Z urzędu wpieniają mnie trzy rzeczy: chamstwo, kłamstwo oraz egoizm i o te trzy rzeczy jestem gotowa kłócić się natychmiast - taką mam naturę. W twoją dobrą wolę odnośnie tego quizu i tak nie wierzę, ale to temat na inne posiedzenie. Dość.Podsumowując, zamiast wyzywać mnie od parszywych egoistów i złośliwców, wwalać mi się i zmieniać dane w profilu i blokować dostęp do quizów, nie lepiej było po prostu napisać jedno zdanie, iż źle postąpiłem, i że się tak nie robi?I byś zaoszczędziła czas i nerwy,
Offtopiczalnia część 2
Moderator: Moderatorzy
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
list otwarty przeciwko DRM; chyba warto podpisać.
Wiecie, chłopaki, ale problem gdzie indziej leży (tzn. jądro problemu, bo ten list ukazuje ważny jego symptom - ale to i tak leczenie AZS Niveą)
BEGIN GEEK CODE
Version: 3.12
GL/S dpu s: a-- c+ L+ E- W++ N- o? K? w-- O-- M- V? PS--- PE++ Y? PGP-@ t+ 5? X R>+ tv>! b++ DI- D? G e* h! !r !x
END GEEK CODE
GL/S dpu s: a-- c+ L+ E- W++ N- o? K? w-- O-- M- V? PS--- PE++ Y? PGP-@ t+ 5? X R>+ tv>! b++ DI- D? G e* h! !r !x
END GEEK CODE
LOL - taka petycja nic nie da, choćby podpisało sie pod nią pół Polski
A co do zmian w prawie autorskim - to są koniecznością - nie mowie tu o ich jakimś radykalnym zaostrzeniu, ale gruntownej przebudowie... Ustawa (a raczej jej rozdział) w obecnym brzmieniu jest tragicznie zacofana i nie adekwatna do sytuacji...

A co do zmian w prawie autorskim - to są koniecznością - nie mowie tu o ich jakimś radykalnym zaostrzeniu, ale gruntownej przebudowie... Ustawa (a raczej jej rozdział) w obecnym brzmieniu jest tragicznie zacofana i nie adekwatna do sytuacji...
słyszałem coś o tym. jakiś facet znalazł jakąś starą platformę czy coś, poza wodami terytorialnymi a zgodnie z prawem panującym na morzu jak coś znajdziesz to twoje.Sephir pisze:A wiecie że ten cały koleś od piratebay chce kupić jakąś wysepkę i założyć tam nowe państwo gdzie nie będą obowiązywały prawa autorskie? To znaczy piracenie na maxa bez konsekwencji :D
Nie,nie, to inaczej było. Facet zabordażował tą platformę, kiedy jeszcze była poza wodami terytorialnymi czegokolwiek, i założył na niej państwo - Księstwo Sealandii. Ale potem Wielka Brytania rozszerzyła swoje wody terytorialne, także teraz platforma należy (wg Brytyjczyków) do nich. Ale Książę się nie przejął, bo co tam. Teraz chce to państwo sprzedać, i Pirate Bay chce je kupić, z tym że cena jest troszku zaporowa.
Tu znalazłam linka do strony Księstwa, proszę: http://www.sealandgov.org/
Tu znalazłam linka do strony Księstwa, proszę: http://www.sealandgov.org/
BEGIN GEEK CODE
END GEEK CODE
END GEEK CODE
http://www.youtube.com/watch?v=GIu3JMGxk3Q&NR
Geez ><
OSobiście rozwaliła mnie ta strasznie "brutalna" scenka z Abe'a na 00:50 xD
Geez ><
OSobiście rozwaliła mnie ta strasznie "brutalna" scenka z Abe'a na 00:50 xD
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Fajnie, że pokazali jak ze snajpery ściągnąć gościa w GTA. :D
"Electronic Games.
Is there a dark side?" O jest, jest. Ja bym im pokazał dark side.
Bardzo się starają panowie, ale nie sądzę, że im się uda ta cała akcja. To po prostu niewykonalne, chyba, że przymusem jakimś. Ale zakazany owoc smakuje jeszcze lepiej.
"Electronic Games.
Is there a dark side?" O jest, jest. Ja bym im pokazał dark side.
Bardzo się starają panowie, ale nie sądzę, że im się uda ta cała akcja. To po prostu niewykonalne, chyba, że przymusem jakimś. Ale zakazany owoc smakuje jeszcze lepiej.
http://www.youtube.com/watch?v=7hc9-hx1nqY
Mocna odpowiedź na powyższy filmik. I należy pamiętać, że jeżeli pojawia się gdzieś pan Jaco Wacko (Jacuś Świruś), ten pierwszy o którym mowa - to należy przypomnieć, że on jest nienormalny... A i reszta tych argumentów jest jak najbardziej trafna.
Mocna odpowiedź na powyższy filmik. I należy pamiętać, że jeżeli pojawia się gdzieś pan Jaco Wacko (Jacuś Świruś), ten pierwszy o którym mowa - to należy przypomnieć, że on jest nienormalny... A i reszta tych argumentów jest jak najbardziej trafna.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
That seize and hold the wind...
- Nienormalny_PS2
- Malboro
Przed chwilą matka mi powiedziała, że siedzę za długo przed kompem. Mówi to też odnośnie grania na konsoli. Ona pewnie by poparła Jacusia. A rodzice sami kiedyś dali mi w rączki sprzęt grający w wieku 5 lat. Czy ktoś w ogóle przestrzaga tej "normy" godzina grania, kwadrans przerwy? Bo rozumiem 15 godzin grania, kwadrans przerwy, to tak
.

- Nienormalny_PS2
- Malboro