Dobry klip

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Najobrzydliwszy klip z przedstawionych

KoRn - Right Now
5
15%
Slipknot - Wait & Bleed
7
21%
KoRn - Hear to stay
1
3%
Tool (Ogółem wszystkie!!! =P)
6
18%
Marilyn Manason - Dope Hat
6
18%
The Prodigy - Smack my bich up
8
24%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Sephiria pisze:Wczoraj na Vivie widziałam inny cover w wykonaniu Disturbed -'Land of Confusion', wykonywane pierwotne przez Genesis z Phillem Collinsem u mikrofonu.
Też znam, ale Jaco dawał go jakiś czas temu. Imo - wykonany lepiej od oryginału, któremu brakowało troszkę pazura, jaki ta wersja pokazała. No i świetny teledysk zrobiony przez Todd'a McFarlane'a nawiązujący do pierwszej wersji.
Sephiria pisze:Mam, także mam 'Everybody wants to rule the World', które uważam za minimalnie lepsze od Shout, ale Shoutowi trzeba pamiętać tą przepiękną solówkę na gitarze (uwielbiam ją).
Też niezłe, ale wolę Shout - za dobry, całkiem uniwersalny tekst.

Dla przypomnienia dla nie znających:

Genesis: Land Of Confusion
Disturbed: Land Of Confusion
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Cthulhu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Cthulhu »

Gveir pisze:Disturbed: Land Of Confusion
Utwór świetny, aranżacja moim zdaniem lepsza niż Genesis, ale teledysk mi się nie podoba. Fajny pomysł, ciekawa fabuła, ogólnie byłoby super gdyby nie dwa szczegóły- słabe wykonanie (kreska, animacja) i pomysł ostro zerżnięty z Do The Evolution Pear Jam'u.
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Mnemic: Meaningless - specyficzna muza, podobna nieco do tego co prezentuje Meshuggah.
Evanescence: Lithium - dobry i klimatyczny klip do jednej z naprawdę niewielu piosenek z nowej płyty jakie da się słuchać.
P.O.D. : Going In Blind - ^^ jak zawsze zresztą.
Lacuna Coil: Enjoy The Silence - ciekawy cover 'Enjoy The Silence' od Depeche Mode.
Depeche Mode: Enjoy The Silence - a tu oryginał.
Lordi: Hard Rock Hallelujah - świetny klip w stylu szkolnych horrorów :]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Gveir pisze:P.O.D. : Going In Blind - ^^ jak zawsze zresztą.
Znakomita. To chyba piosenka z nowego jeszcze niezatytułowanego albumu, bo na testify jej nie ma? Już czekam na nową płytkę ^^
Gveir pisze:Lacuna Coil: Enjoy The Silence - ciekawy cover 'Enjoy The Silence' od Depeche Mode.
Dokładnie i przykład jaki Cover powinien być - WG WŁASNEJ INTERPRETACJI i wykonania. 90% Coverów brzmi prawie dokładnie tak samo jak oryginał tylko głos się zmienia. Tu Christina i chłopcy dodali od siebie kilka elementów no i melodia jest nieco inaczej grana. Udany Cover.

Z tej samej beczki - grzebiąc na Youtube znalazłam dwa inne kawałki Lacuny Coil. Przyznaję, że od wydania Comalies, gdy wyłączyli mi Vive 2 nie śledziłam ich twórczości. Oto
Lacuna Coil: Our Truth
Lacuna Coil: Closer

HOLY SHIT!! Właśnie wracam ze strony P.O.D. Marcos Curiel WRÓCIŁ!!! HAAAAAAPPY ^______________________________________^ To dzięki jego grze na gitarze zakochałam sięw tym zespole
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Cthulhu
Kupo!
Kupo!

Post autor: Cthulhu »

Sephiria pisze:Cover powinien być - WG WŁASNEJ INTERPRETACJI
W pełni się zgadzam i właśnie ze takie Covery kocham Disturbed.

a odnośnie teledysków...
Dzioło- Zamyślone głowy
Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
[center]H. P. Lovecraft[/center]
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

O.S.T.R.- "Brother on the run f. Craig G" - najnowszy klip Ostrego do nowego singla. Świetnie zrobiony, Jeden z najlepszych tego artysty.
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Schrödinger
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Schrödinger »

Jak na polskie realia, super. Brzmi też fajnie. Czuć te muzyczne wykrztałcenie.

Znalazłem kilka kawałków Reginy Spektor, która jest moim odkryciem tego roku (już!?). Może już słyszeliście ją...? nie wiem. Już dawno MTV nie oglądałem... właściwie w ogóle nie oglądam tv... a więc do rzeczy:
Fidelity Dobry przykład jak można spieprzyć klip. Piękna kobieta, piękna piosenka i taki średnio-średni teledysk. Zupełnie inaczej to sobie wyobrażałem.
Us Tu już trochę bardziej się postarali. Jedzie Bjorkiem ale da się przeżyć. 4 z minusem.
On the Radio Znowu klapa jeśli chodzi o scenariusz i inscenizacja. Głos ma jednak świetny.

..a teraz zaspokoje swoje ego i dołoże trochę staroci edited by szredinger.... (niesety naprawde są stare... nie montuję już klipów) Olsen&Fu, Goya (z dedykajcją dla Gveira :), Ewa Sonnet lol (z dedykacją dla Gagarina), Why Not?, MAFIA (kolejny wstydliwy klip, któtrego nie dość że montowałem to jeszcze występuje. Kręciliśmy to jeszcze jako studenci :oops:)

Tak więc, żeby poprawić smak czas na odrobinę klasyki - powiedzmy se szczerze: polskie klipy generalnie sux.
Royksopp- Remind Me
http://youtube.com/watch?v=3ACQrMHtfXY
Asian Kung-Fu Generation Muzycznie i wizualnie średnio mi się podoba ale z sentymentu.
Rabbit in Your Headlight
Frank ju stjupid fak!
Ostatnie 2 w reżyseri J. Glazer. :) Majstersztyk.
"Jestem pączkiem"
J.F. Kennedy 1963 Berlin
Awatar użytkownika
Nienormalny_PS2
Malboro
Malboro

Post autor: Nienormalny_PS2 »

kay350 pisze:O.S.T.R.- "Brother on the run f. Craig G"
Faktycznie, jestem zaskoczony. Bardzo fajne.
Schrödinger pisze:Znalazłem kilka kawałków Reginy Spektor, która jest moim odkryciem tego roku
Świetna jest. Bardzo mi się spodobała.
Schrödinger pisze:Royksopp- Remind Me
"What else is there" również polecam. Znane bardzo, ale również bardzo dobre.
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Schrödinger pisze:Goya (z dedykajcją dla Gveira :)
Dzia :] Piękna piosenka, jestem w niej zakochany ^^
Schrödinger pisze:MAFIA (kolejny wstydliwy klip, któtrego nie dość że montowałem to jeszcze występuje. Kręciliśmy to jeszcze jako studenci :oops: )
E tam, nie marudź, fajna rzecz, niezły nastrój, fajny tekst, a i nie wygląda sam z siebie źle. Ta mała wygląda jak z Ringu, od razu zobaczyłem to 'Sadako! Alma! (z F.E.A.R.)'. Ogólnie - fajne.
kay350 pisze:O.S.T.R.- "Brother on the run f. Craig G"
Nie może być, to brzmi zupełnie jak nie polska piosenka. Zaskoczenie.
Awatar użytkownika
kay350
Cactuar
Cactuar

Post autor: kay350 »

Gveir pisze:Nie może być, to brzmi zupełnie jak nie polska piosenka. Zaskoczenie.
No to polecam zapoznać się z innymi kawałkami Ostrego- zapewniam, że i pod względem tekstowym jak i muzycznym prezentuje najwyższą klasę. Miłe zaskoczenie gwarantowane ;)
Schrödinger pisze:Jak na polskie realia, super. Brzmi też fajnie.
No bo w tej kategorii najlepszy polski wykonawca... bynajmniej jak dla mnie. A "polskie realia" owszem czasami są biedne (no taki mezo dla przykładu... hipho- polo i nic więcej) ale jest parę ludzi, którzy jednak się wywyższają i działają w kierunku rozwoju polskiej sceny hiphopowej ;)
Czytanie opisów, szczególnie tych z gadu gadu, prowadzi do poważnych zwyrodnień mózgu.

http://musicshed.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

to moze znowu mala porcja..tak,tak wiecie z czego :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=4yzaHmRMO9w pierwsza piosenka 周杰倫 (Jaj Chou), która uslyszalam i do tej pory jest moja ulubiona :] a i teledysk niezgorszy-ot ciekawa historia kryminalna xD

16 marca wchodzi do naszych kin Cesarzowa (Curse of Golden Flower) Jaj gra tam ksiecia i nagral dwie piosenki do tego filmu,so..
http://www.youtube.com/watch?v=FCbQAf213gc pierwsza-miła dla ucha :]
http://www.youtube.com/watch?v=_6hfNOfWia0 druga piosenka z tego filmu (więcej wstawek filmowych), osobiscie wole te pierwsza, nie przepadam zbytnio za smetnymi balladami
pozostaje czekac do 16 marca :)

jeśli o filmach, mowa, to pozwole sobie zapodac video Nicholasa Tse do filmu Dragon Tiger Gate http://www.youtube.com/watch?v=i1dEtlsv3kQ teledysk to zlepek urywkow z filmu.(wkurzający jest lektor z początku -_-) coś dla fanów fimow akcji HK ^.^ ze swojej strony film polecam :] xD (powstal na podstawie mangi)

http://www.youtube.com/watch?v=sB1gX4rrLWA kolejna z filmu xd <Nicholas+film+piosenka=luv^^> film to Gen X Cops, piosenka to You Can&#8217;t Stop Me (ha, wreszcie jakis zrozumialy tytuł;P), oprócz niego S.Fung i S.Lee:) film tez polecam, jak i cale kino z HK :lol:

Ah..chamy jedne wylaczyli mi Hypera, Canał+ i inne..a to znaczy, no more FMA :twisted: pozostaje mi 1 piosenka z endingu w wyk. Nany Kitade..qrde,jak wbije się do glowy,to nie umie się jej pozbyc xD (przesluchalam wszystkich piosenek z openingow i endingow i imho ta jest najlepsza xD) so here we go.. http://www.youtube.com/watch?v=4Q6b_2w34Ls a i teledysk nie przypomna słodkiego j-popu;P

No koniec może coś cieższego :]
http://www.youtube.com/watch?v=g0gZEn3sUng Sex Machineguns &#8211; Tekken II ...ten tytuł :lol: po Galneryus moja nowa miłość metalowa^^&#8221; co do videa, cóż to chyba mialo wygladac jak teledysk z lat 80/90 :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xIZsojH-WT0 Aijin28..tu już daje się we znaki..specyficzna japonskosc? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=izI7WJ1hqlk Dead End-I want your love..teraz już naprawde teledysk sprzed ok.15 lat..but nevermind,love this song..az chce się z nimi refren spiewać;P&#8230;szkoda,ze tak niedoceniany band:( <patrz-popularnosc Xjapan>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Garnet pisze:http://www.youtube.com/watch?v=g0gZEn3sUng Sex Machineguns &#8211; Tekken II ...ten tytuł :lol: po Galneryus moja nowa miłość metalowa^^&#8221; co do videa, cóż to chyba mialo wygladac jak teledysk z lat 80/90 :lol:
Tą kapelę akurat znam już od dłuższego czasu... no i bardzo fajnie grają ;)

The Devin Townsend Band - Vampira

Tak odjechanego klipu jak ten powyżej nie widziałem już dawno... Devin ma pomysły trzeba przyznać XD

The Devin Townsend Band - Storm

Kolejna świetna piosenka od Devina :)
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

KoRn feat. Amy Lee - Freak On A Leash

o_O ... mam tylko nadzieje, że Amy zostanie w domku, gdy KoRn przyjedzie do Polski XD

Znacie Shadows Fall? Nie? To polecam się zapoznać ;)

Shadows Fall - In Effigy

Shadows Fall - Thoughts Without Words

I jeszcze ten kawałek warto poznać. Niestety nie doczekał się teledysku :P
Shadows Fall - Fire In Babylon (Live!)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Jaco pisze:KoRn feat. Amy Lee - Freak On A Leash

o_O ... mam tylko nadzieje, że Amy zostanie w domku, gdy KoRn przyjedzie do Polski XD
Spoko spoko to tylko był taki chwilowy wybryk... a Amy zaśpiewała tylko w tym jednym kawałku w wydaniu unplugged Korna (w sumie lepiej niech już tego nie powtarzają XD)

Lecimy znów... druga partia :D

Zaczniemy od: Strapping Young Lad

Strapping Young Lad - Zen

Strapping Young Lad - Love?

Jak ktoś oglądał poprzednie klipy, to wspólną dla nich jest wokalista (i gitarzysta w sumie XD) Devin Townsend... w każdym z tych zespołów jest on głównym mózgiem i kompozytorem... te 2 zespoły tak jakby przedstawiają 2 strony jego osobowości złą i dobrą :D

A teraz coś z innej półki: symfoniczny thrash metal... gra tutaj pewien były członek zespołu Apocalyptica. Muszę przyznać, że bardzo ciekawa muzyka :)

Hevein - Last drop of innocence
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
KAIN
Kupo!
Kupo!

Post autor: KAIN »

Red Hot Chili Peppers - Hump De Bump - Red Hoci znowu atakują :D

Pearl Jam - I Am Mine - Moja ulubiona piosenka Pearl Jam'u, świetny klimacik :]

A teraz Sentenced, zespół który całkiem nie dawno poznałem i nieźle się w ich muzykę wkręciłem. Jak dla mnie ciekawa muzyka. Widzę, że Finowie dobrą muzykę grają :]

Sentenced - Vengeance Is Mine

Sentenced - No One There

A tu inna kapela wokalisty z Sentenced, poznana przeze mnie przed chwilą Poisonblack taka mocniejsza wersja Sentenced :]

Poisonblack - Rush

Poisonblack - Pain Becomes Me (Acoustic) a tu Ville Laihiala pokazuje swoje talenty na gitarce akustycznej :]
Welcome to these crazy times.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”