga ale on sobie stal i nie bylo nic o jakiejs rozmowie o polowaniu, gdyz chodzil on sobie w tej lokacji co w opisie ale przy zadnym wejsciu nie stał. Jak wziąłem z nim rozmowe, to tylko cos pomarudził i dalej chodził w jedną i drugą strone.
Byłem sprawdzić. Mam polowanie zaakceptowane ale cos czuje ze cos o tego Baange chodzi tylko nie wiem zabardzo jak to przejsć.
Edit: Baange znalazlem tego wlasciwego przy wejsciu, zobaczymy czy bedzie mialo to wplyw na pojawienie sie drugiego bossika
W opisie również pisalo ze ktos jakis Baanga czy ktos o podobnym imieniu ma mnie gdzies w puscic gdzie mam porozmawiac o polowaniu. Nie wiem czy to ma znaczenie gadalem tam z tym Baanga ale on sobie stal i nie bylo nic o jakiejs rozmowie o polowaniu, gdyz chodzil on sobie w tej lokacji co w opisie ale przy zadnym wejsciu nie stał. Jak wziąłem z nim rozmowe, to tylko cos pomarudził i dalej chodził w jedną i drugą strone.
Byłem sprawdzić. Mam polowanie zaakceptowane ale cos czuje ze cos o tego Baange chodzi tylko nie wiem zabardzo jak to przejsć.
Edit: Baange znalazlem tego wlasciwego przy wejsciu, zobaczymy czy bedzie mialo to wplyw na pojawienie sie drugiego bossika